هاتف ممیزی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سال زراعی جاری بیش از ۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان ورامین زیر کشت گندم و جو رفته است که با مساعد شدن شرایط آب و هوا در پایان سال و آغاز بارشهای بهاری، سرعت رشد گیاه از جمله علفهای هرز نیز افزایش پیدا میکند.
وی اظهار اشت: یکی از مهمترین عواملی که به کیفیت گندم و جو تولیدی اثر مستقیم میگذارد، کنترل علفهای هرز و همچنین سن غلات است که برای مقابله با این ۲ آفت مهم، مدیریت جهاد کشاورزی، عملیات مبارزه با علفهای هرز را در دستور کار خود قرار داده است.
این مسئول با بیان این که میزان سنزدگی و وجود بذرهای علفهای هرز در محصول گندم و از کیفیت و ارزش آن هنگام خرید تضمینی میکاهد، افزود: علاوه بر عوامل طبیعی نظیر بارش نزولات جوی و شرایط آب و هوایی، مبارزه با آفات زراعی از جمله علفهای هرز و سن غلات نیز بر کیفیت و کمیت محصول اثر مستقیم دارد و بیتوجهی به مبارزه با آنها می تواند محصول یک مزرعه را به طور کامل نابود کند.
ممیزی ادامه داد: به منظور کنترل علفهای هرز و مبارزه با سن غلات، پنج اکیپ از کارشناسان مدیریت و مراکز خدمات جهادکشاورزی و کارشناسان های کلینیک گیاهپزشکی بخش خصوصی به صورت مستمر از مزارع غلات سطح شهرستان بازدید کرده و نسبت به سمپاشی اقدام میکنند.
وی همچنین از آغاز پایش سن غلات در مزارع ورامین خبر داد و افزود: یکی از مهمترین آفات غلات، سن مادری است که در صورت این آفت، به میزان قابل توجهی از کیفیت گندم کاسته میشود تا جایی که اگر ۲ درصد از محصول گندم تولید شده سن زدگی داشته باشد، مراکز خرید تضمینی گندم، تحویل محصول خودداری میکنند.
مدیر جهاد کشاورزی ورامین یادآور شد: تا کنون میزان سن در مزارع ورامین به حدی نیست که نیاز به سمپاشی باشد و در صورت رسیدن به تعداد استاندارد، قطعا عملیات مبارزه با سرعت آغاز میشود.
ورامین بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی قابل کشت دارد که به دلیل محدودیت های منابع آبی، تنها ۳۸ هزار هکتار زیر کشت انواع محصولات زراعی و باغی می رود.