تهران- ایرنا- وزیر امورخارجه ارمنستان ضمن تاکید بر اجرای تصمیم دیوان بین‌المللی دادگستری، خواستار فشار جامعه جهانی بر باکو و اعزام فوری هیات حقیقت‌یاب به قره‌باغ و گذرگاه لاچین شد.

به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل ازخبرگزاری "آرمن پرس"، آرارات میرزویان بر ضرورت تعامل قدرتمند بین المللی و فشار بر جمهوری آذربایجان برای اجرای تصمیم دیوان بین المللی دادگستری (ICJ) و رفع محاصره گذرگاه لاچین تاکید کرد و گفت که کشورش خواستار اعزام فوری یک هیات حقیقت‌یاب بین‌المللی به قره‌باغ و گذرگاه لاچین برای ارزیابی وضعیت است.

براساس اظهارات این دیپلمات عالی رتبه ارمنستان، انسداد گذرگاه لاچین توسط باکو نقض آشکار بیانیه سه جانبه ۹ نوامبر ۲۰۲۰ است که مطابق آن جمهوری آذربایجان باید عبور و مرور امن شهروندان، وسایل نقلیه و محموله‌ها را در این گذرگاه تامین کند. میرزویان در ادامه خاطرنشان کرد که تصور بر این بود که در پی تصمیم الزام آور دیوان بین المللی دادگستری در ۲۲ فوریه (۳ اسفند ۱۴۰۱)، وضعیت کنونی برطرف می شود، اما مایه تاسف است که این تصمیم تاکنون اجرایی نشده است.

وزیر امور خارجه ارمنستان تاکید کرد که لاچین تنها یک جاده نیست، بلکه یک منطقه امنیتی به وسعت ۵ کیلومتر است. بنابراین، حمله خرابکارانه ۵ مارس (۱۴ اسفند) در لاچین، نه تنها نقض توافق آتش بس بشمار می رود بلکه امنیت منطقه را هم به خطر انداخته است.

میرزویان ضمن تاکید بر ضرورت ارسال هیات حقیقت یاب برای بررسی میدانی وضعیت در قره باغ و لاچین، گفت: پیشنهاد چنین ماموریتی بارها از سوی جمهوری آذربایجان رد شده و به وضوح عدم تمایل مقامات این کشور را برای شفافیت و پاسخگویی در قبال جامعه جهانی نشان می دهد.

دیوان بین المللی دادگستری سازمان ملل در تاریخ ۲۲ فوریه (۳ اسفند ۱۴۰۱) به جمهوری آذربایجان دستور داد تا با استفاده از تمامی اختیاراتش این اطمینان را به وجود آورد که عبور و مرور در طول گذرگاه لاچین بدون هیچ مانعی انجام می گیرد.

نخست وزیر ارمنستان نیز روز گذشته در جریان جلسه کابینه با اشاره به شلیک تک تیراندازان جمهوری آذربایجان و قتل یکی از سربازان کشورش در تاریخ ۲۲ مارس (۲ فروردین) گفت: من توجه جامعه بین‌الملل را به این واقعیت آشکار جلب می‌کنم که جمهوری آذربایجان اوضاع کنونی را به سوی افزایش تنش ها سوق می دهد.

نیکول پاشینیان افزود: این روایت بار دیگر نشان می‌دهد که دولت ما از همان ابتدا پیام ‌های جمهوری آذربایجان را به درستی تفسیر کرده و دلیل حل نشدن مناقشه قره‌باغ، سیاست و روایت باکو در زیر سوال بردن حق موجودیت ارمنستان است.