نوشهر- ایرنا- شماری از مسافران نوروزی غرب مازندران با اشاره به کمبود امکانات رفاهی در زیباترین جاده جنگلی و گردشگری ایران واقع در شهرستان عباس آباد تاکید کردند تا در تامین نیازمندی های آن برای ارایه خدمات مطلوب به گردشگران تلاش مضاعف شود.

به گزارش ایرنا، این محور جنگلی حدود ۳۵ کیلومتری حلقه اتصال استان های البرز، تهران به مناطق جنگلی، جلگه ای، ساحلی غرب مازندران و استان گیلان است، این مسیر به علت گذر از میان جنگل های انبوه و سرسبز البرز مرکزی منطقه هیرکانی مملو از رویشگاه گونه های ارزشمندی مانند درختان سربه فلک کشیده راش، توسکا و شمشاد است و هر گردشگر داخلی و خارجی با عبور از آن و دیدن مناظر زیبا و آب و هوای خنک و مطبوع و با طراوات آن زیباترین خاطره در دفترچه خاطرات سفرش نقش می بندد.

این محور ارتباطی جنگلی به خاطر برخورداری از همین زیبای های شگفت انگیز، بدیع و بی نظیر به عنوان یکی از زیباترین جاده جنگلی جهان توصیف می شود و اغلب مسافران، گردشگران داخلی و خارجی که مقصد سفرهایشان کلاردشت، شهرهای ساحلی رامسر، تنکابن، عباس آباد و حتی استان گیلان باشد پس از گذر از جاده کرج - چالوس و رسیدن به محدوده کندوان شهر مرزن آباد چالوس از همین راه جنگلی و پرجاذبه آمد و شد دارند.

کمبودهایی نظیر سیستم روشنایی، علائم رانندگی، گاردریل، اورژانس ۱۱۵، پایگاه امداد و نجات، سرویس بهداشتی و مشکلاتی چون سقوط سنگ و پراکندگی زباله و عدم پوشش دهی تلفن همراه، نمازخانه، محرومیت سیستم روشنایی و کمپ اسکان شبانه از جمله کمبودهایی این جاده زیبای جنگلی است که مسافران نوروزی در گفت و گو با خبرنگار مطرح کردند.

طبق آمار اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران بیش از یک سوم مسافران ورودی به مازندران از طریق جاده کندوان از راه میانبر جاده جنگلی کلاردشت و عباس آباد تردد دارند.

طبق اعلام رسمی راهداری و حمل و نقل جاده ای مازندران از زمان اجرای طرح نوروزی تاکنون ۲۲ میلیون تردد خودرویی در محورهای اصلی این استان ثبت شده است که این میزان تردد خودرویی در جاده های مازندران به نسبت مدت مشابه سال قبل حدود ۲۰ درصد افزایش نشان می دهد.

مهران مددی مسافر تهرانی که در حاشیه جاده گردشگری عباس آباد - کلاردشت چادر استراحت برپا کرد، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: این جاده بی نظیرترین جاده جنگلی ایران است و ضروری است مسوولان این ۲ شهرستان با هم افزایی همدیگر برای کمبودهای رفاهی آن را برطرف کنند.

وی سرویس بهداشتی، سیستم های روشنایی و تامین امنیت شبانه روزی را از جمله نیازهای ضروری این جاده برشمرد و افزود : امکانات رفاهی موجود پاسخگوی خیل اعظیمی از مسافران و گردشگران مستقر در این جاده نیست و بسیاری از مسافران طبیعت دوست حتی دوست دارند شبانه در این محور بخوابند و بر لذت سفرشان بیفزایند.

وی معتقد است برای زباله های این محور باید تدابیر ویژه ای اتخاذ شود و یا در مناسبت های ویژه نظیر تعطیلات نوروزی که مسافرخیزی زیادی دارد آن را ویژه رسیدگی کنند.

مددی تصریح کرد : نظارت نهادهای مربوط و با اکیپ های گشت نوروزی از نیروهای انتظامی گرفته تا دیگر نهادهای مربوط باید شبانه روزی در جاده جنگلی عباس آباد حضور مستمر داشته باشند.

سارا مقدمی اصل که خود را اهل کردستان به خبرنگار ایرنا معرفی کرد، گفت : حیف این جاده جنگلی زیبا نیست که وضعیت ظاهری آن در شان و جایگاه زیبایی آن نیست، مسوولان امر باید برای این محور گردشگرپذیر برنامه داشته باشند.

وی تصریح کرد : رسیدگی بر امور همه فروشگاه های ثابت و سیار این محور در فروش کالاها الزامی است تا هم بر فروشنده و هم مسافر احجاف نشود و فروشندگان طوری مدیریت کنند تا مسافر با انگیزه بیشتر کالاهای موردنیازش را از این همین مغازه های مستقر در جاده خریداری کنند.

وی با تاکید بر ایجاد مکان های سرویس بهداشتی و نمازخانه را طول این محور یادآور شد : دست اندرکاران امر باید به همه نیازمندی های این جاده زیبای جنگلی تدبیر کنند.

این مسافر کردستانی همچنین تاکید کرد : مسافران هم برای حفظ محیط زیست این جاده تلاش کنند و مسوولان محیط زیست نیز در اوج جمعیت مسافران طرح جمع آوری زباله را در برنامه بگنجاند.

مقدمی اصل بیان کرد : اگر این محور گردشگری در دست کشورهای مهم گردشگری دنیا بود آنها از این ظرفیت ملی نیز نهایت جذب مسافران خارجی را با هدف ارزآوری و اشتغالزایی فراهم می کردند، حال چرا ما نتوانیم این راهبرد را جدی بگیریم.

این فرهنگی اهل کردستان ایجاد کمپ اسکان موقت فصلی را در این محور الزامی دانست و گفت : موقعیت جذاب این محور گردشگری ایجاب می کند تا چنین کمپی در مکان های مناسب این جاده جنگلی احداث و یا محل های مناسب برای برپا کردن چادر مسافران فراهم بشود.

به گفته مقدمی اصل تامین همه نیازمندی های رفاهی مربوط به مسافران و گردشگران موجب رونق بیشتر این جاده و به توسعه صنعت گردشگری شهرستان می انجامد.

وی خاطرنشان کرد : حفظ این محور جنگلی با هدف توسعه صنعت گردشگری نیازمند داشتن نقشه راه است تا بر جذابیت طبیعی این محور بیفزاید.

یکی از رویکردهای اصلی استاندار مازندران در ستاد خدمات سفرهای نوروزی امسال در این استان این است که به طور سرزده به شهرستان های مختلف استان سفر می کند و از ۲۵ اسفند تا اکنون نیز به بسیاری از شهرستان ها اعم از سواحل گرفته تا جنگل و جاذبه های گردشگری با مسافران و گردشگران و مسوولان منطقه گپ و گفت و گویی داشته است.

رویکردی جهادی که علاوه بر نظارت بر نحوه خدمات رسانی نهادهای مربوط، کمبودهای هر بخش به ویژه در حوزه گردشگری را از نزدیک شناسایی و بر ضرورت تدبیر ویژه بر حل نیازمندی ها و تهیه نقشه راه برای توسعه صنعت گردشگری تاکید کرده است.

یکی از موارد که هفته جاری سفری به برخی شهرستانهای غرب مازندران داشت و از جاده جنگلی عباس آباد و کلاردشت نیز بازدید داشته است.

سید محمود حسینی پور در این بازدید وضعیت جاده جنگلی عباس آباد تا کلاردشت را اسفبار دانست و گفت : باید نسبت به ایمن سازی محور برنامه ریزی و اعتبار برای آن در نظر گرفته شود

حسینی پور علائم هشداری در جاده چالوس را بسیار مهم ذکر کرد و گفت : اغلب علائم هشداری از بین رفته و به روز نیست.

همچنین فرماندار کلاردشت نیز گفت : بیش از یک سوم مسافران ورودی به مازندران از طریق جاده کندوان از راه میانبر جاده جنگلی کلاردشت - عباس آباد تردد دارند.
عابدین فقیه نصیری افزود : افزون بر یک میلیون و ۵۰۰ هزار مسافر و گردشگری از محور جنگلی کلاردشت - عباس آباد دیدن کردند.
وی این محور جنگلی را یک ظرفیت ملی برای این ۲ شهرستان برشمرد و گفت : هر چه امکانات رفاهی و خدماتی مسافران و گردشگران در این محور بیشتر باشد ماندگاری آنان سبب رونق اقتصادی منطقه و به توسعه صنعت گردشگری می انجامد.

وی بر لزوم تامین و رفع زیرساخت های گردشگری کلاردشت تاکید کرد.

اهمیت این مسیر فقط به این ویژگی های گردشگری محدود نمی شود بلکه هرگاه در خطه غربی مازندران به ویژه شهرستان چالوس حوادث طبیعی رخ دهد و سبب انسداد جاده کرج - چالوس محدوده مرزن آباد تا چالوس بشود در این ایام خاص از این گذرگاه جنگلی برای هدایت مسافران و گردشگران استفاده می شود.

همچنین مسافران و گردشگران خارجی زمانی که از راه هوایی وارد فرودگاه رامسر می شوند پس از گشت و گذار در این شهر برای بهره مندی از آب هوای خنک کوهستانی، اغلبشان تمایل دارند شب ها در کلاردشت بیتوته کنند که ترجیح می دهند برای لذت بردن از مناظر زیبا و شگفت انگیز و کوتاهی مسیر، راه جنگلی عباس آباد منتهی به کلاردشت را برگزینند و ضرورت دارد مسوولان امر برای رفع نقاط حادثه خیز و تقویت امکانات رفاهی این محور تدابیر ویژه ای بیندیشند.

استاد رشته گردشگری در غرب مازندران با بیان این که تقویت امکانات رفاهی و خدماتی در این محور گردشگری باید از جمله راهبردهای مسوولان حوزه گردشگری استان باشد، گفت : این جاده گردشگری ظرفیت ملی است که باید برای آن نقشه راه گردشگری تهیه شود.

محمدرضا اورمزدی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : این جاده گذرگاه خیلی از مسافران، گردشگران داخلی و خارجی است بنابراین باید امکانات و تجهیزات مورد نیاز در آن با هدف خدمات رسانی مطلوب تقویت شود.

وی پراکندگی زباله، نداشتن گاردریل در نقاط پرحادثه، سیستم روشنایی و علائم هشدار دهنده را از جمله مشکلات این جاده جنگلی برشمرد و خاطرنشان کرد: هر چه خدمات رفاهی در زمینه های مختلف در این جاده زیبای جنگلی بیشتر باشد به طور قطع ماندگاری مسافران بیشتر شده که اشتغالزایی و درآمدزایی منطقه تاثیر خواهد بود.

وی حضور مستمر نیرو انتظامی و نهادهای خدمات رسان از جمله هلال احمر و اورژانس را در جاده گردشگری الزامی دانست.

شهرستان گردشگرپذیر عباس آباد با برخورداری از ۴۳ نقطه روستایی و سه نقطه شهری حدود ۵۰ هزار نفر جمعیت دارد.

شهرستان های نور، نوشهر، چالوس، کلاردشت، عباس آباد، تنکابن، رامسر با افزون بر یک میلیون نفر جمعیت در غرب مازندران واقع شده است، این منطقه به خاطر قرار گرفتن در موقعیت خاص جنگلی، کوهستانی و ساحلی یکی از مناطق بی نظیر گردشگری ایران و جهان محسوب می شود.

استاندار مازندران از افزایش ۱۵ درصدی سفرهای نوروزی در سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته خبر داد و گفت: استان در روزهای اخیر پذیرای ۲۰ میلیون مسافر و گردشگر نوروزی از نقاط مختلف کشور و خارج از ایران بوده است.

سیدمحمود حسینی پور با اشاره به گردشگر پذیر بودن مازندران افزود: مازندران در طول سال و بویژه در دوران پسا کرونا به عنوان تنها استانی بود که بیشترین سفر را در سطح کشور به خود اختصاص داد و تقارن ماه مبارک رمضان با عید نوروز باستانی امسال نیز شرایطی را فراهم کرد تا مسافران و گردشگران زیادی این استان را مقصد سفر خود انتخاب کنند.

وی شمار مسافران ثبت شده در نوروز پارسال در مازندران را ۲۰ میلیون مسافر ذکر و اضافه کرد: پیش بینی می‌شود تا پایان تعطیلات نوروزی امسال شمار مسافران ثبت شده در این استان به ۲۲ میلیون مسافر و گردشگر افزایش یابد که ارایه خدمت به این تعداد مسافر نوروزی نیز تجهیزات و امکانات ملی را می طلبد.