حسین سعیدی راد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: از مجموع اعتبارات تخصیصی سال گذشته به امور آب و فاضلاب گنبدکاووس ۱۳۰ میلیارد تومان آن برای تامین آب آشامیدنی و جبران بخشی از نیاز آبی مشترکان این اداره و ۷۹ میلیارد تومان هم برای تکمیل پروژه جمع آوری فاضلاب این شهر هزینه شد.
وی افزود: با منابع تخصیصی جهت تامین آب آشامیدنی مشترکان امور آب و فاضلاب گنبدکاووس ۱۴ حلقه چاه آب که تاکنون پنج حلقه آن تجهیز و وارد مدار شده است، حفر گردید ضمن اینکه اجرای ۴۴ کیلومتر شبکه توزیع، ۳۸ کیلومتر خط انتقال و احداث تعدادی مخازن ذخیره آب آشامیدنی با مجموع ظرفیت هزار و ۵۰۰ مترمکعب احداث شد.
سعیدی راد اضافه کرد: نیاز آبی ۲۲۰ هزار نفر از جمعیت شهر و ۱۱ روستای اقماری گنبدکاووس که زیر پوشش امور آب و فاضلاب گنبدکاووس هستند، در پیک مصرف آب ۸۹۵ لیتر در ثانیه است که با کمبود ۲۵۳ لیتر در ثانیه مواجه بودیم.
وی با بیان اینکه با مجموع اقدامات انجام شده در سال گذشته ۱۵۰ لیتر بر ثانیه از نیاز آبی مشترکان شهر گنبدکاووس و ۱۱ روستای اقماری آن برطرف شد، افزود: خشکسالی و کاهش بارش ها در سال آبی جاری یعنی از مهرماه پارسال تاکنون و برداشتهای بی رویه از منابع زیرزمینی در بخش کشاورزی سبب کاهش سطح آب چاههای تامین آب آشامیدنی و عمر مفید آنها در شهرستان شده است.
مدیر امور آب و فاضلاب گنبدکاووس گفت: با وضعیت موجود و برای پیک مصرف امسال مشترکان این امور در تابستان با کسری ۲۷۵ لیتر در ثانیه مواجه خواهیم بود که برای رفع آن به حفر ۱۵ حلقه چاه آب دیگر با نیاز مالی ۷۰ میلیارد تومان نیاز است.
سعیدی راد با تاکید برضرورت نصب مخزن و پمپ آب توسط مشترکان جهت ذخیره آب و جلوگیری از افت فشار آن در مواقع بحرانی، افزود: امور آب و فاضلاب گنبدکاووس ۶۰ هزار مشترک در حوزه شهر و ۳۶ هزار مشترک در بخش روستایی زیر پوشش دارد که حدود ۷۰ درصد آنها فاقد مخزن و پمپ آب هستند.
وی همچنین با اشاره به تخصیص ۷۹ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل مرحله نخست طرح ملی جمع آوری فاضلاب شهر گنبدکاووس درسال گذشته گفت: با هشت پیمانکار قرارداد منعقد شده تا عملیات اجرایی این پروژه را به پیش ببرند.
سعیدی راد اضافه کرد: برای تکمیل مرحله نخست پروژه جمع آوری فاضلاب شهر گنبدکاووس حداقل به ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که هرچه در تامین آن تاخیر شود، این رقم باتوجه به تورم و افزایش هزینهها بیشتر خواهد یافت.
به گفته وی، در سفر ۱۳ اسفند سال ۱۴۰۰ رییس جمهور و برخی اعضای هیات دولت به گلستان برای تکمیل مرحله نخست پروژه جمع آوری فاضلاب شهر گنبدکاووس ۱۱۵ میلیارد تومان برای سه سال تصویب شد.
به گزارش ایرنا، طرح مطالعه و اجرای پروژه ملی جمع آوری و تصفیه فاضلاب گنبدکاووس با توجه به شرایط توپوگرافی و همترازی زمین در نقاط مختلف این شهر، بالا بودن سطح آبهای زیرزمینی و آبگرفتگی معابر با کمترین بارش باران و ورود فاضلابهای خانگی به کانالهای هدایت آبهای سطحی در اوائل دهه ۷۰ به منظور رفع مشکلات اشاره شده، آغاز شد.
مطابق اعلام مسوولان آب و فاضلاب گلستان، تا قبل از روی کارآمدن دولت انقلابی و جهادی آیت الله رییسی بر مسند قوه مجریه، برای پروژه ملی جمع آوری و تصفیه فاضلاب شهر گنبدکاووس در دولتهای قبل در مجموع ۴۰۰ میلیارد ریال هزینه شده است.
انجام ۳۸ درصد شبکه درون شهری به مقدار ۸۳ کیلومتر، ۴۱ درصد از ساخت ۹ ایستگاه پمپاژ و ۸۷ درصد احداث تصفیه خانه فاضلاب از جمله اقدمات انجام شده در طرح ملی جمع آوری فاضلاب شهر گنبدکاووس از سال ۷۴ تا پایان سال گذشته است که رساندن شبکههای اصلی و فرعی درون شهری این طرح به ۲۰۰ کیلومتر، تکمیل ۹ ایستگاه پمپاژ و تصفیه خانه آن باقی ماند.
گفته میشود با تکمیل مرحله نخست طرح جمع آوری فاضلاب شهری گنبدکاووس و تصفیه خانه آن بین ۳۰ تا ۴۰ هزار متر مکعب آب در شبانه روز تصفیه (باز تولید) و برای مصارف کشاورزی اراضی اطراف آن که سالهاست از مشکل خشکسالی و کم آبی رنج میبرند، مورد استفاده قرار میگیرد ضمن اینکه بخشی از مشکلات شهروندان این شهر ۱۷۰ هزار نفری به سبب اجرا نشدن کامل و کُندی عملیات اجرایی این طرح از جمله آلودگیهای زیست محیطی ورود فاضلاب به ۲ رودخانه این شهر و بوی تعفن ناشی از آن جلوگیری خواهد شد.
گنبدکاووس با ۴۱۱ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان بزرگ استان گلستان است.
۱۷ حلقه چاه آب آشامیدنی در گنبدکاووس وارد مدار شد
اصرار به کشت شالی موجب کاهش ۲۰ درصدی سطح آب چاههای گنبدکاووس شد
تکمیل پروژه جمعآوری فاضلاب دومین شهر پرجمعیت گلستان با اهتمام دولت