علی پارسا روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از ۲۵ اسفند سال گذشته تا پنجم فروردین امسال حدود ۱۵ هزار مورد بازرسی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، پنج هزار و ۶۰۲ مورد بازرسی از اماکن عمومی و یکهزار و ۳۴۲ مورد بازرسی از اماکن بین راهی در استان اصفهان انجام و حدود ۲۳ تُن مواد غذایی غیر قابل مصرف در این بازرسی ها کشف شد.
وی با اشاره به اینکه در این بازرسی ها بهویژه در رستوران ها و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی بحث بهداشت محیط، کیفیت مواد غذایی اولیه و تجهیزات از اهمیت و حساسیت خاصی برخوردار است، اظهار داشت: کشف و معدوم سازی ۲۴ تن مواد غذایی فاسد و غیر قابل مصرف گویای این حساسیت و توجه ویژه است.
پارسا با اشاره به اینکه کار نظارتی و بازرسی از اماکن عمومی و بین راهی از ۲۴ بهمن امسال آغاز شده است، اضافه کرد: کنترل و نظارت بهداشت فردی و محیط اماکن بین راهی، مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی مانند رستوران ها و مراکز اقامتی ایام نوروز مانند هتل ها، مهمانسراها و مدارس در این نظارت و کنترلها در اولویت قرار دارد.
معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان تصریح کرد: با توجه به همزمانی ماه رمضان با تعطیلات نوروزی، این بازرسیها در مراکزی مانند تهیه و توزیع شیرینی و آش و حلیم نیز با حساسیت انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه از ۲۵ اسفند گذشته تا پنجم فروردین امسال با توجه به بازرسیهای صورت گرفته ۳۵۴ نفر از متصدیان واحدهای صنفی متخلف به مراجع قضایی معرفی و ۱۰۸ واحد صنفی متخلف پلمب شدند، تاکید کرد: بیشترین موارد تخلف مربوط به بهداشت فردی، بهداشت محیط و کیفیت مواد غذایی اولیه است.
پارسا همچنین با بیان اینکه در مدت مذکور، ۳۰۶ مورد نمونه برداری مواد غذایی و ۴۹۶ مورد نمونه برداری از آب آشامیدنی در بازرسیهای نوروزی صورت گرفت، خاطرنشان کرد: در ۳۹۲ مورد نیز با دستفروشان برخورد شده است.
وی از مردم خواست تا برای اقامت یا تهیه مواد غذایی به مراکز مجاز مراجعه کنند و اگر در مراجعه به این مراکز مشکلات یا تخلف هایی از نظر بهداشت فردی یا محیط مشاهده کردند به سامانه تلفنی ۱۹۰ اطلاع دهند.
امور بهداشتی و درمانی ۲۶ شهرستان در استان اصفهان با حدود چهار میلیون و ۵۰۰ هزار نفر زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است.