به گزارش خبرنگار ایرنا، شهریور ماه سال ۱۳۹۱ بود که شرکت کشتیرانی والفجر در راستای توسعه ارتباطات دریایی و حمل و نقل بار و مسافر بین بنادر جنوبی کشور و بنادر حاشیه جنوبی خلیج فارس نسبت به راهاندازی خط منظم رو - رو از بندرلنگه به دبی و برعکس اقدام کرد و کشتی ایران هرمز ۱۲، در نخستین سفر خود ۶۷ دستگاه خودرو را به همراه ۲۶۷ نفر مسافر از دبی به بندرلنگه حمل کرد.
این کشتی در سفر دوم خود نیز موفق به جذب ۱۲۰ دستگاه خودرو شد که بخشی از آنها وارداتی و بخش دیگری هم از نوع خودروهای ترانزیتی به کشورهای آسیای میانه و عراق بود.
۲ سال بعد یعنی شهریور سال ۱۳۹۳ بود که روابط عمومی کشتیرانی والفجر اعلام کرد در راستای تکریم مسافران توسط این شرکت، دومین خط مسافری بندرلنگه - دبی و بالعکس با استفاده از یک فروند شناور سریعالسیر کاتاماران هفته آینده توسط ناوگان کشتیرانی والفجر راهاندازی میشود.
آن زمان همچنین اعلام شد که این شناور ساعت ۱۱ روزهای شنبه، دوشنبه و چهارشنبه هر هفته از لنگه به دبی حرکت و ساعت ۱۱ روزهای یکشنبه، سه شنبه و پنجشنبه هر هفته از دبی به لنگه برمیگردد و برنامه رفت خط مسافری فعلی این مسیر که با استفاده از یک فروند شناور رو - رو در حال انجام است نیز ساعت ۱۰ روزهای یکشنبه و سه شنبه و زمان برگشت از دبی نیز در ساعت ۱۰ دوشنبه و چهارشنبه هر هفته است.
اما به صورت دقیق مشخص نیست که آیا این سفرهای دریایی از لنگه به دبی و بالعکس به صورت منظم انجام میگرفت یا خیر تا اینکه؛ هفتم اسفند ماه سال ۹۸ اعلام شد «حرکت خطوط بینالمللی مسافربری ایران به سمت بنادر کویت و امارات به دلیل گسترش شیوع کرونا در ایران از سوی این کشورها متوقف شد».
اما در مجموع تا پیش از شیوع ویروس کرونا رفت و آمدهای دریایی بین بندر «شهیدباهنر» در بندرعباس و «شارجه» در امارات، همچنین بین «بندرلنگه» در استان هرمزگان و «دبی» در امارات و بین «خرمشهر» در استان خوزستان و «کویت» انجام میشد.
دوباره در آبان ماه سال ۱۳۹۹ بود که اعلام شد پس از یک وقفه هشتماهه، امکان سفر دریایی از ایران به امارات متحده عربی فراهم شده و مبدا این سفر نیز شهرستان بندرلنگه بود.دوباره در آبان ماه سال ۱۳۹۹ بود که اعلام شد پس از یک وقفه هشتماهه، امکان سفر دریایی از ایران به امارات متحده عربی فراهم شده و مبدا این سفر نیز شهرستان بندرلنگه بود.
همچنین بهمن ماه سال ۱۴۰۰ خط مسافری بندر شهید باهنر به کشور امارات در سومین روز از دهه فجر و نخستین روز از ماه رجب بعد از ۲ سال وقفه به دلیل شرایط متاثر از ویروس کرونا فعالیت خود را با یک فروند شناور مسافری تندرو از بندر شهید باهنر از سر گرفت.
بر اساس اعلام شرکت کشتیرانی والفجر، مقامات بندری و بهداشتی امارات متحده عربی نسبت به فعال سازی مجدد خط بندرلنگه- دبی همکاری لازم را داشته و شناور نگین نیز به عنوان یکی از شناورهای مسافری شرکت کشتیرانی والفجر با وجود دارا بودن گنجایش ۲۳۵ نفر مسافر تنها پذیرایی ۱۰۰ نفر مسافر است و طی این سفرها هر مسافر میتواند از مزایای حمل رایگان تا چهل کیلو بار بهرهمند شود در حالی که مسافران مجاز به حمل ۲۰۰ کیلو بار در این سفرها هستند.
عدهای از هموطنان به خصوص هرمزگانیها به دلیل تبادلات فرهنگی و تجاری با کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله امارات رفت و آمدهای زیادی دارند؛ عید نوروز نیز یکی از آن فصلهایی است که مسافران و گردشگران زیادی با کشتی به امارات سفر میکنند یا از آنجا به ایران و مقصدی اصلی این سفرهای دریایی نیز به دلیل طول سفر شهرستان بندرلنگه است.
جابهجایی بیش از یکهزار و ۳۰۰ مسافر از پایانه بینالمللی بندرلنگه
مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان در این رابطه گفت: با توجه به افزایش تقاضای سفرهای دریایی به کشور امارات در روزهای پایانی سال و ایام نوروز؛ تعداد سفرهای کشتی مسافری نگین از پایانه بینالمللی مسافری بندرلنگه از ۲ سفر در هفته به ۶ سفر در هفته افزایش یافته است.
مرتضی سالاری در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: بندرلنگه بیشترین جابهجایی مسافر بینالمللی را در بین بنادر کشور دارد به طوری که در یکسال گذشته، ۱۲ هزار و ۶۷ مسافر از پایانه مسافرتهای دریایی بندرلنگه به امارات سفر و ۱۰ هزار و ۷۳۳ نفر نیز از امارات وارد این پایانه شدند.
وی ادامه داد: از زمان اجرای طرح سفرهای دریایی ایام نوروز ( از ۲۵ اسفندماه سال ۱۴۰۱ تا کنون)، ۴۲۰ نفر از دبی وارد و ۹۶۷ خارج شدهاند که در مجموع طی این مدت یکهزار و ۳۸۷ مسافر از پایانه بندرلنگه به مقصد دبی و بالعکس رفت و آمد کرده که ۸۵ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل را نشان میدهد.
مدیر بنادر غرب هرمزگان، میزان رفت و آمد مسافران از این پایانه در طرح سفرهای دریایی نوروزی سال گذشته(۱۴۰۱) در همین مدت زمان مشابه را در مجموع ۷۴۹ نفر اعلام کرد که از این تعداد ۱۹۶ نفر وارد و ۵۵۳ نفر از پایانه مسافرتهای دریایی بندرلنگه خارج شدند.
سالاری، ساعت شروع پذیرش مسافر از پایانه بینالمللی مسافری بندرلنگه را ۰۵:۳۰ بامداد و ساعت بسته شدن کانتر ۰۸:۳۰ و همچنین ساعت حرکت کشتی را ۱۰:۰۰ اعلام کرد.
وی خاطرنشان کرد: در هفته اول فروردین ماه شرایط آبوهوایی برای سفرهای دریایی نامساعد بود اما از ابتدای این هفته با توجه به بهبود منطقه دریایی غرب استان هرمزگان و استقبال بیسابقه هموطنان از سفرهای دریایی، رفتوآمد در تمامی مسیرهای مجاز جابهجایی مسافر و خودرو به بندر کیش و امارات در حال انجام است.
مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان از مسافران و گردشگران نوروزی خواست برای سفر از سرزمین اصلی به جزایر زیبای خلیج فارس از بنادر و مسیرهای دریایی مجاز تردد و قبل از سفر به جزایر با ارسال عدد ۱ و ۲ به سامانه پیامکی ۵۰۰۰۴۰۰۱۹۸۳۶۹۲ از باز بودن فعالیت بنادر مسافری اطلاع پیدا کنند.
سفرهای بینالمللی دریایی از بندر شهید باهنر درحال حاضر فقط به مقصد شارجه امارات و از پایانه بندرلنگه نیز به مقصد دبی امارات انجام میشود و طول مدت سفر دریایی از بندرشهید باهنر به شارجه نیز بین ۶ تا ۱۲ ساعت در شرایط مطلوب آب و هوایی متغیر است.
مدیر بنادر و دریانوردی شهید باهنر و شرق هرمزگان نیز ششم فروردین ماه امسال در گفتوگو با خبرنگار ایرنا گفت: ۷۶۰ مسافر و گردشگر از ابتدای طرح سفرهای دریایی نوروز امسال (۲۵ اسفندماه سال گذشته تا پایان روز پنجم فروردین ۱۴۰۲) در مسیر بینالمللی بندر شهید باهنر به شارجه امارات رفت و آمد داشتهاند.
حمیدرضا محمدحسینی تختی با بیان اینکه سفرهای بینالمللی دریایی نوروزی در مدت زمان یادشده نسبت به سال گذشته ۱۳۴ درصد افزایش داشته است، اظهار کرد: سفر دریایی از بندر شهید باهنر بندرعباس به بندر شارجه در ایام معمولی ۲ سفر در هفته است اما در ایام عید نوروز متناسب با تعداد مسافران سه سفر در هفته انجام میشود.
طرح تسهیل سفرهای دریایی نوروزی سال ۱۴۰۲ از روز ۲۵ اسفند سال گذشته آغاز و تا روز ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ ادامه دارد.
طی اجرای این طرح،۸۶ شناور مسافری و لندینگ کرافت در مسیرهای دریایی این استان رفتوآمد میکنند که از این تعداد ۲۱ فروند لندینگ کرافت با ظرفیت حمل ۹۰۲ دستگاه خودرو و ۱۰ فروند شناور مسافری با ظرفیت یک هزار و ۲۶۵ صندلی برای حمل و نقل مسافران نوروزی در بنادر غرب استان به مقصد جزیره کیش تدارک دیده شده است.