به گزارش روز سهشنبه خبرنگار ایرنا، مطابق جدول پیشبینی فصلی این مرکز که هواشناسی مازندران منتشر کرده است، میانگین کمترین میزان بارندگی در سه ماهه آینده منتهی به تیرماه ۱۴۰۲ با ۲۴ میلی متر مربوط به خردادماه امسال و بیشترین میزان نیز با ۵۱ میلی متر مربوط به فروردین ماه جاری و برای اردیبهشت ماه ۳۷ و برای تیرماه نیز ۳۱ میلی متر باران پیش بینی شده است.
مطابق این جدول، میانیگن بیشترین میزان بارندگی در فروردین ماه جاری با ۹۰ میلی متر مربوط به بابلسر است و پس از آن سیاه بیشه با ۷۹، رامسر با ۶۶، نوشهر با ۶۳ و ساری با ۵۱ میلی متر به ترتیب شاهد بیشترین میزان بارندگی در ماه جاری خواهند بود و کمترین میزان بارندگی نیز در طی این ماه به ترتیب در کجور با ۲۷، بندرامیرآباد با ۳۴ و کیاسر با ۴۲ میلی متر خواهد بود.
در اردیبهشت ماه امسال نیز میانگین بیشترین میزان بارندگی با ۵۹ میلی متر در سیاه بیشه اتفاق خواهد افتاد و رامسر با ۵۰، نوشهر با ۴۶، بلده با ۴۵ و آلاشت و پل سفید نیز با ۳۹ میلی متر در جایگاه بعدی قرار دارد و کمترین میزان بارندگی نیز در طی این مدت در بندر امیرآباد و بابلسر با ۲۱، آمل و دشت ناز با ۲۷ و گلوگاه با ۳۲ میلی متر پیش بینی شده است.
مطابق جدول پیشبینی فصلی مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور، در خردادماه امسال میانگین بیشترین میزان بارندگی با ۴۰ میلی متر در رامسر پیش بینی شده است و پس از آن به ترتیب آلاشت با ۳۸، نوشهر با ۳۶، پل سفید با ۳۱ و ساری نیز ۲۴ میلی متر باران شاهد بیشترین میزان بارش باران در این ماه خواهند بود و آمل با ۱۴، بابلسر با ۱۸ و سیاه بیشه و کجور نیز با ۱۹ میلی متر شاهد کمترین میزان بارندگی درطی این ماه خواهند بود.
در این جدول همچنین میانیگن بیشترین میزان بارندگی در تیرماه امسال نیز با ۵۹ میلی متر در رامسر پیش بینی شده است و پس از آن نوشهر با ۵۵، آلاشت با ۳۹، بابلسر با ۳۸ و قراخیل قائم شهر با ۳۷ میلی متر شاهد بیشترین میزان بارندگی در این ماه خواهند بود. میانگین کمترین میزان بارندگی نیز در طی این ماه برای بندرامیرآباد و کیاسر با ۱۹، کجور و بلده با ۲۱، گلوگاه و دشت ناز با ۲۲ و آمل نیز با ۲۶ میلی متر پیش بینی شده است.
مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور، میانگین بارش باران در مازندران را از نیمه فروردین تا اردیبهشت ۱۴۰۲ در محدوده نرمال، از نیمه اردیبهشت تا نیمه خرداد را در مناطق مرکزی و غربی بیش از نرمال و در مناطق شرقی را در محدوده میانگین بلند مدت و از نیمه خرداد تا نیمه تیرماه را نیز در مناطق غربی بیش از نرمال و در سایر مناطق استان را نیز در محدوده نرمال پیش بینی کرده است.
طبق گزارش این مرکز، میانگین بارش باران سال ۱۴۰۱ در مازندران ۳۷۲ میلیمتر بود که این آمار نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلند مدت که ۶۴۰ میلیمتر بوده، حدود ۴۲ درصد کمتر و نسبت به سال ۱۴۰۰ که ۶۱۳ میلیمتر بوده، حدود ۴۰ درصد کاهش داشته است.
همچنین میانگین بارش باران در ۶ ماهه سال زراعی جاری در مازندران یعنی از مهر ماه تا منتهی به اسفند ۱۴۰۱، ۲۳۷ میلیمتر بوده است که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت که ۳۹۳ میلیمتر بوده، حدود ۴۰ درصد کاهش و نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۳۹۱ میلیمتر بوده، حدود ۳۹ درصد کمتر نشان می دهد.
داده های هواشناسی مازندران نشان می دهد که طی ۶ ماهه سال زراعی (مهر، آبان، آذر و دی، بهمن اسفند ماه) بارش بارندگی ها نسبت به دوره آماری و مدت مشابه سال قبل کاهشی بوده است، شرایطی که به شدت مسوولان و کشاورزان استان را نگران کرده است.
مازندران استانی با محور تولیدی کشاورزی است که تقریبا کشت تمامی محصولات آن به بارندگی و ذخیره سازی آب بستگی دارد. طبق آمارهای رسمی تعداد بهره برداران بخش کشاورزی مازندران حدود ۵۰۰ هزار نفر است و هرگونه تغییر در بارندگی به صورت مستقیم بر زندگی و معیشت آنان و در نهایت بر امنیت غذایی کشور که مازندران نقش حدود ۱۲ درصدی در تولید ارزش افزوده آن دارد، اثرگذاری خواهد کرد.