نورالله عباسی روز پنجشنبه به خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: اکنون این مدیریت با جدیت برای جذب اعتبار باقی مانده اجرای لایروبی کانال «آشور» در سطح ملی پیگیر است.
وی ادامه داد: تاکنون ۲ هزار میلیار ریال اعتبار طی دو مرحله برای اجرای لایروبی به پیمانکار اجرای طرح (قرارگاه خاتمالانبیا) تخصیص داده شده است.
به گفته وی اختصاص اعتبار لایروبی برای «کانال آشور» از کانالهای مهم و اولویتدار علاجبخشی خلیج گرگان، از محل سفر دور نخست آیتالله رئیسی رییس جمهور به گلستان در ۱۳ اسفند ماه سال ۱۴۰۰ مصوب شده است.
وی در خصوص پیشرفت فیزیکی لایروبی «کانال آشور» هم افزود: تاکنون از برآورد برداشت یک میلیون و ۱۶۰ هزار مترمکعب لای در مسیر کانال منتهی به خلیج گرگان، مقدار ۸۳۵ هزار متر مکعب آن جمعآوری شده است.
عباسی ادامه داد: با توجه به پا به کار بودن قرارگاه خاتم الانبیا در اجرای طرح لایروبی «کانال آشور»، مطابق برآورد کارشناسان این قرارگاه زمان پایان کار پیشبینی شده اواخر خرداد ماه سال ۱۴۰۲ است.
به گفته وی طرح لایروبی «کانال آشور» به عمق ۱.۵ متر و به طول ۸.۸ کیلومتر با کف کانال به عرض ۷۰ تا ۴۴۰ متر از ۲۵ خرداد سال ۱۴۰۱ آغاز شده است که برداشت لای از این مسیر نقش به سزایی در نجات خلیج گرگان دارد.
پیشتر علی محمد زنگانه استاندار گلستان هم در بازدید اخیر از روند پیشرفت فیزیکی اجرای طرح لایروبی «کانال آشور»، میزان پیشرفت آن را حدود ۸۰ درصد اعلام کرده بود.
اکنون حدود ۶۰ دستگاه ماشینآلات برای لایروبی «کانال آشور» توسط پیمانکار آن اعم از لایروب، کامیون حمل لای، بیل مکانیکی، بولدورز، لودر، تراکتور و خودروهای سبک در منطقه مستقر کرده و مشغول به کار هستند.
پس از حضور آیت الله سید ابراهیم رییسی در خلیج گرگان در اسفند ماه سال ۱۴۰۰، وی دستور فوری آغاز لایروبی و رسوببرداری از کانالهای سهگانه منطقه را صادر کرد و پس از مدت کوتاهی با هماهنگی سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان مجری و قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا به عنوان پیمانکار، مرحله نخست این عملیات آغاز شد که برای انجام آن از اواخر مردادماه دهها دستگاه ماشینآلات سنگین برای لایروبی وارد کانال آشوراده شدند.
قرارداد ۲ هزار و ۸۴۰ میلیارد ریالی بین سازمان بنادر به عنوان کارفرما و قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا به عنوان مجری بسته شد.
با وجود توجه دولت سیزدهم به مطالبه مردم گلستان برای نجات خلیج گرگان، مدنظر قرار دادن پایش لحظهای تغییرات خلیج گرگان و استفاده از این دادهها در اجرای طرحهای نجاتبخشی، همراه کردن جوامع محلی برای مشارکت و استفاده از ارتباطات بینالمللی در سطح ملی و استانی به ویژه با کشورهای همسایه خزر و به ویژه روسیه مورد تاکید علاقهمندان به محیط زیست است.
استاندار گلستان: پیشرفت فیزیکی لایروبی خلیج گرگان به حدود ۸۰ درصد رسید