دکتر محمدجواد امیری امروز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از مجموع این ۵۷۱ ماموریت ۵۹ مورد مربوط به حوادث ترافیکی و حمل و نقل جاده ای در محور ارتباطی تربت حیدریه به مشهد مقدس و عمدتا در راستای امدادرسانی به زائران بوده است.
وی اضافه کرد: خوشبختانه در هیچ یک از حوادث رخ داده تلفات انسانی نداشتیم از دیگر سو با تلاش و سرعت عمل همکاران فوریتهای پزشکی تربت حیدریه مصدومان و بیماران اعزامی به مراکز درمانی شهرستان با مشکل حادی مواجه نشدند.
وی زمان امدادرسانی مرکز فوریتهای پزشکی ۱۱۵ تربت حیدریه را کمتر از میانگین کشوری اعلام و اظهار کرد: میانگین زمان کشوری امدادرسانی به مصدومان و حادثه دیدگان در حوادث جاده ای و شهری به ترتیب ۱۵ و ۸ دقیقه است که این زمان در تربت حیدریه به ترتیب ۱۳ و ۷ دقیقه است که قطعا در کاهش تلفات انسانی و نیز درمان مناسب مصدومان و بیماران تاثیرگذار است.
امیری با یادآوری آمادهباش کامل ۲۱ پایگاه اورژانس در مجموعۀ تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه گفت: فاصلۀ نزدیک تا مشهد مقدس بهعنوان مقصد اصلی بسیاری از مسافران محورهای جاده ای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه مسوولیت همکاران را برای خدمت رسانی بهتر و روان تر افزایش داده است.
وی گفت: اکنون ۲۰ پایگاه اورژانس و یک پایگاه مرکز پیام و فرماندهی عملیات در تربتحیدریه و دو شهرستان حومه شامل مهولات و زاوه فعالیت شبانه روزی دارد.
وی با بیان اینکه در هر یک از پایگاهها یک دستگاه خودرو آمبولانس فعالیت دارد، افزود: عمده ترین چالش همکاران کمبود آمبولانس در ماموریت های جاده ای است زیرا به سبب قرار گرفتن تربت حیدریه در کرویدور ارتباطی شرق کشور و حجم بالای سفر ؛ تقاضا برای امدادرسانی زیاد است.
امیری اضافه کرد: هر چند یک دستگاه اتوبوس آمبولانس و تعدادی آمبولانس یدک برای موارد اضطراری و بحران آماده باش است اما با در نظر گرفتن عمر بالای خودروها که به مرحله فرسودگی نزدیک شده اند و نیز قرار گرفتن تربتحیدریه در مسیر مسافران و زائران امام رضا این ناوگان ناکافی است.
وی همچنین گفت: اخیرا و برای امدادرسانی شهری در نقاط ترافیکی تربت حیدریه یک دستگاه موتورلانس به ناوگان خدماتی فوریتهای پزشکی شهرستان اضافه شد.
تربت حیدریه از شهرستان های مهم و بزرگ خراسان رضوی در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد مقدس به عنوان معبر مهم گردشگری شرق کشور حدود ۴۰۰ اثر تاریخی و جاذبه گردشگری دارد که ۹۰ مورد آن در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
مسافران و زائران استانهای جنوبی و جنوب شرقی کشور همچون بندرعباس، اصفهان، فارس، یزد، کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی برای گذر به مشهد مقدس از تربت حیدریه عبور می کنند.