«علی صفری» روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: ۹ هزار و ۵۰۰ تن گوشت مرغ، بهمن و اسفند سال گذشته در استان مرکزی تولید شد که هفت هزار و ۵۰۰ تن این محصول در استان مصرف و بقیه به استانهای همجوار از جمله تهران ارسال شده است.
وی ادامه داد: یک هزار و ۱۲۰ تن مرغ منجمد و پنج هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز منجمد تنظیم بازاری نیز در این مدت برای جلوگیری از افزایش قیمت این محصولات و حمایت از مصرف کنندگان در استان توزیع شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مرکزی اضافه کرد: ۲ هزار و ۴۰۰ تن برنج خارجی نیز در این مدت با همکاری اتاق تعاون استان توزیع شد و اکنون نیز برنج هندی در انبارهای استان وجود دارد و توزیع این محصول نیز در دستور کار است.
صفری یادآور شد: توزیع ۳۵۰ تن برنج تایلندی نیز با قیمت تنظیم بازار و جلوگیری از افزایش قیمت این محصول در استان مرکزی در حال توزیع است.
وی از توزیع ۳۴۱ تن شکر با قیمت تنظیم بازار در این مدت در استان خبر داد و گفت: شکر به میزان کافی در استان ذخیره سازی شده و آمادگی توزیع به هر میزانی که درخواست برای این محصول باشد، وجود دارد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: توزیع شکر، مرغ منجمد و برنج نیز برای تنظیم بازار این محصولات در استان مرکزی در ماه مبارک رمضان در حال انجام است.
ذخایر کالاهای اساسی در استان مرکزی یک و نیم برابر افزایش یافت
صفری از افزایش یک و نیم برابری ذخایر کالاهای اساسی در عید امسال نسبت به سال گذشته خبر داد و افزود: با اقدامات انجام شده کالاهای اساسی مورد نیاز مردم استان به میزان کافی ذخیره سازی شده و مشکلی در زمینه تامین کالاهای اساسی از جمله گوشت مرغ گرم و منجمد، برنج تنظیم بازاری، تخم مرغ، گوشت منجمد، روغن، شکر و سایر کالاها وجود ندارد.
وی یادآور شد: ۴۰۰ تن سیب و پرتقال نیز اواخر سال گذشته با قیمت مصوب در استان مرکزی توزیع شد که با توجه به کیفیت مناسب این محصولات و استقبال مردم توزیع این محصولات پیش از عید امسال پایان یافت.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: توزیع کالاهای اساسی در سال جاری برای جلوگیری از افزایش قیمتها و حمایت از مصرف کنندگان در استان مرکزی در دستور کار قرار دارد.
صفری ادامه داد: پنج هزار بازرسی در طرح تشدید بازرسی عید نوروز و ماه مبارک رمضان از واحدهای تولید، عرضه و نگهداری محصولات کشاورزی استان انجام شد که میزان تخلف یابی در این بازرسیها حدود ۲۰ درصد بودهاست.
استان مرکزی با یک میلیون و ۴۱۴ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در قلب کشور قرار دارد. استان مرکزی بهعنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب میشود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهرهبردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال میشود.