امید جهاننژادیان روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: این مراکز وابسته به غله و خدمات بازرگانی و تعاون روستایی خوزستان (به عنوان مباشر) از ۲۰ فروردین ماه امسال آماده تحویل گندم از کشاورزان هستند.
ظرفیت ذخیرهسازی گندم در خوزستان به بیش از ۱.۵میلیون تُن رسید
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان گفت: مجموع ذخیرهسازی گندم در خوزستان به یک میلیون و ۵۲۹هزار تُن رسیده است.
جهاننژادیان افزود: هشت سیلوی دولتی (ملکی) به ظرفیت ۴۱۰هزار تُن، ۱۵کارخانه آرد به ظرفیت ۳۸۳هزار تُن و ۲۲ سیلو بخش خصوصی به ظرفیت ۷۳۶هزار تُن در سطح استان خوزستان وجود دارد که کفاف کل خرید تضمینی گندم را دارند.
به گفته وی مصرف سالانه گندم در خوزستان حدود ۷۰۰هزار تُن است که مازاد آن به استانهای نیازمند ارسال میشود.
۱۳۰هزار ریال مبلغ هرکیلوگرم گندم به نرخ تضمینی
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان نرخ تضمینی هرکیلوگرم گندم معمولی در سال زراعی جاری را ۱۳۰هزار ریال عنوان کرد.
جهان نژادیان افزود: عاملیت پرداخت وجه گندمکاران خوزستان برعهده بانک کشاورزی استان گذاشته شده است.
به گزارش ایرنا در سال زراعی جاری ۴۲۱هزار هکتار گندم آبی و ۱۷۲هزار هکتار گندم دیم در خوزستان زیرکشت قرار گرفت که با توجه به بارشهای مناسب و بهبود دیمزارها پیشبینی میشود امسال یک میلیون و ۴۹۶ هزار تُن گندم در خوزستان به صورت تضمینی از کشاورزان خوزستانی خریداری شود.
سال زراعی گذشته حدود یک میلیون و ۳۶۰هزار تُن گندم در خوزستان به صورت تضمینی خریداری شد که از این حیث در جایگاه نخست کشوری قرار گرفت.
برداشت گندم در خوزستان از ۲۰فروردین ماه شروع و در یک دوره فشرده ۴۰روزه به پایان میرسد.برداشت گندم ابتدا در مناطق جنوبی استان شروع و سپس به تدریج به مناطق مرکزی و غربی خوزستان کشیده خواهد شد.
استان خوزستان در سه سال متوالی در زمینه خرید تضمینی گندم مقام نخست کشوری را کسب کرده است و پیش بینی شده امسال نیز این جایگاه را حفظ کند.
خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۵میلیون تُن محصولات کشاورزی ، باغی ، دامی ، شیلات و عسل در جایگاه نخست کشوری قرار دارد.
استان خوزستان یک میلیون و۲۵۰هزار هکتار اراضی زیرکشت دارد که در صورت ساخت شبکههای آبیاری و زهکشی و تامین پایدار آب ،امکان توسعه اراضی زیرکشت تا ۲.۲ میلیون هکتار وجود دارد.