به گزارش خبرنگار ایرنا، حجتالاسلام محمدجواد باقری ارومی روز سهشنبه در نشست شورای اداری آستارا بیان کرد: نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری ۲ بخش سلبی و ایجابی داشت که بخش سلبی شامل مهار تورم بود و مسئولان باید امسال تلاش کنند تا تورم را کاهش دهند یا دستکم مهار کنند.
وی با تاکید بر لزوم جلوگیری از روند افزایشی تورم افزود: شعار امسال همچنین جنبه ایجابی مبنی بر رشد تولید داشت که در واقع مهمتر از بخش اول است، زیرا تحقق آن میتواند موجب مهار تورم هم بشود.
امامجمعه آستارا اظهار کرد: تلاش در این راستا نیازمند کارهای بزرگ نیست و حتی با توسعه تولیدها و کسب و کارهای خرد با هدف چرخاندن اقتصاد خانوارها یا تلاش برای انجام کشت دوم در زمینهای کشاورزی اقدامهای کوچک اما مهمی هستند که در کنار هم میتوانند در تحقق شعار سال تاثیرگذار باشند.
وی اضافه کرد: این مسائل جز با حمایت مسئولان و رفع مانعهای تولید محقق نخواهند شد و مسئولان با درس گرفتن از تجربههای سال گذشته باید در سال جدید با همدلی و همراهی بیشتر نقاط مثبت را تقویت کنند و کاستیها را برطرف نمایند تا در انتهای سال ۱۴۰۲ موفقیتهای بهتر و بیشتری کسب شود.
حجتالاسلام باقری ارومی عنوان کرد: امسال بهار طبیعت با ماه مبارک رمضان به عنوان بهار معنویت همزمان شده است که امید میرود سالی پر از خیر، برکت و معنویت برای مردم باشد اما باید از فرصت معنوی ماه نزول قرآن، ماه مهمانی خدا و ماه برکت، رحمت و مغفرت بیشتر استفاده کنیم.
وی گفت: همه ما در کشوری اسلامی زندگی میکنیم و از این انتظار میرود ظاهر امور هم اسلامی باشد؛ بر همین اساس انتظار میرود افرادی که به عنوان مسافر در نقاطی گردشگرپذیر مانند آستارا حضور دارند، حرمت این ماه مبارک را رعایت کنند.
امامجمعه آستارا با تاکید بر لزوم امر به معروف و نهی از منکر با لحنی خوش و مناسب، تصریح کرد: مکانهای گردشگری، هتلها، رستورانها، واحدهای صنفی و بازاریان باید به کمک سایر عوامل از جمله نیروی انتظامی بیایند و به ترویج رعایت موازین شرعی کمک کنند تا شاهد مسائلی مانند روزهخواری نباشیم.
وی افزود: اگرچه امسال تعطیلات نوروزی با ماه مبارک رمضان همزمان شده و ارایه خدمات به مسافران ضروری است، اما باید این امر از سوی واحدهای صنفی واجد شرایط، در چارچوب قانون و پس از دریافت مجوزهای لازم از سوی دستگاههای مربوطه انجام بگیرد.
حجتالاسلام باقری ارومی همچنین از شهرداریها و بخشداریها خواست تا نسبت به فضاسازی مناسب در نقاط شهری و روستایی به مناسبت ماه مبارک رمضان اقدام کنند.
لزوم توجه بیشتر مسئولان به حفاظت از انفال
دادستان آستارا نیز در این نشست گفت: انتظار میرود مسئولان شهرستان در زمینه حفاظت از انفال به عنوان حقوق عامه توجه و نظارت بیشتری در سال جدید داشته باشند.
یاسر همدمی افزود: حریم راهها، رودخانهها، نقاط ساحلی و محدوده خطها و لولههای انتقال گاز در کنار برداشت غیرمجاز از معدنها، جنگلها و سایر منابع طبیعی، تغییر کاربری زمینهای کشاورزی و باغها که سودجویان و متخلفان با دستاندازی به آنها دنبال منافع مادی خود هستند، جزو انفال بهشمار میروند که باید مسئولان به حفاظت از آنها توجه و نظارت بیشتری داشته باشند.
وی بیان کرد: انفال جزوی از بیتالمال است که نه تنها متعلق به ما بلکه متعلق به نسلهای بعدی هم هست و فرزندان ما نیز باید بتوانند از این موهبتهای الهی بهره بگیرند؛ از این رو همه مسئولان به عنوان کارگزاران حاکمیت در برابر حفظ آنها وظیفه و تکلیف دارند.
دادستان آستارا تاکید کرد: اگر مدیری یا کارمندی در این زمینه کوتاهی کند، ترک فعل و وظیفه محسوب میگردد و به موجب قانون مسئول میشوند و باید پاسخگوی آن باشند.
وی اضافه کرد: نیروهای انتظامی، نظامی، مرزبانی و امنیتی تا کنون از عملکردها و اقدامها در بحث حفظ انفال پشتیبانی کردند و در کنار آنها دستگاه قضایی نیز با قوت و قدرت از این اقدامها پشتیبانی خواهد کرد.
همدمی ادامه داد: همه نهادها و دستگاهها وظیفه دارند حرمت ماه مبارک رمضان را نگه دارند و بر بروز برخی ناهنجاریها از جمله روزهخواری در ملا عام و بحث عفاف و حجاب نظارت بیشتری داشته باشند.
وی عنوان کرد: آستارا به هر حال شهرستانی مسافرپذیر است اما در این زمینه هیچگونه مانعی وجود ندارد اما باید حرمت ماه نزول قرآن نگه داشته شود؛ روزهخواری افراد به بهانه مسافرت در کنار جادهها و معابر عمومی پذیرفتنی نیست و انتظار میرود مسئولان این موضوع را مورد توجه قرار دهند.
شهرستان مرزی بندر آستارا با جمعیت حدود ۹۵ هزار نفر، در غربیترین نقطه استان گیلان، در فاصله نزدیک به ۱۷۳ کیلومتری رشت و همجوار با کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.