اصغر احمدی روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: در همین راستا ورود گردشگران و مردم محلی به محدوده دشت لالههای شهرستان کوهرنگ ممنوع است و توصیه میشود تا مسافران به قصد بازدید از این رویشگاه در معرض انقراض به شهرستان کوهرنگ سفر نکنند.
وی قُرق دشت لالههای واژگون استان در سال گذشته را موفقیتآمیز دانست و گفت: سال گذشته که دشت لالهها به طور کامل قُرق شد، تاثیر بسزایی در تراکم و حفظ این پوشش گیاهی داشت و علاوهبر آن دوستداران محیطزیست و گروههای مردمی از این اقدام ابراز رضایت داشتند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه دشت لالههای واژگون شهرستان کوهرنگ اوایل اردیبهشت ماه گل میدهد و این گلدهی به مدت ۲ هفته ادامه دارد، خاطرنشان کرد: در قُرق دشت لالهها دستگاه قضایی، امنیتی و انتظامی این ادارهکل را یاری میدهند.
احمدی با بیان اینکه وسعت رویشگاه لالههای واژگون شهرستان کوهرنگ در سالهای گذشته به سه هزار و ۶۰۰ هکتار میرسید، افزود: خارج کردن پیاز گل از دل خاک، ورود دام به محدوده و ازدحام گردشگر سبب شده تا در سالهای اخیر وسعت این رویشگاه کاهش پیدا کند.
به گزارش ایرنا، به گزارش ایرنا، دشت لالههای واژگون کوهرنگ رویشگاه اصلی گونههای گیاهی لاله واژگون و یکی از جاذبههای دیدنی و گردشگری ایران است.
لالههای واژگون از خانواده سوسنیان با اسم علمی 'Fritillaria imperialis' است و نوع 'ایمپسریال فرتیال' آن در برخی مناطق جهان وجود دارد، اما گونه 'پرسیکال ' آن مختص ایران بویژه منطقه چهارمحال و بختیاری است. لاله واژگون که در زبان محلی گل بگریو (گل گریان)، اشک مریم و گل افسانهای شهرت دارد، در اواخر فروردین ماه به گل می نشیند و معمولا تا اواخر اردیبهشت گلهای خود را حفظ میکند.
محدودهای از دشت لاله شهرستان کوهرنگ در منطقه دوآب صمصامی این شهرستان قرار گرفته و طی مصوبه شماره ۱۵۰ شورای عالی محیطزیست در تاریخ ۲۷ بهمن ۱۳۷۵ با هدف حفاظت از این گونه گیاهی ارزشمند به عنوان یک اثر طبیعی ملی به مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیطزیست پیوسته است.
بوتهکنی و تخریب انسانی، خشکسالی، آفات و بیماریهای گیاهی، تغییر کاربری اراضی، کشت زیراشکوب و چرای مفرط دام این گونه گیاهی نادر و ارزشمند را تهدید میکند.
دشت لالههای کوهرنگ در ۲ منطقه رویش دارد، یک منطقه در ارتفاعات زردکوه و نزدیکی روستای فخرآباد قرار دارد که ثبت ملی شده است و منطقه دیگر که برای بازدید عموم آزاد است در ۱۲ کیلومتری شهر چلگرد و در مجاورت روستای دیمه قرار دارد.