تهران – ایرنا - شورای وزیران عربستان سعودی، الحاق این کشور به سازمان همکاری شانگهای به عنوان "شریک گفت و گو" را تصویب کرد؛ اقدامی که می تواند گام نخست ریاض برای طی کردن مسیر عضویت در این سازمان بین المللی با ظرفیت های بزرگ اقتصادی و تجاری باشد.

به گزارش ایرنا، این  اقدام عربستان سعودی بعد از رفت و آمدها و تماس های مقامات عالی ریاض و پکن در هفته ها و ماه های اخیر انجام شده است.

پایگاه خبر النشره روز چهارشنبه نوشت: شورای وزیران عربستان همچنین به وزیر انرژی و رئیس هیات مدیره شهرک انرژی اتمی و تجدیدپذیر این کشور به نام شهرک ملک عبدالله، ماموریت داد تا با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره پیش‌نویس یک توافقنامه فیمابین مذاکره کند.

بر همین اساس قرار است، عربستان و آژانس بین المللی انرژی اتمی در رابطه با برنامه کارکنان حرفه ای جوان و تهیه نسخه نهایی برای تکمیل مراحل قانونی همکاری کنند.

النشره توضیح و جزییات بیشتری در خصوص تصمیمات جدید شورای وزیران عربستان سعودی از جمله پیوستن عربستان به شانگهای نداد.

سازمان همکاری شانگهای (SCO) یک سازمان بین‌المللی و اوراسیایی است که در قالب یک ائتلاف سیاسی، اقتصادی و نظامی در شهر شانگهای چین در ۱۵ ژوئن ۲۰۰۱ توسط ۶ کشور چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان پایه گذاری شد. این کشورها، به استثنای ازبکستان، اعضای «مجموعه پنجگانه شانگهای» بودند که در ۲۶ آوریل ۱۹۹۶ در همین شهر تاسیس شد.

پس از آن، هند و پاکستان نیز در ۹ ژوئن ۲۰۱۷ در نشست آستانه به عنوان اعضای کامل به این سازمان پیوستند.

در خصوص جمهوری اسلامی ایران نیز، در جریان اجلاس سران این سازمان که در دوشنبه پایتخت تاجیکستان در ۱۷ سپتامبر ۲۰۲۱ برگزار شد، اعضا با تغییر وضعیت ایران در سازمان از عضو ناظر به عضو کامل موافقت کردند./