محمد حسین احمد پور روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، پیرامون این موضوع و اهمیت استفاده از سامانههای نوین آبیاری برای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی، بیان داشت: با اجرای این سامانهها در زمینهای کشاورزی قم، در مصرف حدود هفت میلیون متر مکعب آب صرفه جویی شد که میزان بسیار قابل توجهی است.
وی با اشاره به اینکه استفاده از سامانههای نوین آبیاری موضوعی مهم در ارتقا بهرهوری فعالیتهای کشاورزی است، افزود: با اجرای سامانههای نوین آبیاری میزان بهرهوری از ۳۰ درصد به ۶۰ و در مواردی تا ۹۰ درصد می رسد و این مزیت در استان قم که با محدودیت منابع آبی مواجه است، راهکاری موثر برای حفظ و گسترش فعالیتهای کشاورزی به شمار میآید.
وی ادامه داد: نکته قابل توجه در زمینه بهرهگیری از سامانههای نوین آبیاری در قم طی سال گذشته این است که بیشتر این طرحها در مناطق کمتر برخوردار استان اجرا شدهاست که این موضوع نشان دهنده اهتمام سازمان جهاد کشاورزی قم به توسعه متوازن فعالیتهای کشاورزی در همه مناطق استان است.
احمدپور گفت: بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته به دنبال آن هستیم که در سالجاری نیز با تامین اعتبار مورد نیاز، بیش از یکهزار و ۸۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی قم را به سامانههای نوین آبیاری مجهز کرده و با این کار علاوه بر کاهش میزان مصرف آب در بخش کشاورزی استان، به ارتقا سطح تولید محصولات و تامین امنیت غذایی مردم کمک کنیم.
وی همچنین بیان داشت: کارشناسان حوزه آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی قم در زمینه اجرای سامانههای نوین آبیاری در سطح اراضی کشاورزی استان، راهنمایی لازم را به بهرهبرداران ارائه خواهند کرد تا در بهرهگیری از این سامانهها از بهترین نوع که بیشترین تناسب را با شرایط زمین و منطقه دارد، استفاده شود.
۱۰۴ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان قم وجود دارد که از این میزان ۶۴ هزار هکتار سطح زیر کشت مزارع و باغ هاست که ۴۲ هزار هکتار آن مزرعه و ۲۲ هزار هکتار آن باغ است.
به طور کلی بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است؛ بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص دادهاست.