گرگان - ایرنا - نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی گفت: کشاورزی مهمترین مزیت گلستان به شمار می‌رود که یکی از راه‌های اصلی رونق این بخش و بهبود وضعیت معیشتی مردم استان و شتاب بخشیدن به توسعه، سرمایه‌گذاری بیشتر در حوزه صنایع تبدیلی و غذایی است.

به گزارش ایرنا، غلامرضا منتظری روز چهارشنبه در جمع مدیران جهادکشاورزی گلستان افزود: باید از خام‌فروشی تولید محصولات کشاورزی استان پرهیز کرد و تمرکز اصلی فعالان این بخش فرآوری محصولات باشد.

وی خطاب به مدیران جهادکشاورزی گلستان، افزود: فهرستی از برنامه و نیازمندی‌های سرمایه‌گذاری برای ایجاد صنایع تبدیلی و غذایی مرتبط به نمایندگان مجلس شورای اسلامی در استان ارائه شود تا حمایت‌های لازم در این زمینه برای شتاب در جذب سرمایه‌گذاری لازم صورت گیرد.

وی با تاکید بر کوتاه کردن زمان صدور مجوز برای سرمایه‌گذاران علاقمندان بخش کشاورزی استان، گفت: جهادکشاورزی نقش ویژه‌ای در جذب سرمایه‌گذاران و رونق تولید ایفا می‌کند و باید نقش این دستگاه را به جامعه هدف معرفی کرد.

منتظری با تاکید بر اولویت‌بندی رفع موانع توسعه بخش کشاورزی گفت: مجمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی گلستان آماده حمایت از بخش کشاورزی استان است تا از این ظرفیت برای رونق اقتصادی ساکنان منطقه استفاده شود.

نماینده مردم کردکوی، بندرترکمن، بندرگز و گمیشان هم در این جلسه گفت: در اراضی شمال گلستان ظرفیت خوبی برای اجرای کشت شور ورزی وجود دارد که با آب دریای خزر می‌توان برای شتاب در توسعه اقتصادی ساکنان منطقه استفاده بهینه کرد.

عبدلجلیل ایری افزود: طبق مصوبه مجلس نیم درصد از درآمد صادرات محصولات آب‌بر به کشت شورورزی از آب دریا اختصاص داده شده که گلستان از این اعتبار تخصیصی بهره‌مند خواهد شد.

به گفته وی حدود ۵۰ هزار هکتار اراضی در حاشیه دریای خزر در شمال گلستان وجود دارد که جهادکشاورزی با بهره‌گیری از متخصصان خود برنامه‌ریزی برای کشت شور ورزی را انجام دهد.

نماینده مردم کردکوی، بندرترکمن، بندرگز و گمیشان گفت: شتاب بخشیدن به حل موانع ایجاد شهرک ۶ هزار هکتاری شیلات در منطقه مرزی و محروم گمیشان بسیار ضروری است.

ایری افزود: علاوه براین، توجه به سرمایه‌گذاری در راه اندازی صنایع عمل آوری و ایجاد سردخانه موردنیاز برای نگهداری میگو و ماهیان در دستور کار ویژه قرار گرفته تا مشکلی برای تولید کنندگان و صادرکنندگان این محصولات به وجود نیاید.

نماینده مردم کردکوی، بندرترکمن، بندرگز و گمیشان خواستار تمدید صید ماهیان از دریای خزر برای صیادان این استان تا پایان فروردین سال ۱۴۰۲ شد.

به گفته وی امسال صید ماهی دریا از سوی صیادان استان گلستان نسبت به مدت مشابه سال قبل خوب نبوده است.

گلستان با بیش از ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت و جای دادن هفت اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا در همسایگی سه استان مازندران، خراسان شمالی و سمنان و کشور ترکمنستان قرار دارد و در تولید محصولات کشاورزی از جایگاه ممتازی در کشور برخوردار است به طوری که بخش کشاورزی این استان با ۲۲۰ هزار خانوار بهره بردار معادل ۳۸ درصد اشتغال خالص را به خود اختصاص داده است.

استان گلستان با این جمعیت بهره‌برداران کشاورزی و تولید پنج میلیون تُن محصولات کشاورزی، در تولید ۱۵ محصول راهبردی کشور شامل دانه‌های روغنی کلزا، سویا و آفتابگردان، هلو، توتون و گوشت مرغ رتبه اول، گندم، چغندرقند و خرمالو مقام دوم، شلتوک(برنج)، پیله تر ابریشم، میگو و پنبه رتبه سوم، ماهیان پرورشی و خاویاری رتبه چهارم و جو و زیتون رتبه پنجم کشوری را دارد.

توسعه صنایع تبدیلی پیشران رونق اقتصادی گلستان