تربت‌حیدریه - ایرنا - مدیر غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه گفت: روزه داری در سه ماهه نخست و سوم بارداری باید با مشورت پزشک انجام شود چون در ماه های نخست بارداری که سلول های جنین در حال شکل گیری است روزه داری می تواند بر رشد عمومی جنین تاثیر منفی گذارد.

دکتر شیما نصرالله الحسینی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:در سه ماهه سوم بارداری نیز بخش عمده انرژی جنین از قند خون مادر تامین می‌شود که روزه داری می‌تواند منجر به تجزیه چربی‌های بدن مادر و تولید ترکیبات کتونی شده و به سیستم عصبی جنین آسیب برساند.

وی ادامه داد: قطع خودسرانه مصرف دارو در ایام روزه‌داری عوارض زیاد و جبران ناپذیری به همراه خواهد داشت.

مدیر غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه گفت: فرد بیماری که مجبور به مصرف دارو در ماه رمضان است، قبل از هر چیز باید با پزشک معالج خود مشورت کند زیرا اثربخشی بسیاری از داروها، ارتباط مستقیمی با مصرف به موقع آن در زمان معین دارد.

نصر الله الحسینی افزود: بارداری، شیردهی و برخی بیماری‌ها مانند فشارخون، روده تحریک پذیر، یبوست، زخم‌های گوارشی، اختلالات کلیوی، بیماری‌های اعصاب و روان و آسم، همگی از شرایط جسمی هستند که فرد می بایست قبل هر اقدامی، با پزشک خود در خصوص روزه گرفتن و نحوه مصرف دارو مشورت کند.

وی اضافه کرد: بیماران مبتلا به بیماری انسدادی ریوی و صرع نیز با توجه به خطر تغییر دوز دارو در ایام روزه داری، باید مشاوره کاملی با پزشک معالج و یا داروساز در خصوص بازگشت حملات تشنجی صرع و حملات آسم انجام داده و توصیه های لازم را دریافت کنند.

مدیر غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه در خصوص بیماران دیابتی نیز گفت: هر چند روزه داری برای برخی از مبتلایان به دیابت، بنا به تشخیص پزشک معالج، می‌تواند مفید باشد اما تغییر خودسرانه دز دارو و رژیم غذایی در برخی دیگر می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه، مه‌ولات و زاوه به ۳۴۰ هزار و ۵۸۲ نفر جمعیت سه شهرستان در مرکز استان خراسان رضوی خدمات می‌دهد.