به گزارش ایرنا، با ابلاغ معاون اول رییس جمهور، در مراسمی که هشتم فروردین ماه جاری با حضور استاندار آذربایجان غربی و جمعی از مدیران اجرایی، نماینده مردم سردشت در مجلس شورای اسلامی و جمع باشکوهی از مردم در این شهر برگزار شد، شهرستان شدن میرآباد بهطور رسمی اعلام شد.
براساس مصوبه هیات وزیران، بخش وزینه از مناطق قبلی شهرستان سردشت به نام بخش مرکزی تعییر نام یافت و در حوزه استحفاظی شهرستان میرآباد قرار گرفت تا این شهرستان متشکل از ۲ بخش مرکزی و زاب به مرکزیت شهر میرآباد تشکیل شود.
پوشش مراسم اعلام رسمی شهرستان جدیدالتاسیس میرآباد را بهانه رفتنم به این شهر قرار دادم و ظهر یک روز بهاری به سمت میرآباد محل برگزاری مراسم به راه افتادم.
از مهاباد به سمت میرآباد ۲ مسیر مجزا وجود دارد که مسیر نخست از طریق جاده مهاباد - سردشت حدود ۱۲۵ کیلومتر فاصله دارد و مسیر دوم جاده مهاباد - نقده - پیرانشهر است که تا میرآباد ۱۵۰ کیلومتر را باید طی کنید که من مسیر نخست را انتخاب کردم.
جاده مهاباد - سردشت به رغم کوهستانی و داشتن پیچهای تند یکی از مسیرهای زیبا و دیدنی بویژه در این فصل است و باید از ۲ گردنه «جوالهرهشان» و «زمزیران» نیز عبور کرد.
بالا رفتن از گردنهها و دیدن تپههای برفی کنار جاده و سپس پایین آمدن به سمت انتهای دره که در آن چشمهها و رودها جریان دارد، مناظری تماشایی و دیدنی در این مسیر ایجاد کرده است.
پس از حدود یک ساعت و نیم رانندگی در این مسیر در نزدیکی روستای «بناویله» از جاده اصلی جدا شدم و با استفاده از یک راه فرعی به شهر «نهلاس» رسیدم و ادامه مسیر به سمت میرآباد را در محور سردشت - پیرانشهر دنبال کردم.
این مسیر هم که ۲۵ کیلومتر مسافت دارد به دلیل قرار گرفتن در حاشیه رودخانه زاب (کهلوی) و تنگه «گرژال» از راههای جذاب و دیدنی جنوب آذربایجانغربی است، جاده از یک سمت به رودخانه و از سمت دیگر به کوهستان و جنگل انبوه این منطقه منتهی میشود.
جاده باریک با پیچها، سربالایی و سرازیری زیادی است اما محو شدن در تماشای طبعیت این منطقه، خستگی مسیر را از تن انسان بیرون میکند.
در برخی جاها شاهکار خلقت آنقدر بر زیبایی طبیعت آراسته است که انسان ناخودگاه مجبور به توقف و تماشای مناظر میشود.
در این فصل که هنوز درختان بلوط جوانه نزده و تنها تنه و سرشاخههای درختان پیداست اما حریر سبزی جنگل را فرا گرفته و برخی درختان جنگلی از جمله بادام در مرحله شکوفهدهی هستند، طبیعت را به زیبایی هر چه تمام آراستهتر کرده است.
در نوک قلههای بلند و سر به فلک کشیده هنوز برف و یادگار زمستان سخت این منطقه به یادگار مانده و آب حاصل از ذوب شدن برف با گذشتن از لابلای درختان جنگلی، خود را به پایین دره میرساند.
ساعت سه بعداز ظهر بود که به میرآباد رسیدم، طول مسیر ورودی به شهر را با بنرها و پارچه نوشتههای رنگارنگ مزین شده که از قدردانی مردم از اقدام دولت مردمی سیزدهم بخاطر شهرستان شدن میرآباد حکایت دارد.
مردم دسته دسته به سمت خروجی شهر از سمت پیرانشهر حرکت میکردند و امکان تردد خودرو کمی سخت بود، ناچار خودرو را در گوشهای پارک کرده و پیاده ادامه مسیر را طی کردم.
مردم در ۲ سمت راه ورودی ایستاده و برخی هم روی بلوار نشسته بودند، برخی از اهالی روستاهای اطراف نیز بنرهایی با مضمون قدردانی از دولت سیزدهم در دست داشتند که از در نوشته آن که نام روستا نیز قید شده بود، هر ساعت بر تعداد مردم افزوده میشد، برخی از ظهر در این مکان منتظر ورود استاندار آذربایجان غربی و هیات همراه بودند.
تعدادی از جوانان شهر به عنوان انتظامات مراسم، مردم را هدایت میکردند و چند خبرنگار سایتهای محلی نیز مدام در حال گفت وگو با مردم در خصوص این اتفاق مهم و بزرگ بودند و برخی هم با استفاده از گوشی تلفن خود این حضور گسترده را ثبت میکردند.
چند گروه دف نواز هم در بین مردم حضور داشتند و مشغول نواختن دف و مدیحه ثرایی بودند، در گوشهای از مسیر تعدادی از جوانان مشغول پایکوبی «ههلپهرکی» بودند.
گویا مراسم کمی با تاخیر برگزار میشود البته با توجه به قرار داشتن در ماه مبارک رمضان این تاخیر زیاد برای مردم خوشایند نبود.
سرانجام انتظار به پایان رسید و استاندار آذربایجانغربی و هیات همراه به ورودی شهر رسیدند و همزمان با شور و هیجان مردم از تابلوی نوشته «شهرستان میرآباد قطب انگور سیاه» رونمایی شد.
پس از رونمایی از تابلوی شهرستان میرآباد، محمدصادق معتمدیان استاندار آذربایجان غربی به همراه جمع کثیری از مردم با پای پیاده بسوی مسجد جامع شهر حرکت کردند.
جمعیت زیادی در مسجد جامع حاضر شده بودند و به سختی جایی برای نشستن پیدا میشود.
مراسم با سخنرانی ماموستا «عبدالرحمان باروزه» امام جمعه میرآباد آغاز شد سپس نماینده شورای اسلامی شهر، نماینده مردم شهرستانهای سردشت، میرآباد و پیرانشهر نیز سخنرانی کردند و در این بین یک گروه دف نوازی هم چند قطعه مولودی اجرا کردند.
دقایقی بعد در میان تشویق و ابراز شادمانی مردم میرآباد، سخنرانی استاندار آذربایجان غربی شروع شد.
استاندار آذربایجان غربی: زمینه رونق اقتصادی در شهرستان جدید میرآباد فراهم است
استاندار آذربایجانغربی گفت: با وجود نعمتهای طبیعی و موقعیت استراتژیک شهرستان تازه تاسیس میرآباد، اکنون زمینه توسعه و رونق اقتصادی این منطقه فراهم است.
محمدصادق معتمدیان افزود: وجود بیش از ۴۰ هزار هکتار جنگل، منابع طبیعی برخوردار و غنی و نزدیک شدن به مرز، این منطقه را به یکی از شهرهای مستعد در ارتقای شاخصهای توسعه ای در استان تبدیل کرده که باید از آن بهرهی بیشتری برد.
وی ادامه داد: ظرفیتهای عظیم زیست محیطی و ذخایر طبیعی مناسب در کنار سابقه طولانی تجارت به واسطه هم مرز بودن با کشور همسایه (اقلیم کردستان عراق) میتوان آینده بسیار روشنی را برای شهر تازه تاسیس میرآباد تصور کرد.
استاندار آذربایجانغربی اضافه کرد: دولت نیز براساس اهداف و وظایف خود سعی در عدالت توسعه و گسترش خدمات و منابع در سطح استان دارد و روند تبدیل شدن میرآباد به شهرستان هم با همین سیاست و پیگیری فراوان به نتیجه رسید.
معتمدیان با بیان اینکه انتظارت مردم منطقه با تبدیل شدن میرآباد به شهر نیز بیشتر خواهد شد، گفت: ایجاد زیرساختهای توسعه ای متناسب با شهر بودن میرآباد در دستور کار قرار گرفته و تلاش میکنیم در بخشهای متخلف از جمله آبرسانی، مشکلات فاضلاب، راههای ارتباطی و روستایی انتظارات مردم را برآورده کنیم.
وی اضافه کرد: استقرار ادارت خدمات رسان با هدف کاهش فاصله محرومیت زدایی نسبت به سایر شهرهای استان هم یکی دیگر از برنامههای کاری ما در دوران پس از شهرستان شدن میرآباد خواهد بود که انشاالله موجبات رضایت مردم را فراهم کند.
معتمدیان با اشاره به اینکه مردم میرآباد از اوایل انقلاب و دوران جنگ تحمیلی در مقابل حملههای رژیم بعثی عراق ایستادگی کردند، افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، روحیه جهادی اهالی این منطقه توانست بر توطئههای دشمنان قسم خورده این نظام غلبه کند.
نکته مهم سخنان استاندار آذربایجان غربی در این آیین ذکر نام از روحانی مبارز اهل میرآباد «ملاخلیل گوره مهری» بود که مایه خشنودی حاضران شدو همگی به احترام این روحانی مبارز از جای خود بلند شدند.
«ملاخلیل» متولد سال ۱۲۵۹ روستای «گوره مهری» یکی از روحانیون مبارز منطقه مُکریان و مخالف با سیاست کشف حجاب رضاخان بود «ملاخلیل» متولد سال ۱۲۵۹ روستای «گوره مهری» یکی از روحانیون مبارز منطقه مُکریان مخالف با سیاست کشف حجاب رضاخان بود که با سرپیچی از این قانون و علیه این رژیم مبارزه مسلحانه را آغاز کرد و سرانجام پس از چند سال نبرد با نیروهای حکومتی به عراق مهاجرت کرد و در سالهای پایان عمر خود دوباره در زادگاهش «گوره مهری» ساکن و مزارش هم اکنون در آرامستان این روستا قرار دارد.
ضیافت افطاری با حضور استاندار آذربایجانغربی
پس از برگزاری آیین رسمی اعلام شهرستان شدن میرآباد، شرکت کنندگان از جمله استاندار آذربایجان غربی برای ضیافت افطار دعوت شدند.
پذیرایی از مهمانان در تنها تالاب شهر برگزار شد و در آن از بیش از یک هزار نفر با غذای محلی «قاورمه» اطعام شده و روزه خود را باز کردند.
«قاورمه» غذایی محلی است که با گوشت قرمز درست می شود و در آن گوشت باید به صورت مجزا و در تکه های پزرگ پخته و سپس همراه مخلفات دیگر از جمله برنج، سیب زمینی و نان محلی صرف شود.
در این آیین که بسیاری از مهمانان مراسم از روستاهای اطراف آمده بودند، هزینهها بر عهده مردم بود.
پس از ضیافت افطاری جلسهای با حضور مدیران کل دستگاههای اجرایی استان آذربایان غربی در بخشداری برگزار شد اما بدون حضور خبرنگاران، البته پس از جلسه چند ساعته، نشست خبری استاندار آذربایجان غربی با رسانهها برگزار شد.
تاکید استاندار آذربایجان غربی بر تکمیل زیرساختهای منطقه میرآباد
استاندار آذربایجانغربی در جمع خبرنگاران گفت: با تبدیل شدن میرآباد به عنوان بیستمین شهرستان استان، زیرساختهای لازم در مناطق شهری و روستایی آن تکمیل میشود.
محمدصادق معتمدیان اظهار کرد: با پیگیریهای انجام شده در روزهای پایانی سال ۱۴۰۱ تبدیل بخش وزینه سردشت با مرکزیت میرآباد به شهرستان تصویب شد.
وی افزود: با حضور مدیران کل و مسوولان شهر میرآباد به شهرستان ارتقا یافت و بهزودی سرپرست فرمانداری آن نیز معرفی میشود.
استاندار آذربایجانغربی گفت: هم اکنون میرآباد به عنوان یک شهرستان در مقایسه با سایر مناطق استان کمبودهایی در زمینه های راه روستایی، آبرسانی، فضایی بهداشتی و درمانی دارد.
وی اضافه کرد: با تاسیس مجتمع ادارات در میرآباد، دستگاههای اجرایی باید نمایندگی خود را در آن فعال کنند و زیرساختهای مورد نیاز هم باید در این زمینه تامین شود.
معتمدیان ادامه داد: ماموریت دیگر دستگاههای اقتصادی استان مطالعه ظرفیتها و پتانسیل های این شهرستان در زمینه های مختلف است.
وی تاکید کرد: میرآباد علاوه بر پتانسیل مرز مشترک با عراق و قابلیتهای خوب در زمینه دامپروری، کشاورزی و با داشتن جنگلهای انبوه و متراکم از ظرفیت گردشگری مناسبی هم برخوردار است.
وجود مرز یکی از پتانسیلهای این منطقه است و میتوان در چارچوب قانون و مقررات موجود از این توانمندی در راستای توسعه و پیشرفت این منطقه بهره گرفتاستاندار آذربایجان غربی در خصوص فعالیت دوباره مرز «قاسمه رهش» (سیاه) میرآباد نیز گفت: حالا نمیتوان وعده بازگشایی این مرز را داد اما وجود مرز یکی از پتانسیلهای این منطقه است و میتوان در چارچوب قانون و مقررات موجود از این توانمندی در راستای توسعه و پیشرفت این منطقه بهره گرفت.
پیاده روی چند صد متری استاندار آذربایجانغربی در کنار مردم شهرستان تازه تاسیس میرآباد، حضور در مسجد و نشستن در جمع مردم و گوش دادن به درد دلهای آنان، شرکت در ضیافت افطار و ذکر نام روحانی مبارزه «ملاخلیل گوره مهری» در یک جلسه رسمی توسط استاندار، باعث شد یاد و خاطر آیین اعلام رسمی تبدیل شدن میرآباد به شهرستان برای همیشه در ذهن مردم این دیار به یادگار بماند.
شهر میرآباد که پیشتر از توابع شهرستان سردشت بود، حدود ۱۰ هزار نفر جمعیت دارد.