گرگان- ایرنا- کارشناسان حوزه پرورش عسل جهادکشاورزی گلستان به بهره‌برداران زنبورعسل توصیه کردند که به اخطاریه اخیر هواشناسی مبنی بر نفوذ سامانه سرد و بارشی از پنجشنبه شب (دهم فروردین تا روز ۱۳ فروردین سال ۱۴۰۲) توجه کرده و کندوهای پرورشی خود را از وجود سرمای احتمالی و پیشگیری از خسارت آن، حفاظت کنند.

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی، کارشناسان جهادکشاورزی گلستان، رعایت توصیه‌های ذیل را از سوی بهره‌برداران برای پیشگیری از خسارت احتمالی سرما به کندوها ضروری دانستند:

آرایش و ترکیب غذایی و طبیعی شان‌های داخل کندو را به هم نزنید.

زنبوران از مناطق مرتفع به مناطق پایین‌دست و گرم و مناطق قشلاقی کوچ داده شود.

فضای داخلی کندو با موادی از قبیل فوم، روزنامه، برگ خشک درختان و گونی پلاستیکی پُر شود.

داخل کندو به هیچ عنوان خیس و مرطوب نباشد چراکه رطوبت داخل کندو یکی از عوامل مهم تلفات زمستانه زنبور عسل است و توصیه می‌شود که از کندوهای کف باز استفاده شود.

سوراخ پرواز نباید در مسیر و جهت وزش باد قرار گیرد چون باد و مه جمعیت کندو را بیشتر آزار می‌دهد.

برای جلوگیری از خفگی جمعیت و تهویه مناسب داخل کندو در هنگام سرما، سوراخ پرواز کندو نباید به هر دلیل بسته شود.

نیاز به مصرف شهد (انرژی) و گرده (پروتئین) در ماه‌های اسفند و فروردین ماه افزایش می‌یابد و در تامین آن کوتاهی نشود.

از کیک و جانشین گرده طی زمستان‌گذرانی به همراه قاب‌های عسل و گرده متناسب با جمعیت کندو استفاده شود.

کندوها را به گونه‌ای در زنبورستان مستقر کنید که برای سوراخ پرواز با شیب زمین منطبق باشد.

بعد از بارش برف، سکو و سوراخ پرواز تمیز کنید.

در صورت وجود پوسیدگی و سوراخ درکندو های مستعمل نسبت به تعمیر یا تعویض آنها اقدام شود.

کندوهای ضعیف و کم‌جمعیت با کندوهای قوی ادغام شود.

از استقرار کندو در مکان‌های در معرض آبگرفتگی و جاری شدن سیلاب و وزش شدید باد، خودداری شود.

مطابق داده‌های جهادکشاورزی گلستان، در این استان سالانه به طور میانگین بین هزار تا هزار و ۵۰۰ تُن عسل با استفاده از ۲۱۰ هزار کندو تولید می‌شود.

استان گلستان با برخوردادی از ظرفیت‌های بکری مانند وجود هفت اقلیم از ۱۳ اقلیم آب و هوایی دنیا، نواحی جنگلی و کوهستانی، ۶۵۰ هزار هکتار کشتزار محصولات مختلف، باغ‌های میوه، گل و گیاهان دارویی، از استان‌های مهم پرورش زنبور عسل است.

اداره کل هواشناسی استان گلستان با صدور هشدار سطح زرد از نفوذ سامانه سرد و بارشی از پنجشنبه شب هفته جاری خبرداده و وزش باد شدید، بارندگی متناوب (گاهی رگبار و رعد و برق)، کاهش محسوس دما (بین ۱۵ تا ۲۰درجه)، در نواح کوهستانی ریزش برف و مه غلیظ در این استان پیش‌بینی کرده است.

براساس این گزارش، از پیامدهای این سامانه ناپایدار در گلستان، آبگرفتگی معابر، احتمال سیلاب ناگهانی، کاهش دید، اختلال در آمد و شد خودرو در جاده‌ها، احتمال خسارت به سازه‌های با استحکام پایین از پیامدهای کاهش محسوس دما است، روز یکشنبه ۱۳ فروردین ماه سال ۱۴۰۲ از استان خارج می‌شود.

مریم نیکزادفر یکی از کارشناسان اداره کل هواشناسی گلستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به بهره‌برداران بخش کشاورزی استان توصیه کرد که تامین سوخت موردنیاز توسط صاحبان مرغداری‌ها، اطمینان از استحکام گلخانه‌ها از سوی باغداران و پرورش‌دهندگان زنبور عسل به ویژه نواحی کوهستانی در برابر این سامانه سرد و بارشی، تمهیدات لازم را لحاظ کنند.