به گزارش روز جمعه ایرنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان، فریدون فعالی با اشاره به اینکه استان کرمان دارای جاذبههای منحصر به فرد تاریخی، گردشگری و طبیعی زیادی است اظهار داشت: در کنار این جاذبههای ملی و بینالمللی، این استان توانسته در زمینه امکانات اقامتی نیز رشد قابل توجهی داشته باشد.
وی با بیان اینکه این اداره کل نسبت به سال گذشته در زمینه جذب، ورود و ماندگاری مسافران نوروزی موفقتر عمل کرده است افزود: اقامت مسافران نورروزی در مراکز تحت نظارت این اداره کل از جمله هتل، هتل آپارتمان، مهمانپذیر، اقامتگاه بومگردی و خانه مسافر از تاریخ ۲۸ اسفندماه سال گذشته تا دهم فروردینماه سالجاری، ۷۳ هزار و ۵۰۱ نفر بوده است که نسبت به مشابه سال قبل ۱۹ درصد رشد را نشان میدهد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان به بازدید گسترده گردشگران از اماکن تاریخی این استان در ایام نوروز اشاره و بیان کرد: در ایام مذکور ۱۸۵ هزار و ۹۷۶ نفر از این اماکن بازدید کردهاند که نسبت به سال قبل ۲۳ درصد افزایش نشان داده است.
وی با بیان اینکه استان کرمان از استانهای مواصلاتی مهم کشور محسوب می شود ادامه داد: این استان در نوروز امسال در زمینه ورود مسافر به رشد ۱۵ درصدی رسیده است.
فعالی به برگزاری هفت نوروزگاه در شهرستان های شاخص این استان اشاره کرد و افزود: جشن ملی نوروزگاه به خوبی توانست جمع کثیری از مسافران نوروزی را به سوی خود جلب و به معرفی آداب و سنن مردم استان کرمان کمک شایانی کند.
وی با بیان اینکه بیش از ۴۰۰ غرفه سوغات و صنایع دستی در بخشها و شهرستانهای مختلف استان کرمان در ایام نوروز ۱۴۰۲ برپا شد ادامه داد: در این بازارچههای نوروزی، انواع صنایع دستی و هنرهای سنتی بومی و محلی استان کرمان به ویژه گلیم، پته و مس و غیره در معرض نمایش و فروش گذاشته شد.
به گزاش ایرنا کرمان با هشت اثر ثبت جهانی بیشترین آمار آثار ثبت جهانی کشور را در بین استان ها به خود اختصاص داده است. ارگ بم (بزرگترین سازه خشتی جهان)، روستای دستکَند میمند با چندهزار سال قدمت، باغ زیبای شازده یا شاهزاده ماهان با ویژگی های منحصر به فرد باغ و معماری عمارت آن، دشت کویر لوت که قدیمی ترین درفش جهان از این کویر در منطقه شهداد به دست آمده و سه قنات «گوهرریز» جوپار در شهرستان کرمان، «اکبرآباد» و «قاسم آباد» در شهرستان بم و نیز روستای دارستان سیرجان و این شهرستان به عنوان خاستگاه بافت گلیم شیرکی سیرجان از آثار ثبت جهانی استان کرمان به شمار می روند.