شیراز-ایرنا- سبزه نوروز که در اغلب خانه های زینت سفره های هفت سین است اغلب سیزده بدر در کف خیابان و یا اطراف جاده ها رها می شود که می توان این سبزه ها را برای تبدیل به کمپوست اختصاص داد.

به گزارش ایرنا، ایرانیان سفره نوروز را با سبزه می آرایند و سبزه را نشان برکت و شادمانی می دانند.

سبزه نشان از تولد دوباره، حیات دوباره و زایش و سبزی است. رنگ سبز نیز ارتعاش افکار را هم موزون نگه می دارد و آرامش و شادی می دهد.

سبزه گیاهی است که در آن برخی از حبوبات را رویانده‌اند و از نشانه‌های نوروز و اجزای سفره هفت سین است.

سبزه از جوانه گندم، جو, خاکشیر و عدس و… رویانده می شود.

سبزه‌ها اما در آخرین روز و سیزده بدر در کنار جاده‌ها ،کف خیابان ها و اطراف شهر دیده می شود که مدیریت شهری شیراز اعلام کرده آماده دریافت این سبزه‌ها برای تولید کمپوست و بازگشت به طبیعت است.

اجرای طرح ویژه از سبزه تا کمپوست برای یازدهمین‌بار در شیراز

رییس سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز با اشاره به اجرای طرح از سبزه تا کمپوست گفت: این طرح امسال برای یازدهمین بار در روز ۱۳ فروردین اجرا می‌شود.

روح‌الله خوشبخت با اشاره به اجرای طرح از سبزه تا کمپوست افزود: این طرح امسال برای یازدهمین بار اجرا می‌شود.

به گفته او این طرح برای خیلی از شهروندانی که در روز سیزدهم نوروز به دامان طبیعت می روند آشنا است.

رییس سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز بیان کرد: در این طرح که به منظور حفاظت از محیط زیست اجرا می‌شود، با استقرار نیروها و مخازن ویژه در خروجی‌های شیراز، سبزه‌های آنان را تحویل و کود آلی کمپوست به‌همراه کیسه‌های ویژه جمع‌آوری پسماندهای شهروندان به آنان اهدا می‌شود.

خوشبخت افزود: کودهای آلی کودهای مرغوبی هستند که در فرآیند کمپوست شامل تخمیر، دانه‌بندی و مواردی از این قبیل و تحت پایش کارشناسان حاصل می‌شود.

وی تصریح کرد: سبزه‌های جمع‌آوری شده در ورودی و خروجی‌ها و اماکن تفرجگاهی طی فرآیند کمپوست به کودهای آلی با ویژگی‌های مناسب برای گیاهان تبدیل می‌شود.

رییس سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز اظهار کرد: رهاکردن سبزه‌ها در معابر می‌تواند تصادف و خسارت مالی و جانی را به دنبال داشته باشد و به همین دلیل عدم رهاسازی سبزه‌ها در معابر و طبیعت حائز اهمیت است.

خوشبخت بیان کرد: ۱۰۰نفر پاکبان موتورسوار نیز با گشت‌زنی در معابر، سبزه‌های رهاشده در کوچه و خیابان را جمع‌آوری می‌کنند و حدود ۲۰۰ مخزن ویژه سبزه و پسماند نیز به منظور جمع‌آوری سبزه‌ها و پسماندها در محل‌های تفرجگاهی و خروجی و ورودی‌های شهر مستقر می‌شود.

او با سپاسگزاری از همکاری و مشارکت فعالانه شهروندان شیراز به عنوان ساکنین سومین حرم اهل بیت(ع) در این طرح، ابراز امیدواری کرد: فرهنگ حفاظت از محیط زیست روز به روز افزایش یابد.