محسن مرادی صادق شامگاه روز شنبه به خبرنگار ایرنا گفت : این گروه های گشت و مراقبت از عرصه های منابع طبیعی در قالب خودرویی ، موتورسیکلت و پیاده با حضور ۴۶۰ نفر از نیروهای یگان حفاظت، صیانت در روز سیزده بدر در این منطقه فعالیت دارند.
وی اظهارداشت: دستورالعمل تشدید حفاظت از عرصههای منابع طبیعی در ایام تعطیلات نوروزی و روز طبیعت از سوی مدیرکل به ادارات منابع طبیعی ابلاغ شده است.
وی تصریح کرد: مردم میتوانند هرگونه تخریب و تصرف اراضی ملی، آتشسوزی در جنگل ها و مراتع و سایر مخاطرات در حوزه منابع طبیعی را در هر ساعتی از شبانه روز به سامانههای ۱۳۹ و ۱۵۰۴ گزارش کنند.
طبیعت گردی با حفظ منابع طبیعی
در همین ارتباط ، کاوه جوادی مدیر روابط عمومی این اداره کل گفت: توصیههای این اداره کل بیشتر تاکید بر نحوه استفاده صحیح از طبیعت، جنگلها و منابع طبیعی است تا طبیعت گردی با حفظ منابع طبیعی همراه شود.
تلفن رایگان ۱۵۰۴ و ۱۳۹
جوادی ادامه داد : شماره تلفن رایگان ۱۵۰۴ و ۱۳۹ از سوی یگان حفاظت از منابع طبیعی اعلام شده تا مردم گزارشهای مربوط به قطع درختان، بوته کنی، تخریب و تصرف اراضی ملی و آتش سوزی جنگل را با آن در میان بگذارند.
به گفته وی آتش سوزی مهمترین تهدید برای طبیعت در تعطیلات نوروزی محسوب میشود و مسافران نوروزی میتوانند گزارشات مربوط به آتش سوزی در سفرهای نوروزی را از طریق این شماره تلفن به اطلاع مسوولان یگان حفاظت از جنگلها و منابع طبیعی برسانند.
روبط عمومی اداره کل منابع طبیعی استان مازندران - نوشهر یادآور شد: نکته اساسی در خصوص حفظ جنگلها و منابع طبیعی به عنوان سرمایههای ملی کشور این است که مسافران نوروزی پیش از حرکت و ورود به جنگلها و مراتع تصمیم بگیرند که تفرج و سفری بدون آسیب به طبیعت داشته باشند.
زبالهها را رها نکنید
جوادی تصریح کرد : جنگلهای سرسبز شمال اکنون با مشکل انبوه زباله برجای مانده از شهرها و مسافران مواجه است و زبالهها زیباییهای جنگلها را پوشانده، پس ضروری است از آغاز سفر کیسه زباله همراه مسافران باشد تا زبالهها را در درون آن ریخته و به مکانهای مشخص برای جمع آوری زباله منتقل کنند.
وی بیان کرد : مسافران همچنین باید از رها کردن ظروف یکبار مصرف مانند بطری نوشابه به دلیل تجزیه نشدن و آلودگی خاک پرهیز کنند زیرا این مواد حدود ۲۵۰ تا ۵۰۰ سال طول میکشد تا تجزیه شوند.
خطر آتش سوزی را جدی بگیرید
جوادی اضافه کرد: از شکستن شاخه درختان و افروختن آتش در زیر درخت و یا نزدیک تنه آن که خطر آتش سوزی جنگلها را به همراه دارد، خودداری و از تخریب زمین برای استقرار چادر مسافرتی پرهیز کرد زیرا باعث تشدید فرسایش و شست و شوی خاک بر اثر باران میشود.
وی تاکید کرد : هنگام اسکان در جنگلها بویژه با توجه به خشکی زمین در ایام نوروز تا حد ممکن باید از افروختن آتش خودداری کرد و در غیراین صورت در زمان ترک جنگل و مرتع از خاموش شدن کامل آن با سنگ، خاک و یا آب مطمئن شد.
ورود خودرو به جنگل ممنوع
این مسوول روابط عمومی این اداره کل ادامه داد : تردد خودرو در جنگل نیز باعث کوبیدگی خاک شده و کاهش نفوذپذیری نزولات جوی در خاک را به دنبال داشته و باعث خفگی خاک میشود، پس باید از آوردن خودرو به داخل جنگل خودداری کرد.
تنبیه درخت با طناب تاب، هرگز
از قطع هر گونه درختان و سرشاخهها و برداشت خاک و خزه و نوشتن یادگاری بر روی درختان خودداری کنند، انداختن طناب بر روی شاخه درختان و بستن تاب به دلیل آسیب رساندن به درختان نیز اقدامی مغایر با حفظ منابع طبیعی است.
تفریح و تفرج باید به گونهای باشد که در پایان محدوده تفرجگاهی به شکل اول خود بازگردد و حضور ما باعث صدمه زدن به چهره طبیعت نشود.
با رعایت نکات ایمنی و حفاظتی میتوانیم سفری سالم و با نشاط و با کمترین آسیب به جنگلها و منابع طبیعی را تجربه کنیم و میراث طبیعی کشور را به طور کامل مورد حراست و حفاظت قرار دهیم.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای مازندران از تردد ۳۹ میلیون خودرو در جاده های مواصلاتی استان از زمان اجرای طرح نوروزی امسال تاکنون خبر داد.
حسن جهانیان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود : از زمان اجرای طرح نوروزی از ۲۴ اسفند تاکنون ۳۹ میلیون تردد خودرویی در محورهای اصلی مازندران ثبت و ۱۵ میلیون مسافر وارد این استان شد.
وی ادامه داد : مازندران از نظر میزان تردد خودرو در ایام نوروز امسال رکورد زده است.