به گزارش دفتر منطقه ای ایرنا در دمشق، سفر روز گذشته المقداد به قاهره در حالی انجام شد که برخی کشورهای اتحادیه عرب به ویژه عربستان پس از سال ها دشمنی بی فایده، رویکرد جدیدی نسبت به دمشق اتخاذ کرده اند و به دنبال برقراری رابطه مجدد با سوریه می باشند.
پیش از این "سامح شکری" وزیر امور خارجه مصر در هشتم اسفند ماه سال گذشته یعنی ۲۱ روز پس از وقوع زلزله مهیب شمال غرب سوریه (و جنوب ترکیه) به دمشق سفر و پیام "عبدالفتاح السیسی" رئیس جمهوری مصر را به "بشار اسد" همتای سوری او ابلاغ کرده بود.
در دو ماه اخیر اغلب کشورهای عربی بعد از گذشت یک دهه در تلاش برای احیای روابط خود با دولت سوریه و بازگرداندن این کشور به اتحادیه عرب هستند؛ مصر جزو کشورهای عربی بوده که در جنگ ۱۲ ساله تروریست های تکفیری در سوریه از تروریست ها حمایت نکرد و رابطه خوبی با دمشق داشت هرچند این رابطه نیاز است ارتقا پیدا کند. (البته در دوره کوتاه ریاست جمهوری محمد مرسی، وی از تروریست ها حمایت کرد)
قرار است سی و دومین نشست سران کشورهای عربی به میزبانی عربستان در تاریخ ۲۹ اردیبهشت ماه برگزار شود؛ نشستی که به احتمال قوی روسای جمهور ایران، سوریه و ترکیه نیز به آن دعوت و در آن حضور خواهند داشت.
مطمئنا نشست عربستان در دوران کنونی که منطقه و جهان آبستن برخی رویدادهای تلخ همچون ادامه جنگ و بحران سوریه، ادامه جنگ یمن، اوضاع بغرنج لبنان و فلسطین و جنگ اوکراین می باشد، بسیار با اهمیت نه تنها برای منطقه، بلکه برای جهان خواهد بود.
حضور المقداد در قاهره و دیدار وی با همتای مصری خود بیانیه ای به همراه داشت که نشان از موفقیت آمیز بودن آن دارد. وزارت خارجه مصر در بیانیهای که پس از این دیدار منتشر نموده، تاکید کرده که روابط دوجانبه میان دو کشور و توافق دمشق – قاهره بر سرتوسعه کانالهای ارتباطی در سطوح مختلف میان دو کشور یکی از نتایج دیدار وزرای خارجه مصر و سوریه بوده است.
در این بیانیه آمده است که «در رایزنیهای قاهره میان "فیصل المقداد" وزیر خارجه سوریه و "سامح شکری" همتای مصری وی جنبههای مختلف روابط دوجانبه و راههای پیشبرد و تقویت آن و همچنین تعدادی از پروندههای مشترک منطقهای و بینالمللی مورد بررسی قرار گرفت.
طبق این بیانیه المقداد و شکری همچنین درباره راههای کمک به ملت سوریه برای بازگرداندن وحدت و حاکمیت آنها بر کل سرزمین خود و مواجهه با چالشهای موجود رایزنی کردند و شکری بر حمایت کامل قاهره از تلاشها برای حل و فصل سیاسی فراگیر و همه جانبه بحران سوریه در سریعترین زمان ممکن تأکید کرد.
بنابر تاکید شکری، «حل و فصل سیاسی فراگیر بحران سوریه مستلزم پایان یافتن مداخلات خارجی در این کشور است».
فیصل المقداد نیز در این دیدار ابراز امیدواری کرده که مرحله بعدی با همبستگی بیشتر اعراب با سوریه همراه باشد تا این کشور بتواند بر بحران خود غلبه کند.
مطمئنا این دیدار و گشوده شدن فصل نوین رابطه میان دمشق – قاهره در کنار باز شدن دریچه برقراری رابطه میان سوریه و عربستان و قبل از آن توافق برقراری رابطه میان تهران – ریاض نوید خوشی برای کشورهای منطقه دارد که آنها بتوانند به کمک هم مشکلات موجود و امنیت منطقه را بدون حضور و دخالت کشورهای غربی حل کنند.
به طور قطع رژیم صهیونیستی و کشورهایی همچون آمریکا و به تبعیت یانکی ها انگلیس و فرانسه از برقراری ارتباط میان کشورهای منطقه و آشتی آنها استقبال نخواهند کرد و به هر طریق جلوی این اقدام را خواهند گرفت، اقدامی که هم اکنون شروع شده است، چرا که منافع این کشورها در اختلاف میان کشورهای منطقه و دوری آنها از هم می باشد. از این رو کشورهای منطقه باید مراقب توطئه های رژیم صهیونیستی و کشورهای غربی باشند و در عین حال به گسترش روابط خود با هم ادامه بدهند.