وحید صباغ روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: عمده کشت بهاره در خراسان شمالی مربوط به کشتزارهای پنبه، پیاز، گوجه فرنگی، انواع سبزی و صیفی، ذرت و چغندرقند است که با توجه به شرایط آب و هوایی در مناطق مختلف استان از فروردین ماه آغاز و تا تیرماه ادامه دارد.
وی افزود: کشاورزان در سال زراعی گذشته در ۱۳ هزار و ۳۰۰ هکتار از کشتزارهای این استان پنبه کشت کرده بودند.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی تصریح کرد: بیشتر سطوح اراضی آبی به کشت محصولاتی از قبیل غلات شامل گندم و جو، گیاهان صنعتی از جمله پنبه، چغندرقند، آفتابگردان و محصولات علوفهای شامل یونجه و ذرت اختصاص دارد.
صباغ ادامه داد: بیشترین اراضی دیم نیز مربوط به گندم، جو و حبوبات است.
وی عنوان کرد: محصولات جالیزی این استان شامل خربزه، هندوانه ، دانه های روغنی شامل کلزا، آفتابگردان، کنجد و گلرنگ است.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: سبزیجاتی از جمله بادمجان، خیار، کدو ، لوبیا سبز و سایر نیز در کشتزارهای این استان در بهار کشت میشود.
صباغ بیان کرد: سالانه در مجموع بیش از ۳۷۰ هزار تن انواع محصول بهاره از سطح اراضی خراسان شمالی برداشت میشود.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: در خراسان شمالی ۳۳ نوع محصول زراعی و ۲۶ نوع محصول باغی تولید میشود که از حیث تولید محصولات زراعی از نظر سهم از کشور ۱.۰۸ درصد و از نظر تولید رتبه ۲۶ را دارد.
وی با بیان اینکه از ۲۶۱ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان، ۱۴۷ هکتار دیم و ۱۱۴ هزار آن آبی است، اضافه کرد: کشاورزان در سال جاری به نسبت سالهای گذشته به سمت کشت محصولات کم آبطلب رفتهاند.
صباغ با بیان اینکه در سال زراعی جاری کشت برنج در سطح اراضی استان ممنوع شده است افزود: در الگوی کشت سهمی کشت برنج صفر است و این محصول به دلیل نیاز آبی زیاد از سبد محصولات کشاورزی این خطه حذف شد و از کشاورزان میخواهیم که محصولات جایگزین بهاره را کشت کنند.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با درخواست از کشاورزان برای کشت گیاهان کم آبطلب در فصل بهار، گفت: با توجه به خشکسالیها و کاهش بارندگی با کمبود منابع آبی مواجه هستیم.
وی اضافه کرد: به کشاورزان این استان توصیه میکنیم که با توجه به کاهش بارندگی و منابعآبی، آب موجود را مدیریت کنند تا اراضی آنان دچار خشکی و تنش نشود.
حدود ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی استان خراسان شمالی زراعی است که سالانه با توجه به شرایط آب و هوایی بین یک تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن نیز انواع محصول از آن برداشت میشود.
تعداد ۸۲ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی در این استان مشغول به فعالیت هستند که ۳۶.۴ درصد شاغلان استان را به خود اختصاص داده که این شاخص در کشور ۱۸.۹۹ درصد است.