به گزارش ایرنا، شبکه المیادین بدون اشاره به نام رسانههای صهیونیستی، اعلام کرد که این رسانهها در این باره گزارش دادند: همگرایی میان سوریه و کشورهای حاشیه خلیج [فارس] حاوی یک پیام نگران کننده برای اسرائیل است.
نگرانی رژیم صهیونیستی درحالی است که سوم فروردین ماه سال جاری یک مقام وزارت امورخارجه عربستان اعلام کرد که گفت وگوها با سوریه برای از سرگیری ارائه خدمات کنسولگری جریان دارد.
خبرگزاری رویترز نیز پیشتر به نقل از منابع آگاه گزارش داد که سوریه و عربستان پس از ۱۰ سال قطع روابط برای از سرگیری روابط و بازگشایی سفارتخانه های دو کشور به توافق رسیدهاند.
یک منبع آگاه به رویترز گفت: «حسام لوقا» رئیس بخش اطلاعات سوریه به مدت چند روز به عربستان سعودی سفر کرد و طی گفت و گو با مقامات سعودی برای بازگشایی سفارتهای دو کشور با آنها به توافق رسید.
پیشتر نیز برخی منابع به خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» گفتند که عربستان قصد دارد بزودی کنسولگری خود را در دمشق، پایتخت سوریه بازگشایی کند.
این منابع گفتند که میانجیگری روسیه و امارات منجر به غلبه بر موانع پیش روی این دو کشور عربی شده است در حالی که گفته میشود کنسولگری عربستان در دمشق پس از عید فطر بازگشایی میشود.
«بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه نیز در جریان سفر اخیر خود به مسکو در مصاحبه با شبکه «روسیه الیوم» به صراحت اعلام کرده بود که سوریه دیگر عرصهای برای درگیری بین عربستان و ایران نیست.
وی با اشاره به اینکه سیاست خارجی عربستان در قبال سوریه طی چند سال گذشته مسیر دیگری را در پیش گرفته است و ریاض در امور داخلی سوریه دخالت و از هیچ یک از گروهها حمایت نمی کند.
همچنین «بشار اسد» ۲۷ اسفند سال ۱۴۰۰ در سفری رسمی و پس از مدتها قطع روابط با کشورهای حاشیه خلیج فارس، وارد امارات متحده عربی شد و با شماری از مقامات این کشور دیدار کرد.
دیدار اسد از امارات چند ماه پس از سفر عبدالله بن زاید وزیر امورخارجه امارات به دمشق صورت گرفت که آبان همان سال انجام شد.
عبدالله بن زاید در آن زمان ضمن سفر به دمشق و دیدار با اسد، در حاشیه این دیدار دعوتنامه «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی از اسد برای سفر به امارات را تقدیم وی کرد.
رئیس جمهوری سوریه اول اسفندماه ۱۴۰۱ و پیش از سفر به امارات به عمان رفت و با هیثم بن طارق و با سلطان این کشور دیدار و گفتوگو کرد.