به گزارش ایرنا، عملیات اجرایی این طرح برای کاهش بار ترافیکی و بهبود وضعیت جاده دسترسی بیمارستان امام سجاد (ع) با حضور محمدباقر نوبخت معاون رئیسجمهور وقت و رئیس سازمان برنامهوبودجه کشور اردیبهشت ۹۴ آغاز شد.
شهر یاسوج به علت کمبود زیر ساخت های شهری و نبود امکانات لازم همواره با معضل ترافیک های عریض و طویل و راهبندان های گسترده و وقت گیر دسته و پنجه نرم می کند، در بیشتر مواقع این شهر به بن بست کشیده می شود و رانندگی در این این شهر طاقت فرسا می شود.
برخورداری از آب و هوای مطلوب شهر یاسوج را طی چند دهه جمعیت این شهر را از ۱۰ هزار نفر به ۲۵۰ هزار نفر رسانده ، اما زیرساخت ها شهری متناسب با این رشد جمعیت نبوده است.
ترافیک به معضلی اساسی برای مردم شهر یاسوج به ویژه در اغلب اوقات شبانه روز مبدل شده است و به دلیل ضعف ناوگان حمل و نقل عمومی، نبود زیرگذر و رو گذر و موارد مشابه خیابان ها و معابر اصلی و فرعی شهر شلوغ و پر ازدحام است و شهر در صبح ، ظهر و عصرها هنگام تعطیلی مدارس به طور کلی قفل می شود.
افزایش ورود گردشگران به شهر یاسوج در بهار و تابستان و حتی در برخی روزهای تعطیل پایان هفته ترافیکی تا بیش از ۲ کیلومتر در ورودی و خروجی شهر یاسوج ایجاد میکند که بسیار مشکلزاست.
برای ورود و خروج از شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه وبویراحمد گریزی جز عبور از رودخانه بشار و گذر از پل های ساخته شده کمکی برروی آن نیست.
رودخانه بشار، شهر یاسوج را به ۲بخش تقسیم کرده و ۲ پل برای وصل کردن این بخش ها در دهه های گذشته ساخته شده بود و دوره مقاومت پل های اول و دوم بشار سال ۹۵ به اتمام رسیده است و پل های سوم و چهارم می تواند بخشی از مشکلات ترافیکی شهر گردشگری یاسوج را برطرف کند.
پل چهارم بشار یک پروژه مهم برای کاهش ترافیک شهر یاسوج است و از ویژگی های مهم پل چهارم بشار دسترسی آسان به بیمارستان امام سجاد، جنوب شهر یاسوج و روان سازی ترافیک خواهد بود.
پل دارای چهار دهانه است و در سه دهانه ۳۰، ۳۷ و ۳۳ متری به طول ۱۵۰ متر چهارمین پلی است که بر روی رودخانه بشار یاسوج در حال احداث است که سازه ای اثر بخش برای اتصال چند مسیر شهر یاسوج محسوب می شود.
تکمیل این پل تا حد زیادی ترافیک موجود در شهر یاسوج را کاهش خواهد داد و اوضاع نابه سامان ترافیک شهری را بهبود خواهد بخشید.
پل چهارم بشار چشم انتظار تزریق اعتبار
شهردار یاسوج گفت: پل چهارم بشار به نام شهید سردار یزدانپناه نامگذاری شده اما در این سال ها مورد کم لطفی و بی مهری قرار گرفته است و به ویژه در سال گذشته هیچ پرداخت بودجهای نداشته است.
نستهن مقدم افزود: این پروژه مهم حیاتی از نظر پدافند غیرعامل اهمیت دارد و همچنین اتصال این پل به جاده سروک و کمربندی ارزش زیادی دارد.
وی عنوان کرد: ورودی و اتصال پل چهارم بشار را شهرداری از منابع عمومی خود اجرا میکند و اکنون پیمانکار بیشتر از ۱۸ میلیارد تومان اسناد از اعتبارات تملک و دارایی دارد.
شهردار یاسوج تصریح کرد: ما از نظر بودجه و اعتبارات با مشکل مواجه هستیم، شهرداریهای استان نوپا هستند و نیاز دارند از منابع عمرانی استفاده کنند، در حالی که در سال ۱۴۰۱ هیچ پرداخت بودجه ای نبوده است.
مقدم ادامه داد: مقرر شد ۱۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات نفت برای پروژه درنظر گرفته شود ولی هنوز پرداخت نشده و پرداخت اعتبار به ۲۰ فروردین ماه امسال موکول شده است.
شهردار یاسوج ابراز کرد: این میزان تزریق مالی برای اتمام ساختمان پل چهارم بشار کافی است.
توجه ویژه دولت مردمی به تکمیل پل چهارم بشار یاسوج
استاندار کهگیلویه وبریراحمد با اشاره به توجه ویژه رئیس جمهور در سفر نخست به تکمیل پل های مهم شهر یاسوج نیز، گفت: اعتبارات لازم برای تکمیل پل چهارم بشار در نظر گرفته شد.
سید علی احمدزاده افزود: پل چهارم بشار رو به اتمام است و ۹۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و از محل سفر ۲۰ میلیارد تومان اعتبار استانی داشته و ۱۰ میلیارد تومان از سفر به آن تزریق شده است.
وی تاکید کرد: در سال ۱۴۰۱ علیرغم اینکه یاسوج شهر نفتی نیست از محل اعتبارات نفت ۱۰ میلیارد تومان برای پروژه در نظر گرفته شد.
تکمیل پل چهارم بشار به زودی از سر گرفته می شود
سرپرست معاونت عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد بر تعیین تکلیف این پروژه تاکید کرد و گفت: رسیدگی به این پل هم اینک در دستور کار قرار دارد.
عیسی شهامت افزود: قرار بود در سال ۱۴۰۱ شرکت نفت ۱۰ میلیارد تومان به این پروژه تزریق کند اما روند پیگیری این اعتبار از سوی ادارات متولی در استان کند پیش رفت و زمان گذشت به همین خاطر در نیمه دوم فروردین ماه تزریق این اعتبار پیگیری و عملیات اجرایی پل چهارم به قوت از سر گرفته خواهد شد.
این پل در کاهش ترافیکی شهر یاسوج بسیار موثر است و ضرورت دارد هر چه زودتر تعیین تکلیف شود و به سامان برسد.
رودخانه بشار شاهرگ حیاتی است که یاسوج و صدها روستا و آبادی بزرگ و کوچک در کنار آن شکل گرفته است.این رودخانه از تنگ سرخ و تنگ تیزاب در مرز استان فارس شروع شده و پس از گذر از یاسوج و دروهان با پیوستن به رود خرسان به کارون می ریزد. هسته اصلی و شاکله شهر یاسوج در دو سوی این رودخانه ایجاد شده است.
دوره مقاومت پل های اول و دوم بشار سال ۹۵ به اتمام رسیده است و پل های سوم و چهارم می تواند بخشی از مشکلات ترافیکی شهر گردشگری یاسوج را برطرف کند.
بر اساس آمار رسمی سال ۹۵ جمعیت یاسوج ۱۵۰ هزار نفر است، در حالی که در برهه کنونی شهرداری به بیشتر از ۲۵۰ هزار نفر خدمات ارائه می دهد.
یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد بیش از ۲۵۰ هزار نفر جمعیت دارد.