تربت‌حیدریه - ایرنا - راه‌اندازی نیروگاه برق راشد تربت‌حیدریه، ظرفیت تولید انرژی خراسان رضوی را به میزان چشمگیری افزایش داده است که به عقیده کارشناسان در صورت توسعه طرح و اجرای مراحل تکمیلی آن می‌توان به صادرات انرژی این نیروگاه نیز امید داشت. 

به گزارش ایرنا، نیروگاه سیکل ترکیبی راشد تربت حیدریه از جمله طرحهای بزرگ و مهم اقتصادی استان خراسان رضوی در سالهای اخیر است که اکنون آخرین روزهای مرحله نخست راه‌اندازی خود را طی می کند.

به گفته یک کارشناس نیروگاهی در حوزه خط لوله و توربین؛ تکمیل مرحله آخر و راه اندازی نیروگاه سیکل ترکیبی تربت حیدریه، ظرفیت تولید انرژی خراسان رضوی را، به عنوان یک استان مهم و مرزی، افزایش داده و در رشد اقتصاد شرق کشور موثر است.

مهندس علی احمدی در گفت و گو با ایرنا افزود: هم اکنون کار مطالعاتی یا ایجاد حدود ۵۰ نیروگاه برق در نقاط مختلف کشور در دست انجام است که در صورت زمان بندی مناسب برای راه اندازی آنها ؛ نه تنها مشکل خاموشی کشور برطرف و نیاز صنایع بزرگ تامین خواهد شد؛ بلکه ایران به قطب تولید انرژی و یکی از صادرکنندگان مهم منطقه تبدیل می شود.

وی با بیان اینکه در خراسان رضوی ۲ نیروگاه در دست تکمیل و بهره برداری نهایی است، گفت: یکی از این طرح ها نیروگاه ۵۴۶ مگاواتی تربت حیدریه است که با توجه به موقعیت راهبردی آن در جغرافیای استان و نیز نزدیکی به مرز افغانستان، توان خوبی در تامین نیاز داخل و چشم انداز خارجی (صادرات) ایجاد می کند.

وی در خصوص میزان اثرگذاری این طرح در تامین نیاز برق داخلی و یا صادراتی، گفت: باید در نظر داشت که کل مصرف برق ایران حدود ۶۵ هزار مگاوات، معادل تولید ۱۲۰ نیروگاه این چنینی است و به عبارت دیگر نیروگاه راشد می تواند نیاز یک استان کوچک و شاید متوسط کشور را تامین کند.

احمدی افزود: نیروگاه راشد تربت حیدریه تقریبا به اندازه نیمی از توان نیروگاه اتمی بوشهر ظرفیت تولید برق دارد پس با این مقایسه می توان به اهمیت راهبردی آن در اقتصاد خراسان رضوی و حتی شرق کشور پی برد.

معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری تربت‌حیدریه نیز گفت: عملیات اجرایی نیروگاه سیکل ترکیبی راشد در سال ۱۳۹۷ در ۱۲ کیلومتری شمال‌ شرق تربت حیدریه و در مجاورت جاده مشهد آغاز شد که از اهداف اجرای آن تامین برق مطمئن، پایدار و نیز ایجاد زمینه برای صادرات نیروی برق به کشورهای همسایه بوده است.

سیدعلی موسوی ابراز امیدواری کرد که با تکمیل و راه اندازی رسمی این طرح نیروگاهی، به زودی مشکل کمبود برق در سطح منطقه و خراسان رضوی برطرف شود.

وی افزود: افتتاح رسمی نیروگاه برق راشد تربت حیدریه با حضور مقام کشوری در دست برنامه ریزی است و با در نظر گرفتن راه اندازی طرحهای مشابه، پیش بینی می شود در آینده نزدیک شاهد رشد دیگر بخش های اقتصادی خراسان رضوی به ویژه در حوزه صنعت باشیم.

مدیرعامل شرکت برق راشد تربت‌حیدریه گفت: این نیروگاه از جمله طرح‌های مهم ملی است که با تکمیل و در مدار قرار گرفتن آن، بخش قابل توجهی از خاموشی‌های تابستانی کشور کاسته و نیاز واحدهای صنعتی منطقه به نیروی برق تامین خواهد شد.

علی سرابی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نیروگاه سیکل ترکیبی تربت حیدریه با ظرفیت نهایی ۵۴۶ مگاوات، شامل ۲ واحد گازی، هر یک به ظرفیت ۱۸۳ مگاوات ساعت و یک واحد بخار به ظرفیت ۱۸۰ مگاوات، توسط بخش خصوصی در زمینی به مساحت ۴۰ هکتار و در محدوده اراضی روستای "اسفیوخ" از توابع بخش مرکزی تربت‌حیدریه احداث شده‌ است.

وی با بیان اینکه مرحله نخست طرح با ظرفیت تولید ۱۸۳ مگاوات ساعت وارد مدار شده است، گفت: تاکنون ۱۳۰ میلیون یورو اعتبار ارزی برای نیروگاه برق راشد تربت حیدریه هزینه شده است و تکمیل آن نیازمند ۱۴۰ میلیون یورو اعتبار دیگر است.

وی پیشرفت فیزیکی مرحله دوم نیروگاه راشد تربت حیدریه را ۴۵ درصد اعلام و اظهار کرد: در صورت تامین به موقع اعتبار، این طرح تا تابستان امسال به ظرفیت نهایی نزدیک می شود ضمن اینکه بخش بخار آن با ۲۵ درصد پیشرفت بین ۱۲ تا ۱۴ ماه دیگر آماده می شود.

مدیرعامل شرکت برق راشد تربت‌حیدریه، میزان اشتغال‌زایی مستقیم طرح را ۶۰ نفر اعلام و اظهار کرد: با تکمیل نیروگاه برای حدود ۱۰۰ نفر شغل ایجاد خواهد شد.

سرابی تصریح کرد: از آنجا که نیروگاه راشد تربت حیدریه در تامین برق واحدهای صنعتی شرق کشور نقش مستقیم و موثری ایفا خواهد کرد؛ قطعا در جهش اشتغال‌زایی غیرمستقیم تاثیرگذار است.

تربت حیدریه از شهرهای مهم و بزرگ خراسان رضوی در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد دارای مزیت های نسبی در بخش های مختلف اقتصادی از جمله بخش کشاورزی، تجارت، تولیدات دامی و سواپ نفتی است.

برچسب‌ها