به گزارش ایرنا، روزنامه الاخبار در گزارش خود آورده است: سفر سلیمان فرنجیه رئیس جنبش المرده به پاریس به درخواست فرانسه و دیدار وی با پاتریک دورل مشاور رئیس جمهوری این کشور، این احتمال را مطرح کرده است که ممکن است توافقی در کار باشد و یا این که احتمالا پاریس به این سیاستمدار اهل منطقه زغرتا در شمال لبنان از تسلیم خود در برابر مخالفت های عربستان سعودی با نامزدی وی خبر داده باشد.
این روزنامه افزود: به نظر می رسد همه احزاب سیاسی لبنان رفتاری محتاطانه در پیش گرفته اند یعنی نه متحدان فرنجیه کوشیدند این سفر را به نفع او تعبیر کنند و نه مخالفان نامزدی او تمایلی به ارائه بازخورد منفی دارند و همگی با نوعی احتیاط، تحولات شتابان در منطقه و ابهامات درباره آن را دنبال می کنند.
الاخبار اضافه کرد: فرنجیه در حالی به بیروت بازگشت که نشان می داد از نتایج این سفر راضی و در عین حال واقع بین است؛ یعنی نامزدی خود برای ریاست جمهوری را تمام شده نمی داند اما از وقوع آن هم ناامید نیست. وی گفت که مسائل همچنان مثل قبل است و روشن شدن آن نیاز به گذر زمان دارد. مهمترین نکته در گزارش فرنجیه از این سفر این بود که گفت فرانسوی ها به او اطمینان دادند که بحث کاندیداتوری او در کنار دیگران به هیچ وجه منتفی نشده است. منابع نزدیک به فرنجیه نیز خواستار مبالغه نکردن در پیش بینی ها شدند؛ به این معنا که هر چند فرنجیه در صدر لیست فرانسوی هاست اما آنها با افراد دیگری نیز صحبت کرده اند.
این روزنامه لبنانی نوشت: با این همه سفر فرنجیه به پاریس با اهمیت تلقی شده چرا که متعاقب چندین اتفاق دیگر رخ داده است؛ از جمله تماسی که میان امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه و محمد بن سلمان ولیعهد سعودی انجام شد و بخشی از آن درباره پرونده لبنان بود. همچنین سفر ولید جنبلاط رئیس حزب سوسیالیست ترقی خواه دروزی لبنان به پاریس برای دیدار با مدیر سازمان اطلاعات این کشور و متقاعد کردن فرانسوی ها مبنی بر اینکه گزینه فرنجیه به دلیل موضع عربستان و مخالفت مسیحیان داخلی امکان موفقیت ندارد. اتفاق دیگر احتمال وقوع کشمکش طائفه ای است که پس از کشمکش بر سر تغییر ساعت تابستانی در لبنان رخ داد. همچنین در این خصوص باید به مشکلاتی که در مجلس نمایندگان و در جلسات کمیسیون های مشترک آن رخ د اد، اشاره کرد.
الاخبار افزود: تحرک آمریکا در قالب سفر باربارا لیف دستیار وزیر امور خارجه در امور خاور نزدیک آمریکا به تعدادی از پایتخت های منطقه از جمله بیروت، از دیگر تحولاتی است که پیش از سفر فرنجیه به پاریس اتفاق افتاد. در جریان سفر این مقام آمریکایی به بیروت، بر ضرورت به نتیجه رسیدن انتخاب رئیس جمهوری به عنوان دریچه ورود به اصلاحات در کشور بوسیله یک دولت قدرتمند و دارای اختیارات کامل قانونی تاکید شد. دورتی شیا سفیر آمریکا در بیروت نیز مدعی شد که کشورش از یک نامزد ریاست جمهوری علیه دیگری حمایت نمی کند و با هر کسی که انتخاب شود، همکاری خواهد کرد.
این روزنامه نوشت: در حالی که بازیگران در داخل لبنان، به ویژه مخالفان فرنجیه، هنوز به دنبال یافتن سرنخی برای فهم نتایج سفر او به پاریس هستند اما منابع سیاسی برجسته الاخبار تأکید می کنند که «آنچه تاکنون قطعی شده این است که به فرنجیه اطلاع داده شده که او در صدر لیست فرانسوی ها است؛ بدون اینکه چنین توهمی را ایجاد کنند که تحولات منطقه ای نیز به نفع او تغییر کرده است. او از فرانسوی ها شنید که آنها هنوز نتوانسته اند حلقه ممنوعیت عربستان را از دور فرنجیه باز کنند و موضع ریاض در مورد او تغییری نکرده است، اما آنها همچنان به حمایت از او همزمان با چند اتفاق دیگر ادامه می دهند.
الاخبار افزود: نخستین اتفاق همزمان با این موضع فرانسوی ها، یک ایده مصری است که تشکیل یک گروه ۵+۱ را با هدف گنجاندن ایران در گروه پنج گانه (آمریکا، فرانسه، قطر، مصر، عربستان) که مسئول بحث در مورد پرونده لبنان است، مطرح می کند تا اینکه نشستها نیز به ریاض منتقل شود تا گامی مثبت و اطمینانبخش برای عربستان باشد.
این روزنامه لبنانی، دومین اتفاق همزمان با سفر اخیر فرنجیه به فرانسه را حضور جنبلاط در پاریس و تاکید مقامات فرانسوی به وی مبنی بر اصرارشان به حمایت از فرنجیه علیرغم تلاش جنبلاط برای متقاعد کردن پاریس در مورد دشواری های انتخاب فرنجیه ذکر کرده است.
الاخبار سومین رخداد مرتبط با سفر فرنجیه به پاریس را هماهنگیهایی دانسته است که دولت فرانسه با نیروهای داخلی لبنان در حمایت از نامزدی فرنجیه انجام میدهد. به نوشته این روزنامه، فرانسه می کوشد که فرنجیه بتواند پس از تهیه برنامهاش، رسماً نامزدی خود را اعلام کند، به شرط آن که در این برنامه به همه مسائل داخلی و خارجی از جمله موضوع انتخاب نخست وزیر، بحث پناهندگان سوری، کنترل مرزها و اصلاحات سیاسی، اقتصادی و مالی، پاسخ داده شود. هر چند خود فرنجیه چنین کاری را منوط به دریافت سیگنال مثبت از سوی سعودی می داند.
این روزنامه لبنانی درهمین راستا نیز به تحرکات دیپلماتیک قطر اشاره کرده و نوشته است: محمد بن عبدالعزیز بن صالح الخلیفی معاون وزیر امور خارجه این کشور شب گذشته وارد بیروت شد تا ضمن حفظ ارتباط با تمام نیروهای سیاسی، به بررسی چشم اندازهای احتمالی توافق بر سر نام نامزد ریاست جمهوری بپردازد.
این روزنامه لبنانی افزود: همه این تحولات در حالی رخ می دهد که سمیر جعجع رئیس حزب نیروهای لبنانی، یک موج سیاسی علیه نامزدی فرنجیه را کلید زده است. منابع برجسته خبری به الاخبار گفته اند که تشدید تنش از سوی جعجع به درخواست ولید البخاری سفیر عربستان در بیروت صورت گرفته و همچنین ترجمان مخالفت با نقش آفرینی فرانسه در این پرونده است. این مخالفت به این بهانه صورت می گیرد که مواضع برخی نیروهای مسیحی لبنان نیز از موضع سرسختانه ریاض حمایت می کند و ریاض نیز حاضر به عقب نشینی از موضع خود در برابر فشارهای طرف مقابل نیست و بر این اساس، هنوز رسیدن به مرحله نامزدی فرنجیه به علت تداوم نوع صف آرایی داخلی نیروهای لبنانی دشوار می نماید.