زاهدان- ایرنا- مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: پارسال حدود ۲۹ هزار تن انواع مرکبات از سطح ۲ هزار و ۵۱۸ هکتار از باغات این استان برداشت و روانه بازار مصرف شده است.

اردشیر شهرکی روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: پرتغال، گریپ فروت، نارنج و نارنگی عمده مرکبات سیستان و بلوچستان را تشکیل می‌دهد که برداشت آنها از مهر آغاز و تا اسفند ماه سال گذشته با آخرین نوع مرکبات یعنی پرتقال والنسیا به پایان رسید.

وی بیان کرد: شهرستان‌های دلگان، نیکشهر، سرباز، فنوج، ایرانشهر، قصرقند و کنارک به ترتیب بیشترین سطح کشت مرکبات سیستان و بلوچستان را به خود اختصاص داده‌اند.
مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان اظهارداشت: کشت مرکبات در این استان پهناور زمینه اشتغال ۲ هزار نفر را فراهم کرده است.
به گزارش ایرنا به گفته کارشناسان، سیستان و بلوچستان از نظر تولید انواع میوه‌های گرمسیری و سردسیری هندوستان کوچک محسوب می‌شود به طوریکه کشاورزان و باغداران این استان از سطح ۸۰ هزار هکتار باغات میوه منطقه سالانه ۵۲۷ هزار تن انواع میوه‌های گرمسیری، نیمه گرمسیری و سردسیری تولید می‌کنند.

کارشناسان تغذیه معتقدند پرتقال با داشتن ویتامین (C) و آنتی اکسیدان‌های بالا میوه بسیار مناسبی برای پیشگیری از سرما خوردگی است؛ این میوه همچنین تاثیر بسیار خوبی روی قلب و عروق آدمی دارد و به دلیل داشتن فیبر نامحدود برای پیشگیری از بسیاری سرطان‌ها بویژه سرطان‌ روده بزرگ کارساز است.

پیشگیری از کم خونی دیگر خاصیت پرتقال است و اگر در کنار لیموشیرین پس از وعده‌های غذایی استفاده شود، به جذب آهن کمک زیادی می‌کند.

سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهره‌گیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، انار و مرکبات دارد.

تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمین های برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک، زرآباد، دشتیاری و چابهار در هر سال توان تولید ۲ بار محصول را دارند.