محمد محمد زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی در راستای قانون جامع حدنگار(کاداستر) و رفع تداخل با هدف سنددار کردن اراضی کشاورزی در قالب اسناد تک برگی از سال ۹۴ برنامه تهیه نقشه کاداستر در سطح زمین های زراعی، باغی، دیم و آیش را در دستور کار خود قرار داده است.
وی تصریح کرد: ۳۹۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان در قالب این طرح باید سنددار می شد که تاکنون برای ۶ هزار و ۳۹۷ فقره از زمین های کشاورزی استان سند صادر شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: همچنین تاکنون قرارداد اجرای طرح کاداستر در ۳۵۱ هزار و ۷۵۹ هکتار از زمین های کشاورزی این استان بسته شد که از این سطح نقشه ۲۷۰ هزار و ۱۳۴ هکتار آن تهیه شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در ادامه بیان کرد: این استان در تثبیت مالکیت کاداستر و رفع تداخلات در دو سال متوالی ۹۶ و ۹۷ رتبه برتر کشوری را کسب کرده بود.
وی با بیان اینکه اجرای طرح کاداستر گامی بزرگ در راستای توسعه کشاورزی، سنددار شدن زمین کشاورزان و تامین امنیت غذایی است خاطرنشان کرد: با اجرای طرح ضمن کاهش اختلافات ملکی تمامی اراضی کشاورزی سند دار می شوند.
محمدزاده با بیان اینکه در طرح کاداستر تداخلات اراضی نیز کاهش می یابد افزود: دسترسی آسان به اطلاعات مالکیت همه مالکان از دیگر فواید اجرای این طرح به شمار می رود که از این طریق میتوان به سهولت دریافت که این ملک متعلق به چه کسی است.
رفع تداخل ۶۰ درصد از اراضی کشاورزی
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: موضوع رفع تداخلات اراضی ملی و مستثنیات در پلاک های ثبتی بیشترین تنش ها را در استان دارد و با تهیه نقشه کاداستر کمک موثری به این موضوع می کند.
محمدزاده افزود: کل پلاک های مشمول رفع تداخلات در این استان هزار و ۴۰۸ پلاک است که تاکنون ۸۵۹ پلاک معادل ۶۰ درصد رفع تداخل شده است.
وی خاطرنشان کرد: این میزان از لحاظ مساحتی یک میلیون و ۴۰۹ هزار و ۳۰ هکتار است.
گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.
۴۴ درصد جمعیت یک میلیون نفری این استان در نواحی روستایی سکونت دارند و حدود ۸۲ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این استان مشغول به فعالیت هستند.