مهدی خانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: برپایی نوروزگاه و سیاه چادرهای عشایری تاثیر بسیار زیادی در معرفی جاذبه های عشایری استان دارد و موجب افزایش ماندگاری مسافران در این خطه از کشور شد.
وی افزود: عشایر استان در سیاه چادرها که در قالب نوروزگاه ها برپا شد از گردشگران میزبانی کردند و مسافران عبوری از استان در این چادرها به استراحت پرداخته و با غذاهای سنتی پذیرایی شدند.
بر اساس آمار اداره کل میراث فرهنگی خراسان شمالی؛ ۲۴۷ هزار و ۶۰۲ نفر از ابتدای اجرای طرح نوروزی در ۱۷ اسفند پارسال تاکنون در استان اقامت کردند که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۰۹ درصد افزایش دارد.
فروش ۳۶۵ میلیون تومانی محصولات عشایری
سرپرست معاونت توسعه امور زیربنایی اداره کل امور عشایر خراسان شمالی خاطرنشان کرد: عشایر استان با برپایی ۱۱ سیاهچادر در قالب نوروزگاهها ۳۶۵ میلیون تومان محصول تولیدی خود را به مسافران فروختند.
وی افزود: عشایر استان در نوروزگاه ها هفت هزار و ۳۰۰ بسته محصول تولیدی خود از جمله صنایع دستی، غذاهای سنتی، دمنوش، لبنیات و دست بافته ها را به مسافران و گردشگران عرضه کردند.
خانی تصریح کرد: نوروز امسال سه سیاه چادر در شهرستان شیروان، سه مورد در اسفراین، ۲ مورد در مانه سملقان، ۲ مورد در بجنورد و یک مورد در فاروج و در ۳۰ کیلومتری ورودی شهرهای استان دایر و با استقبال مردم و مسافران همراه شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا عشایر استان حدود سه درصد جمعیت استان را تشکیل می دهند و سالانه هشت هزار تن گوشت قرمز معادل یک سوم گوشت مورد نیاز استان را تامین میکنند همچنین ۳۵ درصد از صنایع دستی استان نیز توسط جامعه تولیدگر عشایر به بازار عرضه میشود.
خراسان شمالی دارای سه زیست بوم عشایری اترک شمالی، جنوبی و کرمانج غربی است.
مناظر طبیعی شامل مناطق ییلاقی و قشلاقی و پراکندگی عشایر در هنگام ییلاق در دامنه کوه ها از جاذبه های گردشگری عشایری خراسان شمالی است.
صنایع دستی عشایر از جمله قالی، قالیچه، گلیم، سفره کردی، کناره، پادری، خورجین، پلاس و لباس های محلی این قشر هم برای گردشگران قابل توجه است.
خراسان شمالی ۳۰ هزار عشایر ۶۰۰ هزار راس دام سبک در اختیار دارند و به طور میانگین ۲۵ درصد از گوشت قرمز این استان نیز از سوی عشایر تامین میشود.