«علیرضا صدیقیراد» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: این کالاها به ارزش یکمیلیارد و ۴۷ میلیون و ۱۸۶ هزار دلار به مقصد ۸۷ کشور جهان از جمله عراق، افغانستان، ترکیه، پاکستان و روسیه صادر شد.
وی ادامه داد: پیلت، پروفیل و شمش آلومینیوم، انواع هیدروکربنها، مواد شیمیایی، پروفیل آهنی درز جوشدار، گاز مایع، تیر برق و سازههای فلزی، الیاف استر مصنوعی، رول دستمال کاغذی، شیر خشک صنعتی، قوطی آلومینیومی، میلگرد، بلوریجات و ظروف شیشهای، کاشی، موادغذایی و مصنوعات پلاستیکی از جمله کالاهای صادر شده در این مدت از گمرکات استان مرکزی به خارج از کشور است.
مدیرکل گمرکات استان مرکزی اضافه کرد: ۱۹۳ هزار و ۵۴۲ تن کالا به ارزش ۶۴۱ میلیون و ۸۴۰ هزار و ۴۲۷ دلار در این مدت از ۵۱ کشور جهان از جمله امارات متحده عربی، ترکیه، چین، هند و هنگ کنگ به این استان وارد شد.
صدیقیراد گفت: واردات کالا به استان مرکزی سال گذشته نسبت به مدت مشابه قبل از آن، از نظر وزنی ۳۵ درصد و از نظر ارزش ۲۶ درصد افزایش یافت.
وی ادامه داد: کویل، شمش آلومینیوم آلیاژی، مولد برق گازی، دانه آفتابگردان خام، انواع پودر خوراکی، پاکت آبمیوه، کپسول ژلاتینی خالی، بادام زمینی خام، انواع اسانس خوراکی، ورق فولادی، قوطی آبمیوه و مرکب چاپ بیشتر کالاهای وارد شده به استان مرکزی در این مدت بود.
مدیرکل گمرکات استان مرکزی افزود: سال گذشته ۹۳۲ پرونده قاچاق به ارزش ۲ هزار و ۲۰۸ میلیارد و ۲۴۱ میلیون و ۱۴۰ هزار ریال در گمرکات این استان تشکیل شد که تعداد این پروندهها با کاهش ۲۱ درصدی همراه بود اما از نظر ارزش، افزایش ۳۶ درصدی را نشان داد.
صدیقیراد عنوان کرد: میزان درآمد مالیات برارزش افزوده گمرکات استان مرکزی در این مدت، ۱۴ هزار و ۹۲۴ میلیارد و ۵۲۳ میلیون ریال بود که نسبت به مدت مشابه قبل از آن در سال ۱۴۰۱، با افزایش ۶۷۵ درصدی همراه بود.
وی ادامه داد: گمرکات استان مرکزی در ۱۲ ماه سال گذشته، ۱۰ هزار و ۲۵۴ میلیارد و ۸۶۰ میلیون و ۶۳۵ هزار ریال درآمد ملی و استانی کسب کرد که نسبت به مدت مشابه قبل، ۲۸۷ درصد افزایش یافت.
استان مرکزی با ۱۲ شهرستان و یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر جمعیت از قطبهای مهم صنعتی و کشاورزی کشور است.