«اسکندر کاکایی» روشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان داشت: شعبه سه تامین اجتماعی کرمانشاه بالاترین آمار پرداخت بیمه بیکاری را دارد که نزدیک هزار و ۱۰۰ نفر را شامل می شود.
وی افزود: ملاک پرداخت بیمه بیکاری نداشتن شغل و درآمد افراد است که برای اثبات این موضوع بازرسی انجام می شود اما بازرس تامین اجتماعی حق ندارد برای بازرسی به درب خانه فرد بیکار مراجعه کند.
به گفته کاکایی شرط پرداخت بیمه بیکاری ، بیکار شدن غیر ارادی بیمه شده است و میانگین سه ماه آخر دستمزد بیمه شده مبنای پرداخت بیمه بیکاری قرار می گیرد که کف آن حداقل حقوق پرداختی کارگران مصوب شورای عالی کار است.
وی توضیح داد: برخی کارگاه ها مانند صنوف، شرکت ها و کارخانه ها علاوه بر ۲۷ درصد حق بیمه، سه درصد نیز حق بیمه بیکاری پرداخت می کنند که صندوق جداگانه ای دارد تا اگر روزی کارگر بیکار شد بتواند از حقوق بیمه بیکاری بهره مند شود، ضمن اینکه برای پرداخت حق بیمه نیز کارفرماها تا ۲ ماه فرصت دارند تا لیست بیمه خود را برای سازمان تامین اجتماعی ارسال کنند.
مدیرکل تامین اجتماعی استان کرمانشاه همچنین تاکید کرد: همزمان با پرداخت بیمه بیکاری، سوابق بیمه افراد نیز لحاظ می شود.
آنچنان که کاکایی در خصوص حداقل دستمزد در سال ۱۴۰۲ نیز گفت: حداقل دستمزد پنج میلیون و ۳۰۸ هزار تومان تعیین شده است که علاوه بر این مبلغ باید کارفرما کمک هزینه اقلام مصرفی یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومانی و کمک هزینه مسکن ۶۵۰ هزار تومانی را نیز به کارگر پرداخت کند.
استان کرمانشاه با بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت، بیش از یک هزار واحد تولیدی و صنعتی با اشتغالزایی بیش از ۳۰ هزار نفر دارد.
مرکز آمار ایران در پاییز ۱۴۰۱ نرخ بیکاری استان کرمانشاه را را ۱۲.۹ درصد اعلام کرد در حالی که میانگین کشوری ۸.۲ درصد بوده است.
کرمانشاه بعد از کردستان با نرخ بیکاری ۱۳.۸ و لرستان با نرخ بیکاری ۱۳.۳ در جایگاه سوم بالاترین نرخ بیکاری کشور ایستاده است.
در مجموع طبق آمار استان کرمانشاه ۹۸ هزار بیکار دارد که ۴۰ درصد آن دانش آموختگان دانشگاهی هستند.