تهران- ایرنا- نایب رئیس کمیته ملی المپیک با اشاره به نگاه مثبت کمیته ملی المپیک به ورزش بانوان گفت: هیچ نگاه محدودکننده برای حضور بانوان در بازی‌های آسیایی نداریم و کمیته ملی المپیک به دنبال حضور بانوان با بیشترین تعداد ممکن در بازی‌ها است.

مهین فرهادی‌زاد نایب رئیس کمیته ملی المپیک در گفت‌وگو با ایرنا، با اشاره به تغییرات صورت گرفته در مدیریت این نهاد ورزشی کشور افزود: از شهریورماه سال ۱۴۰۱ تیم جدید کمیته ملی المپیک در راس کار قرار گرفت. نفرات پیشین کمیته زحمات فراوانی کشیدند و اقدامات خوبی انجام دادند. ما هم در ادامه آن فعالیت‌ها تلاش‌هایی برای تقویت کارهای گذشته و ایجاد شرایط جدیدتر انجام دادیم.

آکادمی از طریق مدیران زن اداره می‌شود

وی با اشاره به عملکرد خود در پست نایب‌رئیسی کمیته ملی المپیک ادامه داد: به دلیل نوع مسئولیتی که دارم باید شرایطی فراهم کنم که فضای بهتری برای ورزش بانوان ایجاد شود. خوشبختانه با نگاه مثبت خسروی‌وفا رئیس کمیته، اعضای هیئت اجرایی و کادر مدیریتی به‌ ویژه دبیرکل کمیته به ورزش بانوان، این فضا کاملا مهیا بود. در یکی از اقدامات اولیه، تعداد مدیران زن فعال در کمیته را افزایش دادیم. تمام تلاش‌مان این است که در زمینه مدیریت سولیداریتی، تاریخ شفاهی، آموزش آکادمی و... فضای بهتری برای فعالیت زنان فراهم کنیم.

نایب رئیس کمیته ملی المپیک تصریح کرد: نگاه مثبت به ورزش زنان به قدری در کمیته ملی المپیک تلطیف شده بود که ۲ خانم را در پست مدیریتی آکادمی قرار دادند و در حال حاضر آکادمی از طریق مدیران زن اداره می‌شود. در حال حاضر ناهید کریمی مدیر آموزش و مریم بخشی مدیرکل اجرایی آکادمی هستند و خوشبختانه در همین چند ماه آکادمی هم تغییر و تحولاتی انجام داد و با نگاهی که ریاست آکادمی داشته، مدیران زن در حال ایجاد شرایط مناسب برای ورزش بانوان هستند.

فرهادی‌زاد افزود: در کمیته هم ما از حضور مدیران خانم همچون سارا مهرانی (مدیر همبستگی المپیک)، هایده صیرفی (مدیر موزه ملی ورزش، المپیک و پارالمپیک)، شهرزاد کردبچه (مدیر دپارتمان تاریخ شفاهی) و نیز خانم‌های دیگری بهره می‌بریم که تاکنون عملکرد خوبی داشتند. ضمن این که به دنبال آن هستیم، شرایطی فراهم کنیم تا بانوان به شرایطی برسند که خودشان حوزه کاری خود را اداره کنند.

نقش کمیسیون زنان در ایجاد عدالت جنسیتی

نایب رئیس کمیته ملی المپیک گفت: یکی از کارهایی که در دوره مدیریت جدید و در ادامه فعالیت‌های گذشته در حال پیگیری است، فعالیت کمیسیون‌های مختلف کمیته ملی المپیک با بهره‌گیری از نگاه مدیران جدید است. یکی از این کمیسیون‌ها، کمیسیون زنان کمیته ملی المپیک است که در گذشته فعال بود و در این دوره حتی اگر من رئیس آن نبودم بدون عضویت هم در این کمیسیون می‌نشستم و کمک می‌کردم. چون این کمیسیون می‌تواند به ایجاد فضای عدالت جنسیتی برای خانم‌ها در حوزه‌های مختلف کمک کند. به همین دلیل آموزش اهمیت خاصی پیدا می‌کند. البته با توجه به نگاه مشورتی افراد حاضر در کمیسیون زنان، نگاه اجرایی آن از طریق مدیریت سولیداریتی یا برون‌سپاری فعالیت‌ها به بخش‌های دیگر از جمله دانشگاه‌ها، سازمان و ارگان‌های دیگر اتفاق می‌افتد.

آموزش، مهم‌ترین رکن طرح جانشین‌پروری است

یکی از اقدامات انجام شده در حوزه زنان کمیته ملی المپیک، اجرای طرح جانشین‌پروری بود که از سال گذشته کلید خورد. فرهادی‌زاد در این خصوص عنوان کرد: یکی از اقدامات آموزشی ما طرح جانشین‌پروری است که از دوره گذشته شروع کردیم و چیزی حدود ۳۴۰ نفر از افرادی که شاخص‌های لازم را داشتند، از طریق فدراسیون‌ها به کمیته ملی المپیک معرفی شدند و بعد از انجام مصاحبه، در دور اول و دوم مجموعا ۱۲۰ نفر انتخاب شدند. ۶۰ نفر در مرحله اول، دوره جانشین‌پروری را گذراندند و ۶۰ نفر دیگر درحال گذراندن این دوره هستند. در این دوره‌، آموزش‌های مختلفی از جمله برندسازی، مدیریت استراتژیک، ایجاد انگیزه در ورزشکاران، مبانی روانی، خلاقیت در ورزش، ارتقای شغلی ورزشکاران، حفاظت از ورزشکاران از نقطه نظر IOC و... در نظر گرفته شده است.

وی با تاکید بر متعدد بودن اقدامات آموزشی در کمیته ملی المپیک افزود: نشست‌هایی با همکاری و هماهنگی دانشگاه‌ها در مبحث رسانه، دیپلماسی ورزشی و... برگزار کردیم که اثربخش بود. هم‌اکنون نیز حوزه‌های مختلف فعالیت در بخش عدالت جنسینی از نگاه IOC و OCA را بررسی می‌کنیم و روی پیشنهاداتی که از اعضا دریافت کردیم، کار می‌کنیم و به بهترین شیوه‌ برای اجرا رای می‌دهیم تا مصوب شود.

در اعزام بانوان به بازی‌های آسیایی، نگاه کیفی داریم

فرهادی‌زاد در خصوص تعداد بانوان ورزشکار که به بازی‌های آسیایی هانگژو اعزام می‌شوند، گفت: ستاد بازی‌ها در سال گذشته سی‌وسومین جلسه خود را برگزار کرد و در این جلسات توانمندی تمامی فدراسیون‌هایی که می‌توانند در بازی‌های آسیایی حضور داشته باشند، مورد بررسی قرار گرفت. در بخش مردان کیفی‌سازی به معنی کسب مدال، ملاک اعزام است ولی چون در حوزه زنان، فرصت کمتری برای حضور در صحنه‌های بین‌المللی داشتیم، نگاه کیفی در اعزام بانوان به بازی‌های آسیایی داریم اما این نگاه الزاما کسب مدال نیست.

وی ادامه داد: بنابراین این فرصت وجود دارد که در بخش بانوان، خانم‌هایی که امکان برتری نسبت به حریفان‌شان را دارند، در بازی‌ها حاضر شوند. به دنبال آن هستیم که در این دوره از بازی‌های آسیایی هم با تعداد خوبی از بانوان در مسابقات شرکت کنیم. در دوره گذشته تعداد خانم‌های کاروان ایران، عدد معقولی بود و این دوره هم باید همین‌طور باشد. اما یادمان نرود در این دوره وضعیت مالی وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک به خاطر نوسانات نرخ ارز با دوره‌های قبل متفاوت است. ضمن این که هیچ نگاه محدودکننده برای حضور خانم‌ها در بازی‌های آسیایی نداریم و کمیته ملی المپیک به دنبال حضور بانوان با بیشترین تعداد ممکن در بازی‌هاست.

منابع مالی باید متناسب با نیاز ورزش باشد

نایب رئیس کمیته ملی المپیک در واکنش به کوچک گرفته شدن چانه ورزش در بودجه و سهم ورزش بانوان از بودجه مصوب عنوان کرد: چانه ورزش از ابتدا کوچک گرفته شده است. کمیته ملی المپیک در سال جاری هم رویداد مهم بازی‌های آسیایی را در پیش دارد و هم مسابقات کسب سهمیه المپیک. بنابراین باید بتواند از تیم‌ها، فدراسیون‌ها و ورزشکاران تمام و کمال حمایت کند و این نیازمند تامین منابع مالی مناسب است. کمیته ملی المپیک به‌ ویژه خسروی‌وفا و سیدمناف هاشمی در ماه‌های پایانی سال ۱۴۰۱ به شدت درحال پیگیری اعتبارات موردنیاز از طریق مجلس و دولت بودند. امیدواریم که مجلس بتواند پاسخ خوبی به نیازهای ورزش بدهد. ضمن این‌که فدراسیون‌های ورزشی هیچ منعی برای درصد تخصیص بودجه به ورزشکاران دختر ندارند.

وی با اشاره به درپیش بودن مسابقات کسب سهمیه المپیک گفت: در سال ۱۴۰۱ نخستین سهمیه المپیک توسط هانیه رستمیان دختر ملی‌پوش تیراندازی برای ایران کسب شد. امسال نیز بسیاری از رشته‌ها در مسابقات کسب سهمیه شرکت می‌کنند و امیدوارم شرایطی فراهم شود تا بتوانیم در المپیک پاریس با تعداد بیشتری از ورزشکاران زن و مرد حاضر شویم. ضمن این که به شخصه امیدوارم تعداد زنان ما در المپیک پاریس از ۱۰ نفر دوره گذشته بیشتر شود.

اجرایی شدن عدالت جنسیتی مهم‌ترین هدف کمیته در سال جاری است

وی در خصوص مهم‌ترین اهداف کمیته در حوزه بانوان در سال جدید گفت: مهم‌ترین برنامه ما اجرایی شدن طرح عدالت جنسیتی در حوزه‌های مختلف، افزایش تعداد ورزشکاران نسبت به گذشته، کسب بیشترین سهمیه‌های المپیک، افزایش تعداد مدیران زن در حوزه‌های مختلف اعم از کمیته، آکادمی و فدراسیون‌ها و... است و امیدوارم بتوانیم در فدراسیون‌ها از زنان توانمند بیشتری استفاده کنیم و کار را جلو ببریم.