«محمد حیدری» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بخشی از این تانکرها به صورت حمل یکسره به سمت ماهشهر و بنادر جنوبی کشور می روند و بخشی از کامیون ها نیز از طریق مخازن سوختی مستقر در مرز کار بارگیری مواد سوختی را انجام می دهند.
وی اظهار کرد: تانکرهای سوختی که از طریق حمل یکسره در بنادر جنوبی تخلیه می شوند نیز پس از تخلیه مواد سوختی از طریق مرز پرویزخان به عراق باز می گردند.
سرپرست فرمانداری قصرشیرین همچنین با اشاره به صادرات روزانه ۷۰۰ کامیون کالا از مرز پرویزخان و ۳۰۰ تا ۴۰۰ کامیون کالا از مرز رسمی خسروی گفت: مبادلات تجاری و صادرات کالاهای غیر نفتی و ترانزیت سوخت از این مرزها در تمامی ایام تعطیلات نوروز به صورت شبانه روزی و بدون حتی یک ساعت وقفه صورت گرفته و می توان گفت ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان در ایام تعطیلات رسمی خواب ندارند و نقشی مهم در رونق تجاری و اقتصاد کشور ایفا می کنند.
حیدری ادامه داد: روز گذشته دیداری با مدیر گمرک و مدیر پایانه مرز پرویزخان عراق و ۲ تن از تجار بزرگ عراقی داشتیم که در این دیدار که در فرمانداری قصرشیرین صورت گرفت در خصوص سامان دهی مرز از سوی سه طرف، اتخاذ تدبیر و تمهید بهتر برای پیشگیری از ایستایی خودروهای حامل ترانزیت سوخت و همچنین در راستای توسعه و تنوع کالاهای صادراتی به اقلیم کردستان عراق بحث و گفت و گو شد.
وی اضافه کرد: مجموع تجارت خارجی مرز رسمی پرویزخان در سال گذشته ۲میلیارد و ۸۶۲ میلیون دلار به ارزش وزنی سه میلیون و ۵۷۰ تن بود که ۹۶۰میلیون دلار آن به ارزش وزنی ۲ میلیون و ۴۶۰ هزار تن صادرات بوده است.
سرپرست فرمانداری قصرشیرین گفت: همچنین مجموع تجارت خارجی گذرگاه رسمی خسروی در این شهرستان پارسال به سه میلیارد و ۶۹۱ میلیون و ۵۵۹ هزار و ۵۶۷ دلار رسید که نسبت به سال قبل ارزش آن ۳۰ درصد و از نظر وزنی نیز ۲۵ درصد رشد داشته و از مجموع تجارت خارجی ۷۹۳ میلیون و ۹۲۲ هزار و ۸۹۰ دلار کالا به ارزش وزنی یک میلیون و ۹۶۶ هزار و ۴۶۹ تن صادرات بوده است.
کرمانشاه ۲ مرز رسمی و ۵ بازارچه مرزی دارد
استان کرمانشاه در مجموع ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرسی فعال است و سالانه بیش از سه میلیارد دلار کالا از این مرزها به خارج از کشور صادر میشود.
شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام میشود.
مرز رسمی پرویزخان قطب اقتصادی غرب کشور و از مرزهای فعال است و ۴۵ درصد صادرات کالاهای غیر نفتی از کشورمان به کشور عراق از طریق این مرز صورت میگیرد.
هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام میشود.
مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
این مرز در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.