به گزارش ایرنا، محمد صالح احمدی روز چهارشنبه در نخستین جلسه کمیته فنی بذر استان که در سالن جلسات سازمان جهاد کشاورزی استان در سنندج تشکیل شد، اظهار کرد: برنامه بذری گندم آبی در سال ۱۴۰۱؛ ۶ هزار و ۱۳۳ تن بود و در سال زراعی جاری (مهر ۱۴۰۱ تا مهر۱۴۰۲) هفت هزار و ۹۸۰ تن است.
وی اضافه کرد: برنامه تولید بذر گندم دیم در استان هم طی سال زراعی ۱۴۰۱؛ ۱۶ هزار و ۲۹۷ تن بود و امسال هم ۲۲ هزار و ۶۲۳ تن است که رشد ۳۸ درصدی این برنامه را نشان می دهد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: برنامه تولید بذر جو اصلاح شده استان در سال زراعی جاری هم ۲ هزار و ۸۸ تن است که از این میزان یک هزار و ۲۳۵ تن جو آبی و ۸۵۳ تن جو دیم است.
احمدی یادآور شد: میزان بارندگی در سال زراعی امسال هم نسبت به بلند مدت سه درصد کاهش و نسبت به سال زراعی گذشته ۱۱ درصد افزایش داشته است.
یک میلیون و ۲۱۷ هزار و ۳۸ هکتار از مساحت کردستان به اراضی کشاورزی اختصاص دارد که این میزان حدود پنج درصد اراضی کشاورزی کشور را تشکیل داده است.
۹۶ درصد سطح اراضی کشاورزی استان به کشت سالانه محصولات زراعی و سطح آیش (بدون کشت) و چهار درصد به عبارتی ۵۲ هزار و ۶۷۰ هکتار آن هم به اراضی باغی اختصاص پیدا کرده است.
بر اساس آخرین گزارش عملکرد سالانه تولید محصولات زراعی و باغی استان که مربوط به سال ۱۴۰۰ است در ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار زیر کشت، یک میلیون و ۷۵۴ هزار تن محصول تولید شده و میزان برداشت محصولات باغی هم ۴۴۳ هزار تن بوده است.
از ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار اراضی زیر کشت محصولات زراعی استان ۸۷ درصد دیم و فقط ۱۳ درصد آن آبی است. سالانه حدود ۲۱۱ هزار و ۲۶۸ هکتار از اراضی دیم به ویژه در شرق، شمال شرق و شمال استان به طور آیش در تناوب زراعی قرار میگیرد.
۷۹ درصد از سطح زیرکشت محصولات زراعی استان سالانه به غلات، ۱۳ درصد حبوبات، پنج درصد به علوفه و سه درصد دیگر به سایر محصولات زراعی اختصاص پیدا می کند.