به گزارش ایرنا، استان زنجان همواره با همکاری خیران و نیکوکاران در کارهای خیر در سطح کشور پیشقدم است و به بهشت خیران نامیده می شود چون مردم خیر این دیار با دلها و فکرهای بزرگ، کارهای بزرگی را برای رفع مشکلات همنوعان خود انجام می دهند که نمونه عینی آن را می توان در ایجاد انجمن های خیریه از قبیل مهرانه و بیماران کلیوی مشاهده کرد.
در زمان حاضر تشکل ها و خیریه های متعددی در کنار هیاتهای مذهبی، کانون محلات، موسسات فرهنگی، هنری و کانونهای مساجد در استان زنجان فعالیت می کنند و هر کدام بنا بر اقتضائات و شرایط خود به یاری نیازمندان یا بیماران می شتابند.
مشارکت خیران زنجانی در امور خیریه در برخی ماه ها از جمله ماه مبارک رمضان بیش از گذشته تبلور می یابد چون در این ماه سفره مهمانی خداوند گشوده است و قطعا کمک به نیازمندان و مددجویان از اجر و ثواب مضاعفی برخوردار می شود.
خیران استان زنجان در حوزه مختلف از جمله مدرسه سازی، ارتقای سلامت جامعه، مسجدسازی، کمک به نیازمندان، آزادسازی زندانیان و مددجویان بهزیستی اقدامات شاخص و ارزشمندی را به ثبت رسانده و نام خود را برای همیشه در قلب های مردم این خطه به یادگار گذاشته اند.
هم اکنون ۲ هزار و ۵۰۴ مؤسسه خیریه، هیأت مذهبی و سازمان مردم نهاد در این استان فعالیت میکنند و بیش از ۱۲۰ هزار نفر یعنی حدود ۳۰ درصد از جمعیت استان در موسسه های خیریه و سازمانهای مردم نهاد عضویت دارند که این موضوع نشان دهنده فضای مشارکتی، خیرخواهی و اثر بخشی مردم این استان است.
خبرنگار ایرنا با توجه به این موضوع و به مناسبت ولادت امام حسن مجتبی(ع) و روز اکرام و تکریم خیران به سراغ برخی دستگاه های اجرایی استان رفته که همکاری محسوستر و بیشتری با خیران دارند و با کمک های آنها گام های بلندی را برای خدمت رسانی به جامعه هدف بر می دارند.
همکاری ۲۶ هزار و ۵۰۰ حامی در قالب طرح اکرام و محسنین با کمیته امداد زنجان
مدیرکل کمیته امداد استان زنجان در این باره گفت: ۲۶ هزار و ۵۰۰ حامی در قالب طرح اکرام و محسنین با این نهاد همکاری می کنند.
روح الله صالحی گفت: این تعداد حامی نیکوکار حمایت مادی و معنوی چهار هزار و ۵۰۰ فرزند ایتام و محسنین این نهاد را بر عهده دارند.
وی با بیان اینکه استفاده از ظرفیت خیران خارج از کشور از برنامههای کمیته امداد استان زنجان است، ابراز داشت: ۵۰ نفر از خیران و حامیان ایتام خارج از کشور ۲۷۸ یتیم را در استان حمایت میکنند.
این مسوول اظهار داشت: رویکرد مهم کمیته امداد بهرهگیری بیشتر از ظرفیتهای مردمی و خیرخواهانه در حوزه خدمت رسانی به افراد نیازمند است.
برپایی پایگاههای حامی یابی به مناسبت هفته اطعام نیازمندان و اکرام ایتام
به گفته مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان زنجان همزمان با هفته اطعام نیازمندان و اکرام ایتام، پایگاههای ثبت حامیان در مساجد، محلهای برگزاری مراسم ملکوتی احیای لیالی قدر و مراکز نیکوکاری در سراسر استان زنجان توسط این نهاد بر پا خواهد شد.
صالحی اضافه کرد: پانزدهم تا بیست و یکم ماه مبارک رمضان برای تأکید ویژه بر دستگیری از ایتام و فرزندان نیازمند، هفته اطعام نیازمندان و اکرام ایتام نامگذاری شده است.
این مسوول یادآور شد: در این هفته پایگاههای ثبت حامیان در مساجد، محلهای برگزاری مراسم ملکوتی احیای لیالی قدر و مراکز نیکوکاری در سراسر استان زنجان توسط کمیته امداد بر پا خواهد شد.
صالحی افزود: تقویت حس همدلی و همکاری در جامعه اسلامی، ترویج سنت حسنه احسان به ایتام، ایجاد زمینه مشارکت افراد خیر و نیکوکار و رعایت عزت نفس و حفظ کرامت انسانی ایتام و خانوادههای آنان از اهداف اجرای این طرح است.
وی به پویش مردمی «به عشق علی (ع)» نیز اشاره کرد و گفت: این اقدام با هدف ثبت نام از خیران برای حمایت از فرزندان ایتام و محسنین تحت حمایت کمیته امداد استان زنجان همزمان با ماه مبارک رمضان اجرا میشود.
این مسوول ادامه داد:در این طرح ملی و خداپسندانه خیران به صورت داوطلبانه حمایت از یک یا چند فرزند یتیم را برای مدت یک یا چند سال با کمک ماهیانه حداقل ۱۰ هزار تومان متقبل می شوند.
وی خاطرنشان کرد: طرح اکرام ایتام از سال ۷۸ با هدف حمایت از کودکان یتیم و تامین نیازمندیهای آنان در زمینههای معیشتی، تحصیلی و درمانی آغاز شد و در این طرح، افراد نیکوکار با حمایت مالی از یک یا چند یتیم در طول سال نسبت به رفع مشکلات مادی و معنوی آنها اقدام میکنند.
نیت خیر نیکوکاران و خیران زنجانی روشنایی بخش زندگی نیازمندان
مدیرکل بهزیستی استان زنجان با بیان اینکه ماه مبارک رمضان فرصت مغتنمی برای ترویج نیکوکاری و شادی است، گفت: نیت خیر افراد نیکوکار استان، روشنایی بخش زندگی مددجویان و اقشار آسیب پذیر تحت پوشش این نهاد است و شادی را به خانه جامعه هدف بهزیستی روانه می کند.
سلمان حسینی با تقدیر از حضور پر رنگ خیران نیکوکار زنجانی در امر مشارکت برای تامین بسته های معیشتی و پوشاک برای مددجویان تحت پوشش و اقشار کم درآمد، افزود:خیران به یاری نیازمندان، اقشار آسیب پذیر، افراد دارای معلولیت و جامعه هدف بهزیستی می شتابند و سفره های خود را در قالب سبدهای غذایی یا وجه نقد به سفره مددجویان بهزیستی متصل می کنند.
وی یادآور شد: همه ساله بهزیستی در ماه مبارک رمضان تلاش می کند با اتخاذ رویکرد تعاملی با خیران، برگزاری طرح های متعدد جلب مشارکت، بهره مندی گسترده از ابزارهای مختلف و جذب شرکای اجتماعی اقلام و امکانات مورد نیاز مددجویان را تامین کند.
حسینی با بیان اینکه بهزیستی به دنبال ترویج فرهنگ احسان و نیکوکاری در جامعه است، اظهار داشت: ماه مبارک رمضان، ماه نیکوکاری و بهترین فرصت برای کمک به نیازمندان و ایتام است و با وجود اینکه کمکهای مردمی و خیران به نیازمندان باعث شده بخشی از نیازهای اساسی اقشار آسیبپذیر جامعه برطرف شود اما همچنان نیازمند کمکهای خیر و نیکوکارانه برای رسیدگی به امور فقرا و نیازمندان هستیم.
آزادی ۲۳۹ زندانی در سال گذشته با کمک خیران زنجانی
رئیس ستاد دیه استان زنجان با اشاره به همکاری بسیار خوب خیران با این ستاد در راستای رفع مشکلات نیازمندان و گرفتاران، گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون با برگزاری جشن گلریزان ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان از سوی خیران برای آزادی زندانیان جرایم مالی غیر عمد جمع آوری شد.
علاءالدین کریمی افزود: در این مدت، ۲ هزار نیک اندیش و خیر زنجانی در جشن گلریزان برای کمک به آزادی زندانیان جرایم مالی غیر عمد مشارکت کردند که جای قدردانی دارد.
وی گفت: طبق برنامه ریزی ها در ماه مبارک رمضان و با برگزاری مراسم جشن گلریزان، آزادسازی گروه های هدف در استان در ۲ مرحله انجام می شود.
این مسوول یادآور شد: هم اکنون ۸۰ نفر از زندانیان جرایم مالی غیر عمد در استان منتظر کمک خیران زنجانی هستند که با گذشت قسمتی از بدهی از سوی شاکیان برای آزادی آنان حدود ۱۰ میلیارد تومان نیاز است.
وی خاطرنشان کرد: طی سال گذشته با کمک خیران زنجانی زمینه آزادی ۲۳۹ زندانی جرایم مالی غیر عمد مهیا شد که میزان بدهی آنان ۴۶ میلیارد تومان بود.
این مسوول از خیران زنجانی خواست با مشارکت در جشن گلریزان زمینه آزادی زندانیان جرایم مالی غیر عمد را فراهم کنند که انجام این کار از ابعاد مختلف تاثیر مثبتی را به دنبال دارد.