مجید گلشنی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از واگذاری زمین مورد نیاز برای احداث کارخانه تولید فروسیلیس به سرمایه گذار چینی خبر داد و افزود: محدوده احداث این کارخانه در منطقه غرب زنجان است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: بر اساس برنامه ای که سرمایه گذار خارجی ارائه کرده، احداث این کارخانه در مدت زمان هشت تا ۱۰ ماه انجام میشود.
گلشنی اظهار کرد: ظرفیت این واحد تولیدی ۳۰ هزار تن خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: در صورت بهره برداری به موقع از فاز اول پروژه، امکان تامین نیازهای احداث فازهای ۲ و ۳ کارخانه نیز برای سرمایه گذار فراهم خواهد شد.
فروسیلیس آمیژانی است از آهن و سیلیسیم که از طریق حرارت دادن، احیاء و ذوب سنگ آهن و سیلیس (کوارتز) توسط کربن، عمدتا در کوره های قوس الکتریکی تولید می شود. نسبت ترکیبی آن عمدتا از ۱۰ تا ۹۰ درصد سیلیسیم و بقیه آهن است. در همین حال عناصر ناخالصی نظیر منگنز، کرم فسفر، گوگرد و آلومینیم در مقادیر کمتر از ۵/۰ درصد در فروسیلیس می توانند حضور داشته باشند. کربن به عنوان ناخالصی (ناخواسته) و همچنین به عنوان عنصر سوم در انواع فروسیلیس ها حضور دارد.
بزرگترین مصرف کنندگان فروسیلیسیم کشور، کارخانههای فولادسازی هستند که نزدیک به ۳۸ هزار تن از کل فروسیلیس مصرفی در سال را به خود اختصاص دادهاند، ریختهگریها (مانند شرکت ریختگری پولادیر) نیز مصرف کننده این ماده هستند که با احتساب مصرف فولادسازان، کل مصرف کشور به حدود ۵۰ هزار تن میرسد.