به گزارش ایرنا دکتر «فرزاد جهانبین» روز پنجشنبه در نشست صمیمی با تعدادی از استادان منتخب همیار فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی مراغه اظهار کرد: مخالف فوقبرنامهها نیستیم اما کار فرهنگی را باید در جایی دنبال کنیم که اثرگذار باشد، جای آن کلاس درس است.
وی با تاکید بر اینکه در مقوله فرهنگی باید حواسها به استاد و دانشجو باشد، تاکید کرد: در این سازمان دوره ارتباط روزافزون فرهنگی با اساتید دانشگاهی فرا رسیده است و بقیه فعالیتهای فرهنگی نیز اقداماتی در مسیر تربیت اجتماعی به شمار میرود.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: ما باید از «مدرس و ممتحن» به سمت «هدایتگر و ارزشآفرین» حرکت کنیم که مستلزم اثرگذاری روی مخاطبان ما یعنی دانشجویان و استادان است.
افق روشن دانشگاه آزاد اسلامی با چهار مولفه ترسیم می شود
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه اقبال به علماندوزی زمانی کم میشود که علم نافع نباشد، بیان کرد: در رقابت با سایر مراکز آموزش عالی و همچنین آموزشهای مجاری، افق روشن این دانشگاه با چهار مولفه تربیت اعتقادی، تربیت تخصصی، تربیت مهارتی و تربیت اجتماعی ترسیم میشود.
دکتر «جهانبین» با بیان اینکه دورههای مجازی در سراسر دنیا رو به رشد بوده و سایر مراکز آموزش عالی کشور نیز از اعتبار دولتی برخوردار هستند، اظهار کرد: اگر دانشگاه آزاد اسلامی در این چهار مولفه به طور همزمان پیش برود، موفق خواهد بود زیرا علاوه بر تربیت تخصصی بقیه موارد به حضور فیزیکی نیاز دارد و نمیتوان آنها را به صورت مجازی فرا گرفت.
وی تمرکز روی تربیت تخصصی را زوال روز افزون دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد و افزود: اگر استادان پناه دانشجویان ما نباشند، دیگران به حریم آنان وارد میشوند البته دانشجویان در کلاس درس از استاد هر چهار مولفه تربیتی را باید فرا بگیرند.
به گزارش ایرنا در این جلسه صمیمی و چندین ساعته، استادان دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه نیز مسایل مختلفی چون ساز و کار رفع دغدغههای دانشجویان توسط استادان و ضرورت تامین معیشت آنان را مطرح کردند و به تبادل نظر پرداختند.
«سعید وحیدی مهر»، مدیرکل فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این جلسه قرائت و مرور بیانیه نقش دانشگاه در تعلیم و تربیت اجتماعی را به حاضران توصیه کرد و افزود: نقش معلم و استاد در تعلیم و تربیت بسیار برجسته است و معلم و استاد همواره الگوی دانشآموز و دانشجو است.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه نیز با بیان اینکه این واحد ۱۰۱ عضو هیئت علمی تماموقت و بیش از سههزار دانشجو دارد، اظهار کرد: حدود ۵۰ درصد از دانشجویان این واحد در مقطع تحصیلات تکمیلی مشغول به تحصیل هستند.
«بابک پورقهرمانی» با تاکید بر اینکه برنامههای فرهنگی این دانشگاه بر مبنای بیانیه نقش دانشگاه در تعلیم و تربیت اجتماعی تنظیم شده، ادامه داد: بیشتر از مدیریت فرهنگی باید به مدیریت فرهنگ بیاندیشیم.