مهاباد - ایرنا - فرماندار ویژه مهاباد گفت: ۵۰۰ میلیارد ریال در راستای تکمیل پروژه‌های آبیاری تحت فشار بخش کشاورزی این شهرستان اختصاص یافت.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حسن عباسی روز پنجشنبه در جلسه بررسی مشکلات حوزه کشاورزی این شهرستان افزود: این اعتبار از محل منابع ملی و با پیگیری نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی به این شهرستان اختصاص یافته که در قالب سه پروژه آبرسانی تحت فشار هزینه خواهد شد.

وی ادامه داد: تکمیل ۹ کیلومتر خط انتقال آب روستای قوپی باباعلی شامل ۱۵۰ هکتار آبیاری تحت فشار، تکمیل پروژه آبیاری روستای دوستعلی به مساحت ۴۶۰ هکتار و پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصد و تکمیل پروژه پمپاژ پروژه آبیاری تحت فشار روستای کوسه کهریز از جمله طرح‌های در دست اقدام است.

فرماندار ویژه مهاباد اظهار کرد: همچنین راه اندازی شعبه تعاونی ترویج در بخش خلیفان در راستای سهولت دسترسی کشاورزان به کودهای شیمیایی از دیگر موارد مورد نیاز بوده که در دستور کار قرار گرفته است.

نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: میزان سهمیه آب بخش کشاورزی نسبت به درصد پیشرفت فیزیکی طرح‌های آبیاری منطبق نیست و در این بخش به کشاورزی آسیب وارد شده است.

جلال محمدزاده تاکید کرد: سهمیه آب کشاورزی طی سال‌های گذشته هر بار کمتر شده ولی طرح‌های آبیاری هنوز تکمیل و به بهره برداری نرسیده است.

وی با بیان اینکه از ۱۲ هزار هکتار مزارع کشاورزی تنها ۳۴۰ هکتار به بهره برداری رسیده است، یادآور شد: از محل اجرای این طرح سالیانه ۲ میلیون متر مکعب آب صرفه جویی در حالیکه بالغ بر ۵۰ میلیون مترمکعب آب سهمیه کشاورزان کمتر شده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این جلسه بر تکمیل پروژه‌های آبیاری تاکید کرد و گفت: بخش عمده اعتبارات اجرای طرح‌های آبیاری تحت فشار و خرده مالکی به شهرستان مهاباد اختصاص یافته و بطور ویژه به آن توجه شده است.

خسرو شهبازی اضافه کرد: افزایش راندومان تولید در واحد سطح در راستای کمک به تحقق سال یکی از اولیت های سازمان بوده که اصلاح الگوی کشت و شبکه آبیاری از مولفه‌های اصلی تحقق آن است.

وی ادامه داد: توسعه صنایع تبدیلی و جلوگیری از خام فروشی از دیگر برنامه‌های اولویت دار سازمان در سال جاری است و از سرمایه گذاران این بخش حمایت ویژه صورت خواهد گرفت.

به گزارش ایرنا، مهاباد در جنوب آذربایجان غربی و ۱۱۶ کیلومتری مرکز استان واقع شده و دارای بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی مستعد کشاورزی و باغی است که از این میزان ۱۰ هزار و ۴۰۰ هکتار را باغات تشکیل می‌دهد.