دبیر این همایش در حاشیه این برنامه به خبرنگار ایرنا گفت: در این آیین که برای ششمین سال متوالی برگزار میشود، برنامه های فرهنگی و آیینی شامل مناجات خوانی، قرائت قرآن، دعا و فرهنگ غذایی رمضان پیش بینی شده است.
محمد مظفری اظهار کرد: مهمترین بخش این همایش، برگزاری آیین دیرین گریگشو است که بیش از ۱۵۰ کودک و نوجوان در آن شرکت دارند.
وی گفت: تجلیل از پیشکسوتان مناجات خوانی شهر گناوه و ۱۵ دختر نوجوان که در برگزاری بازیهای بومی و محلی فعالیت دارند از دیگر برنامه های این همایش است.
دبیر این همایش، جشنواره غذایی رمضان و تجلیل از ۱۵ بانوی شرکت کننده، اجرای نمایش طنز، استنداپ کمدی، موسیقی سنتی، خیام خوانی و موسیقی محلی را از دیگر برنامههای این همایش عنوان کرد.
وی با تقدیر از شهرداری و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان گناوه بخاطر همکاری در برگزاری همایش، افزود: مدیریت و برگزاری کامل این همایش با اعضای سازمان مردم نهاد نیمدری سبز بود.
مردم شهرستان گناوه در ماه مبارک رمضان آیین های خاصی دارند که یکی از آنها سنت 'گره گشو ' است که در ۱۵ رمضان، همزمان با میلادحضرت امام حسن مجتبی (ع)، برگزار میشود.
کلمه گره گشو تغییریافته از کلمه گره گشاست که مردم این دیار براین باورند بخششی که در این شب صورت میگیرد، باعث افزایش رزق و روزی آنان می شود.
در برگزاری این آیین قدیمی، خانوادهها از چند شب قبل برای بچه ها کیسه هایی که بیشتر بصورت پارچه و به نام گره گشو معروف است، آماده میکنند و نخی به آن متصل و برگردن آنها انداخته و با نشاط و شادمانی پس از افطار، به صورت گروهی درکوچهها حرکت می کنند.
آنها به در خانه ها می زنند و با خواندن اشعاری ویژه مانند " گره گشو سرت بشور، با آرد شو" در خواست میکنند که یکی از اعضای خانواده با ظرفی محتوی نذورات در کیسه آنها ریخته و بچه ها خوشحال و خندان به منازل دیگر مردم مراجعه میکنند.
در این ارتباط اگر خانواده ای نیز از آنان پذیرایی نکرد، ندا سر میدهند " خانه گدا خیرش را به ما نداد".
شهرستان گناوه در شمال استان بوشهر واقع است.