بهروز قرهبیگی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ حدود ۴۳۴هزار تُن کالا به ارزش ۱۰۶میلیون دلار از بازارچه مرزی چذابه به عراق صادر شده بود ابراز امیدواری کرد در سال جاری روند صادرات کالا از مرز چذابه با تنوع بخشیدن به کالاهای صادراتی و ایجاد جذابیتهای تجاری افزایش یابد.
وی گفت:محصولات کشاورزی، کالاهای خانگی، آبزیان پرورشی، مصالح ساختمانی و آهنآلات بیشترین حجم کالاهای صادراتی از مرز چذابه به عراق بوده است.
گفتنی است، اخیرا اداره کل گمرکات خوزستان در گزارشی جامع میزان صادرات کالا از گمرکات این استان طی سال ۱۴۰۱ را ۱۷ میلیون و ۵۵۰ هزار تن به ارزش شش میلیارد و ۵۸۴ میلیون دلار اعلام کرد. مقصد اغلب محصولات صادراتی استان خوزستان کشورهای امارات متحده عربی، عراق، چین، جنوب شرق آسیا، ترکیه، روسیه، افغانستان و پاکستان بوده است.
همچنین میزان واردات گمرکات خوزستان در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۸ میلیون و ۲۱ هزار تن کالا به ارزش ۱۰ میلیارد و ۶۷۷ میلیون دلار بوده است.
به گزارش ایرنا مرز بینالمللی چذابه در ۱۱۰کیلومتری شمال غرب اهواز و در حوزه سیاسی شهرستان دشت آزادگان واقع شده و به صورت همزمان ولی مجزا در زمینه صادرات کالاهای غیرنفتی و عزیمت کاروانهای زیارتی به خصوص در موسم اربعین فعال است.
مرزهای زمینی و دریایی خوزستان با عراق به تدریج از تیرماه ۱۳۸۲ پس از سرنگونی رژیم بعثی عراق برای صادرات کالا و در مهرماه همان سال برای عزیمت کاروانهای زیارتی به شهرهای مقدس عراق بازگشایی شدند.
خوزستان با ۲ استان عراقی میسان با مرکزیت شهر العماره و البصره با مرکزیت شهر بندری بصره به عنوان دومین شهر بزرگ عراق مناسبات اقتصادی ، فرهنگی و آموزشی دارد.
حجم سالانه تجارت خارجی جمهوری اسلامی ایران با عراق به عنوان دومین شریک تجاری ایران پس از امارات متحده عربی بیش ۱۰میلیارد دلار است.گازطبیعی و برق ۲ کالای مهم دیگر کشورمان به عراق است.