یاسوج - ایرنا-بقاع متبرکه، مساجد و حسینیه های کهگیلویه و بویراحمد در حالی که به تدریج به شب های قدر نزدیک می شویم حال و هوایی عرفانی به خود گرفته است.

به گزارش ایرنا،مساجد و بقاع متبرکه شاخصی چون حرم امامزاده عبدالله (ع)،حضرت بی بی حکیمه (س)، امامزاده جعفر (ع) امامزاده محمود (ع) و امامزاده آقامیر (ع)شب های منتهی به لیالی قدر میزبان هزاران نفر از مردم مومن و خداجوی کهگیلویه وبویراحمد است.

در این سرزمین های نورانی طنین صدای اذان، تلاوت قرآن و مناجات بیشتر از هرجای دیگری بر دل مردان وزنان خداجوی کهگیلویه و بویراحمد می نشیند و اشتیاق زائران برای شرکت در نمازهای جماعت و بهره مندی از این فریضه اسلامی نشان از فضای آکنده از معنویت دارد.

اینجا صف های منظم نماز جماعت، آئین های جزء خوانی قرآن و تزکیه نفس، دنیای زیبایی از شوق برادران وخواهران دینی برای بهره مندی از رمضان و خودسازی در این لحظات عرفانی را ترسیم می کند.

اینک مدح و ستایش پروردگار عالم،زمزمه مناجات های سحرگاهی و هنگامه غروب اوج بندگی زائران در برابر قدرت لایزال الهی را نشان می دهد.

آیین های شب های رمضان

اگرچه همه جای کهگیلویه و بویراحمد در این شب های رمضان رنگ و روی معنوی به خود گرفته است اما بقاع متبرکه شاخص قلب تپنده رمضان در این استان است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه کهگیلویه و بویراحمد گفت: ویژه برنامه های ضیافت الهی در بقاع متبرکه شاخص با استقبال مردمان این استان به ویژه همجواران این مکان های مقدس قرارگرفته است.

حجت الاسلام عباس نصیرالاسلامی تاکید کرد:برنامه «خدیجه مادر امت»، جشن ولادت کریم اهل بیت حضرت امام حسن(ع) ، برپایی کاروان‌های شادی و جشن و سرور با عنوان «نسیم کرامت، برپایی ویژه‌برنامه‌های احیا و شب‌های قدر و عزاداری شهادت امیرالمؤمنین حضرت علی (ع) در طول اجرای طرح ضیافت الهی در بقاع متبرکه شاخص کهگیلویه و بویراحمد پیش بینی شده است.

حجت‌الاسلام نصیرالاسلامی گفت: محفل انس با قرآن کریم با حضور قاری بین‌المللی به مناسبت ولادت حضرت امام حسن مجتبی (ع) در مسجد صاحب الزمان (عج) شهر یاسوج با استقبال اقشار مختلف مردم مواجه شد شد.

وی با اشاره به اینکه طرح ضیافت الهی به مناسبت ماه مبارک رمضان هر ساله توسط اوقاف و امور خیریه استان کهگیلویه و بویراحمد در بقاع متبرکه شاخص استان با حضور مبلغان بومی و غیر بومی برگزار می شود تصریح کرد: امسال ده ها آیین تلاوت قرآن در این مکان های مقدس برگزار شد.

ویژه برنامه های شب های قدر در بقاع متبرکه

وی بیان کرد: همچنین ویژه برنامه های شب های قدر در سیزده بقعه متبرکه شاخص این استان برگزار می شود.

حجت الاسلام نصیرالاسلامی اضافه کرد: اقامه نمازهای جماعت و سخنرانی مذهبی و بیان احکام، اجرای آیین جزءخوانی و محافل انس با قرآن کریم، راه‌اندازی خیمه‌های معرفت و مشاوره مذهبی از جمله این برنامه‌هاست.

وی بیان کرد:آیین شب نوزدهم ماه مبارک رمضان بقعه متبرکه امامزاده جعفر (ع) در شهرستان گچساران بصورت زنده از سیمای استانی شبکه دنا پخش می شود.

نصیرالاسلامی تصریح کرد: همچنین برنامه شب بیست و سوم بقعه متبرکه امامزاده آقامیر (ع) شهرستان کهگیلویه بصورت زنده از شبکه دنا پخش خواهد شد.

برنامه های شب های قدر در دیگر مکان ها

معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: آیین های معنوی شب های قدر در ۱۲۰ مسجد استان برگزار می‌شود.

حجت الاسلام هاشم موسوی‌نیا ،با بیان اینکه این آیین از ساعت ۲۲ در مساجد استان آغاز می‌شود افزود: در سالروز شهادت حضرت علی (ع) نیز آیین سوگواری از مسجد صاحب‌الزمان (عج) به سمت میدان هفتم تیر و میدان شهدای نیروی انتظامی شهر یاسوج برگزار می شود.

معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به سیاه‌پوش کردن شهرها با کمک شهرداری‌ها، یادآور شد: برگزاری موکب ها و ایستگاه‌های صلواتی در شب شام غریبان شهادت حضرت علی (ع) در شهرستان‌ها و تهیه و توزیع بسته‌های معیشتی از دیگر برنامه‌های این شب هاست.

وی گفت: با همکاری دانشگاه‌ها و مدارس ، مراسم احیای شب های قدر در مساجد و دانشگاه‌های استان برگزار می‌شود.
حجت الاسلام موسوی‌نیا افزود: مجالس و محافل انس با قرآن در این ایام با حضور قاریان برجسته ملی و استانی نیز برگزار می‌شود.

اهمیت شب های قدر

حجت الاسلام نصیرالاسلامی با بیان اینکه شب قدر زمانی است که همه مقدرات سالانه انسان با ملاحظه، اراده، اختیار و قابلیت های انسان تقدیر می شود، افزود: شب قدر یکی از شب های نیمه دوم ماه رمضان است که طبق روایات اسلامی یکی از شب های نوزدهم یا بیست و یکم و به احتمال زیادتر، بیست و سوم ماه مبارک رمضان است.

وی خاطرنشان کرد: در این شب امور خیر و شر مردم، ولادت، مرگ، روزی، حج، طاعت، گناه و خلاصه هر حادثه ای که در طول سال متناسب با اراده، دعا و قابلیت انسان واقع می شود، تقدیر می شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه شب قدر فرصتی برای بخشایش گناهان و پر نعمت‌ترین خوان رحمت خداست بیان کرد: شب قدر، شبی که سرنوشت یک ساله انسان رقم می‌خورد.

وی گفت: در شب های قدر ، بقاع متبرکه میزبان زائران و گردشگران مذهبی با افطاری ساده می باشند.