شهرستان دزفول به دلیل خاک حاصلخیز و آب مناسب از مناطق مهم کشور در زمینه تولید گل است اما به دلیل برخی مشکلات از جمله نبود پایانه، صادرات گل و گیاه دزفول از طریق تهران انجام میشود.
به دلیل راه اندازی نشدن پایانه گل و گیاه دزفول و نبود بازار مناسب، هر شاخه گل تولید دزفول با قیمت پایین تری نسبت به شهرهای دیگر به فروش میرسد که این امر موجب متضرر شدن گلکاران شده است.
پایانه گل و گیاه دزفول به عنوان نخستین پایانه گل و گیاه در جنوب غرب کشور در سال ۱۳۸۲ به تصویب رسید و کلنگ زنی شد ولی با گذشت حدود ۲۰ سال، هنوز به مرحله بهره برداری نرسیده است.
به گفته رییس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان دزفول، پایانه گل وگیاه به عنوان یکی از ملزومات این شهرستان تا ۲ سال پیش فقط ۱۰ درصد پیشرفت داشت که با اقدامات انجام شده طی ۲ سال اخیر پیشرفت آن به ۷۰ درصد رسیده است.
محمدغلامی افزود: بخشی از تجهیزات پایانه گل و گیاه دزفول نصب شده ولی برای تکمیل نیازمند تسهیلات است.
به گفته مجری و مدیرعامل پایانه گل و گیاه دزفول، زمینی به مساحت سه هکتار اواخر سال ۹۷ انتهای بلوار شهید دانش از طریق مزایده به شرط اجاره به تملیک واگذار شد و عملیات ساخت آن از ابتدای سال ۹۸ آغاز شد.
احمد آل کجباف ادامه داد: ناهمواری زمین موردنظر بسیار زیاد بود و همین امر باعث شد عملیات زیادی برای رفع اختلاف ارتفاع به مدت چهار ماه انجام شود.
وی با بیان اینکه تاکنون حتی یک ریال تسهیلات برای ساخت پایانه گل و گیاه دزفول داده نشده است، یبان کرد: تاکنون ۵۰۰ میلیارد ریال برای ساخت این پایانه سرمایه گذاری شده و درصد پیشرفت پروژه ۷۰ درصد است.
مجری پایانه گل و گیاه دزفول گفت: دریافت نشدن تسهیلات در حالی است که تاکنون از چند استاندار مصوبه دریافت تسهیلات گرفتهایم ولی در عمل هیچ تسهیلاتی ارایه نشده است.
وی افزود: برای ۲ ونیم هکتار از زمین موردنظر سند گرفته شده ولی نیم هکتار آن در ورودی پایانه معارض دارد و مالک، تعدادی عشایر را به عنوان نگهبان در این بخش اسکان داده و مشکلاتی ایجاد کرده است.
آل کجباف بیان کرد: زمین موردنظر متعلق به راه و شهرسازی است و باید در این خصوص شکایت کند؛ ابوذر موحد، رییس راه و شهرسازی شهرستان دزفول نیز مشکل وجود معارض در این نیم هکتار را تایید کرد و بر لزوم رفع آن برای راه اندازی پایانه گل و گیاه تاکید کرد.
مجری پایانه گل و گیاه دزفول همچنین با بیان اینکه ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل پایانه نیاز است، گفت: با تکمیل فاز نخست پایانه گل و گیاه دزفول، ۴۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۲ هزار و ۵۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم مشغول به کار خواهند شد.
وی ادامه داد: این پایانه بزرگترین سردخانه جنوب غرب کشور خواهد بود که شامل ۲۲ سالن سردخانه ۲۰ هزار تنی ۲مداره بالای صفر و زیر صفر، سالن حراجی و بورس، سالن مشاغل خانگی با اولویت صنایع دستی و گلهای آپارتمانی، باسکول ۲ طرفه تریلی کش ۸۰ تنی، میهمانسرا، تعمیرگاه خودروهای ترانزیتی، سالن فرآوری و خشک کردن انواع سبزیجات، دمنوش، گیاهان دارویی و داروهای گیاهی، گلخانه، مخزن گیاهان دارویی و تحقیقات دانش بنیان، سالن سورت و فناوری خواهد بود.
مجری و مدیرعامل پایانه گل و گیاه دزفول خواستار حمایت مسوولان و ارایه تسهیلات برای تکمیل و بهره برداری از این پایانه شد تا شاهد رشد صادرات و سوددهی به گلکاران منطقه باشیم.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دزفول نیز به تولید سالانه ۸۵ میلیون شاخه گل در دزفول اشاره و بیان کرد: ۲۰ درصد گلهای تولیدی پس از ارسال به میدان گل و گیاه تهران به خارج از کشور صادر میشود.
بهروز قمرزاده افزود: انواع گلهای رز، لیلیوم، ژربرا، آنتوریوم، گلایول، مریم، داودی و شب در دزفول تولید میشود که نیاز است مساعدتهای لازم برای راه اندازی پایانه گل و گیاه در این شهرستان انجام شود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان خوزستان نیز در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: امسال چهار میلیارد ریال تسهیلات برای ساخت پایانه گل و گیاه دزفول در نظر گرفته شده است.
حمدرضا فلاح افزود: سه هکتار زمین برای ساخت پایانه گل و گیاه دزفول اختصاص یافته ولی هنوز مشکل مالکیت این پایانه حل نشده است.
وی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی سه طرح پایانه گل و گیاه در سال ۸۶ در کشور ادامه داد: پایانه گل و گیاه دزفول گرفتار دادگاه و معارض برای نیم هکتار زمین آن شده است که باید تعیین تکلیف شود و پس از رفع مشکل و صدور سند، بانکها تسهیلات بدهند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان خوزستان با اشاره به فعالیت و پویایی دزفول در زمینه صنایع کوچک گفت: توسعه صنعتی یکی از ملزومات شهرستان دزفول است؛ در این خصوص نشستی با رییس سازمان تجارت کل کشور برگزار و موضوع پیگیری خواهد شد.
انتظار میرود به منظور توسعه تولید و رشد صادرات، اقدامات لازم برای رفع مشکلات این پایانه انجام شود و با ارایه تسهیلات بانکی موردنظر شاهد بهره برداری از این پایانه باشیم.