به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت در حاشیه رونمایی از این سامانه که در محل ستاد برگزار شد، افزود:سامانه نظام ارجاع در برنامه پزشکی خانواده فقط مربوط به بحث دانشگاهی و دولتی نیست بخش خصوصی هم می تواند از این سامانه استفاده کند ،در نظام ارجاع از همه ظرفیت ها استفاده می کنیم ، پزشکان در مطب ها می توانند از این سامانه بهره مند شده و انواع بیمه ها را شامل می شود.
وی اظهار داشت: امکان نسخه نویسی در سامانه نظام ارجاع در برنامه پزشکی خانواده وجود دارد و البته به معنای حذف استارتاپ ها و شرکت های دانش بنیان نیست ، انها نیز می توانند به این سامانه ورود کنند، امکان ارجاع به متخصص و فوق تخصص نیز فراهم شده و اتصال به آزمایشگاه و رادیولوژی هم وجود دارد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه رویکرد وزارت بهداشت در دولت سیزدهم بحث عدالت و تعالی نظام سلامت است از مهمترین برنامه ها برقراری پزشک خانواده ، نظام ارجاع و توسعه شبکه هست و از الزامات قانونی بوده که بحث پزشکی خانواده را مرحله به مرحله برقرار کنیم.
وی توضیح داد: این برنامه در سه سطح است، سطح یک مجموعه های بهداشت، پزشک عمومی و پزشک خانواده بوده و در سطح دو نیاز به ارجاع به متخصص و بعد فوق تخصص بوده است.
به گفته کریمی، از ابتدای دی ماه سال گذشته برنامه پزشکی خانواده در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت و روستاها آغاز شده و اکنون بحث الکترونیکی کردن نظام ارجاع است. در همه بیمارستانها مسوول اجرای برنامه نظام ارجاع مشخص و جلسات توجهی و وبینار برگزار شده است.
وی تصریح کرد: مسیرهای ارجاع از رشته های مختلف مشخص شده و مشوق هایی برای ترغیب پزشکان و بیماران به نظام ارجاع قرار داده شده که شامل کاهش پرداختی از جیب مردم و رایگان کردن فرانشیز در بخش های بستری است.