تهران - ایرنا - گرچه در روزهای ابتدایی اغتشاشات ۱۴۰۱ جریان ضدایرانی از زن، زندگی و آزادی سخن می‌گفت، اما آنچه که در واقع قرار بود اتفاق بیافتد، تکه تکه شدن سرزمین واحدی به نام ایران بود.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، تجزیه طلبان ابایی از اعلام دشمنی‌ خود با تمامیت ارضی ایران ندارند؛ به تازگی سیامند معینی سرکرده گروه تروریستی و تجزیه طلب پژاک در گفتگویی با بی بی سی فارسی، به صراحت اعلام کرد که پژاک و سایر گروه‌های کرد تجزیه طلب از جمله حزب دموکرات و کومله، به دنبال جدایی منطقه کردستان از ایران هستند.

گرچه در روزهای ابتدایی اغتشاشاتی که به بهانه فوت مهسا امینی در برخی نقاط کشور رخ داد، جریان ضدایرانی از زن، زندگی و آزادی سخن می‌گفت، اما آنچه که در واقع قرار بود اتفاق بیافتد، تکه تکه شدن سرزمین واحدی به نام ایران بود. در جریان ضدایرانی، گروه‌های تجزیه طلب نسبت به سایر گروه‌ها از جمله منافقین و سلطنت‌طلبان، فعالیت بیشتری داشتند و از همین رو موضوع تمامیت ارضی ایران، بخش قابل توجهی از برنامه‌های ضدایرانی شبکه‌های فارسی زبان خارج نشین را به خود اختصاص داده بود. چنانچه در طول اغتشاشات، هر کدام از شبکه‌های ضدایرانی، به ویژه اینترنشنال میزبانی یک گروه از تجزیه طلبان را بر عهده داشتند.

معینی در این گفت‌وگو با اذعان به اینکه این گروه تجزیه‌طلب نقش پررنگی در آشوب‌ها و ناامنی‌های چند ماه گذشته در منطقه کردستان داشت، به صراحت اعلام کرد که پژاک نقشی پیشرو در ساماندهی آشوب‌های پس از فوت مهسا امینی داشت. تشکیلات پژاک با صدور بیانیه و از راه‌های دیگر مردم را تشویق به اغتشاش علیه جمهوری اسلامی می‌کرد.

سرکرده گروه تروریستی پژاک در بخش دیگری از اظهاراتش، با انتقاد از منشور سران گروه‌های ضدایرانی، به صورت تلویحی از لزوم انحلال ارتش صحبت کرد و گفت: در یکی از بندهای این منشور گفته شده که سپاه باید در ارتش ادغام شود. امروز ارتش و سپاه وسیله‌ای برای سرکوب جامعه هستند. بعدها هم نخبگانی که به قدرت می‌رسند دوباره می‌توانند از آنها برای سرکوب استفاده کنند.

سرکرده تروریست‌های پژاک در بخش دیگری از این گفت‌وگو بیان داشته که «اگر اراده می‌کردیم می‌توانستیم بخش بزرگی از منطقه کردستان را از ایران جدا کنیم. اما نخواستیم اقدام نظامی انجام دهیم!»

این یاوه گویی معینی در حالیست که گروه‌های تروریستِ تجزیه‌طلب، از جمله پژاک طی سال‌های گذشته با انجام عملیات‌های مسلحانه علیه جمهوری اسلامی ایران، پروژه تجزیه کردستان از ایران را دنبال کرده‌اند. در جریان اغتشاشات سال قبل نیز شاهد تلاش‌ این گروه‌ها برای ایجاد ناامنی و تولید خشونت در ایران بودیم که در همین رابطه می‌توان به حجم بالای قاچاق سلاح در منطقه غرب کشور در آن بازه زمانی اشاره کرد.

معینی در ادامه اظهاراتش در پاسخ به این سوال که آیا ارتباطی با سازمان منافقین دارند یا خیر، گفت: فعلا هیچ نشستی با سازمان مجاهدین نداشته‌ایم. اما آماده‌ایم با هر سازمان، حزب و شخصیتی گفت‌وگو کنیم به شرطی که تکثرگرا باشند و مرکزگرا نباشند. معینی در پاسخ به این سوال که برنامه پژاک برای ایرانِ پسابراندازی چیست؟ گفت: ایران کشوری چندملیتی (قومیت) است. ما برای رسیدن به جوامعی دموکراتیک از ملیت‌های مختلف تلاش می‌کنیم.

معینی در ادامه صحبت‌هایش به صراحت از دشمنی‌ پژاک با تمامیت ارضی کشورمان سخن به میان آورده و در این رابطه گفت: ذهنیت تمامیت ارضی، ذهنیتی ارتجاعی، عقب‌افتاده و فاشیستی است که از مرکزگرایی چشمه می‌گیرد. ما معتقدیم شیوه دولت - ملت مشکلات منطقه را حل نمی‌کند. به همین جهت در چارچوب کنفدرال دموکراتیک می‌شود این اختلافات را حل کرد. برای مثال در سیستم کنفدرال، منطقه آذربایجان و کردستان ایران هرکدام به عنوان یک نظام کنفدرال، می‌توانند از لحاظ سیاسی، تجاری و... با یکدیگر تعامل کنند.

معینی در پایان اظهاراتش نیز رویای شوم خود را به زبان آورده و گفت: ما می‌خواهیم بذر تفکر و الگوی جوامع کنفدرال (خودمختاری و تجزیه‌طلبی) را در ایران بکاریم. می‌خواهیم الگوی ما به پروژه‌ای همگانی برای سایر مردم ایران تبدیل شود.

گروهک تروریستی پژاک، شاخه ایرانی گروه کرد پ‌ک‌ک است که در سال ۸۳ تشکیل شد. از میان برداشتن حاکمیت دینی در ایران و تشکیل سیستم فدرالی در ایران(به طور مشخص جدایی کردستان از ایران) از اهداف اصلی پژاک به شمار می‌رود که در کنگره اول این گروهک تجزیه طلب تصویب شده است.