تهران - ایرنا - نایب رییس دوم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: تفاهم بین ایران و عربستان در کل منطقه غرب آسیا اثرگذار است و کشورهایی نظیر امارات، بحرین، کویت و سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس هم از این همکاری‌ها منتفع و متاثر می‌شوند.

عباس مقتدایی خوراسگانی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا درباره آغاز روابط ایران و عربستان گفت: دستگاه دیپلماسی کشور توانسته است قدرت و اقتدار نظام اسلامی را در دولت سیزدهم به شکل شایسته‌ای پیگیری کند.

وی افزود: آنچه در هفته‌های اخیر رخ داد، حاصل تلاش شورای عالی امنیت ملی، نهاد ریاست جمهوری، وزارت خارجه و سایر بخش‌های کشور است.

نایب رییس دوم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: هم افزایی ارکان کشور که در بهبود روابط ایران و عربستان متجلی شد، نشان می‌دهد که قدرت ذاتی نظام اسلامی به نحوی است که سایر کشورهای منطقه و حتی جهان نمی‌توانند نقش موثر جمهوری اسلامی را در منطقه آسیا، خلیج فارس، دریای خرز و حتی فراتر از سرزمین‌های ایران را نادیده بگیرند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس با بیان اینکه جمهوری اسلامی جایگاه قابل توجهی در سازمان‌های بین المللی کسب کرده است، اظهار داشت: این موضوع سبب شده همکاری‌های سیاسی ایران در قالب مراودات بین المللی در سازمان‌های منطقه‌ای به نحوه شایسته خودنمایی کند.

مقتدایی یادآور شد: حضور ایران در سازمان همکاری‌ شانگهای و در آینده‌ای نزدیک همکاری با بریکس و کشورهایی مهمی مانند روسیه، هند و چین در آسیا و برخی از کشورهای آمریکای لاتین و آفریقایی، دست به دست هم خواهند داد تا آنچه را که غرب در چند دهه گذشته با عنوان تحریم بر ایران اسلامی تحمیل کردند پشت سر بگذاریم.

وی با بیان اینکه عربستان سعودی بدون همکاری با ایران نمی‌تواند مسائل خود را حل کند، یادآور شد: روسیه و چین هم نیازمند همکاری‌های گسترده با جمهوری اسلامی ایران هستند تا نسبت به توسعه صادرات و حل و فصل مسائل داخلی خود اقدام کنند.

این نماینده مجلس تاکید کرد: رخدادهای اخیر نشان از این دارد که امروز جمهوری اسلامی در حوزه پرقدرت قرار گرفته و مجموع اقدامات انجام شده در سیاست خارجی در ماه‌های آینده در صحنه داخلی هم آثار خودش را نشان خواهد داد.

این نماینده مجلس درباره اینکه روابط ایران و عربستان تا چه میزان بر روابط کشورهای منطقه اثر خواهد گذاشت، یادآور شد: تفاهم بین ایران وعربستان در کل منطقه غرب آسیا اثرگذار است و آثار آن اکنون پیدا است. چرا که کشورهایی نظیر امارات، بحرین، کویت و سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس هم از این همکاری‌های منتفع و متاثر خواهند شد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس با بیان اینکه ایران و عربستان به عنوان کشورهایی با دولت و ملت اسلامی باید به سمت تقویت روابط و کاهش تنش‌ها در منطقه حرکت کنند، افزود: این رویکرد به نفع همه کشورهای منطقه است و باید این دو کشور گام‌های برداشته شده را در جهت بهبود روابط با سرعت تقویت و تکمیل کنند.

وی با بیان اینکه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از تقویت تعاملات منطقه‌ای، حمایت می‌کند، ابراز امیدواری کرد، با اقدامات انجام شده، در ماه‌های اخیر در معیشت مردم، اشتغال و تقویت پول ملی شاهد اثرات قابل توجهی باشیم و کمیسیون هم پیشنهادت خود را در این باره با رییس دستگاه دیپلماسی کشور در میان گذاشته است.

به گزارش ایرنا، «حسین امیرعبداللهیان» و «فیصل بن فرحان» وزرای خارجه ایران و عربستان روز پنجشنبه ۱۷ فروردین در پکن پایتخت چین، با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کردند. این نخستین دیدار وزرای خارجه دو کشور از سال ۱۳۹۴ (۲۰۱۶) است و برای رسیدن به این مرحله از روابط، تهران و ریاض از فرازونشیب‌های بسیاری گذشتند. اکنون اما بازگشت روابط دو کشور به مسیر عادی، می‌تواند برای طرفین، میانجیگران و کشورهای منطقه سرآغاز فصل جدیدی از روابط دیپلماتیک در حوزه‌های مختلف باشد.