به گزارش ایرنا، اسماعیل زارعی کوشا عصر روز شنبه در جلسه مربوط به طرح جامع گردشگری منطقه صلوات آباد سنندج اظهار کرد: صلوات آباد پتانسیلی در محدوده شهرستان سنندج است که ظرفیت اجتماعی مطلوبی دارد.
وی اضافه کرد: روزهای تعطیل چند هزار نفر در گردنه موجود در صلوات آباد حضور پیدا می کنند و از چشم انداز آن لذت می برند لذا می توان مجموعه ای مناسب از لحاظ منابع طبیعی، گردشگری و تفریحی در این منطقه ایجاد و به قطب این موارد تبدیل کرد.
استاندار کردستان بر انجام کار جدی تر و با سرعت بیشتر تاکید کرد و افزود: تکلیف وضعیت مشاور و تخصیص اعتبار این طرح باید با سرعت بیشتری مشخص شود.
زارعی کوشا یادآور شد: اجرای این طرح کار یک دستگاه نیست پروژه ویژه استان است و همه دستگاه ها در آن دخیل اند و باید مشارکت داشته باشند و از همه ظرفیت خود در راستای اجرای این طرح بهره بگیرند.
وی با بیان اینکه این طرح یکی از مهمترین پروژه های عمرانی استان است که اجرای آن حضور جدی مدیران را می طلبد، تاکید کرد: باید تا ۶ ماه آینده بخشی از کار اجرا و تا یک سال آینده طرح انجام شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان هم در این جلسه اظهار کرد: یکی از تفاوت های منطقه صلوات آباد با دیگر نقاط مشابه در کشور فاصله هفت هشت کیلومتری آن با مرکز استان است.
کیومرث حبیبی ادامه داد: توجیه پذیری اقتصادی و زیست محیطی طرح بسیار حائز اهمیت است و افزون بر این نیازمند تدوین بسته سرمایه گذاری هستیم.
وی یادآور شد: طرح جامع صلوات آباد می تواند کاتالیزور توسعه گردشگری در کردستان باشد و در چند سال آینده شاهد ایجاد نمونه ای هم چون شاندیز و طرقبه در کردستان باشیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان گفت: یکی از مشکلات محدوده صلوات آباد این است که در سال های گذشته به اسم گردشگری اراضی متعددی به متقاضیان واگذار شده و اکنون از طرف این افراد تحت فشار هستیم تا آنها را تبدیل به تالار عروسی کنند.
اجرای پروژه در سه هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی صلوات آباد سنندج
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان هم در این جلسه اظهار کرد: در شورای برنامه ریزی استان طی سال گذشته طرح جامع گردشگری منطقه صلوات آباد با توجه به اینکه به لحاظ اکوتوریسم یکی از نیازهای شهروندان است مطرح شد.
بهزاد شریفی پور ادامه داد: از خرداد سال گذشته کارهای مهندسی و مطالعات این پروژه در سه هزار و ۵۰۰ هکتار این منطقه آغاز شده است.
وی با بیان اینکه طرح در کمیته فنی اداره کل منابع طبیعی استان تصویب شد و قرار است مشابه بام خرم آباد در صلوات آباد اجرایی شود، افزود: پیش مقدمه مطالعات نقشه برداری است که اعتبار جداگانه ای برای انجام این مهم نیاز داریم که تخصیص داده شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان یادآور شد: از آذرماه سال گذشته پروژه درختکاری در افزون بر ۲۰۰ هکتار از منطقه صلوات آباد با چاله کنی آغاز شده است.
شریفی پور یادآور شد: بعد از تامین نیاز آبی پروژه با بهره مندی از ظرفیت شرکت آب منطقه ای و سازمان جهاد کشاورزی استان از پاییز امسال غرس نهال در این منطقه انجام می شود.
سرمایه گذاری ۲۰ میلیون دلاری در طرح صلوات آباد سنندج
سرمایه گذار طرح جامع صلوات آبادسنندج که تجربه اجرایی در حوزه استانداری و ریاست سازمان حفاظت محیط زیست کشور را هم در کارنامه فعالیتش دارد، در این جلسه اظهار کرد: محیط باید ظرفیت پذیریش این بارگذاری را داشته باشد و در راستای تقویت محیط این طرح انجام شود.
محمدجواد محمدی زاده اضافه کرد: رویکرد توسعه گردشگری در این منطقه باید موجب آرامش بخشی مردم شود و از توسعه و سرمایه گذاری در آن افتخار کنند.
وی ادامه داد: برای این کار باید نگاه بومی گرایی تقویت شود تا مردم نسبت به طرح احساس تعلق کنند و برای حفاظت و ارتقای این سرمایه گذاری همت کنند.
سرمایه گذار طرح جامع صلوات آباد سنندج یادآور شد: آب، خاک، هوا و گونه زیستی در هر منطقه ای توانی دارد و اگر بارگذاری بیشتر از توان محیط باشدتعادل بهم بخورد و این به ضرر مردم هست لذا در این طرح طاقت محیطی باید لحاظ شود.
محمدی زاده گفت: در این طرح به مشارکت مردم بها داده شود و در گام های بعدی کردستانی ها باید سهامدار پروژه شوند.
سرمایه گذار طرح جامع صلوات آباد سنندج رویکرد اصلی این طرح را حفاظت از منابع طبیعی خواند و اظهار کرد: در عین حفاظت رویکرد بهره برداری و ارتقای منطقه با نگاه گردشگری هم مدنظر است و افزون بر این ایجاد اشتغال برای مردم این محدوده از دیگر رویکردهای این طرح است.
وی بیان کرد : مسئولان استان باید تصمیم بگیرند صلوات آباد را در چشم انداز آینده در قالب شهر منفصل یا روستای محدودی که زیر سایه سنندج بزرگ می شود، می بینید یا نه، چون در آینده تکلیف آن برای ادارات مشخص شود.
سرمایه گذار طرح جامع صلوات آباد سنندج اعلام کرد: شرکت آمود برای اجرای طرح صلوات آباد سنندج ۲۰ میلیون دلار سرمایه گذاری می کند و ۲، سه شرکت از شرکا هم به همین میزان سرمایه گذاری خواهند کرد.