علیرضا طاهری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: حجم ورودی آب به سدهای مشهد از ابتدای سال آبی جاری ( مهر ماه ۱۴۰۱) تاکنون ۹.۳ میلیون متر مکعب است و هم اینک ۱۹۱ میلیون متر مکعب از حجم ذخایر سدهای مشهد آب دارد.
وی اضافه کرد: سدهای مشهد شامل ارداک، دوستی، طرق و کارده است و سد دوستی در سالهای قبل بیش از ۵۰ درصد از آب شهر مشهد را تامین می کرد اما هم اینک میزان برداشت آب از این سد به حداقل رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی ادامه داد: میزان بارندگی در سال آبی جاری در مشهد نسبت به سال آبی گذشته ۲۳ درصد و نسبت به متوسط بلندمدت ۶۵ درصد کاهش دارد.
طاهری خاطرنشان کرد: کسری مخازن آبی زیرزمینی نیز در سال آبی جاری ۱۰۷میلیون متر مکعب است و با توجه به شرایط خشکسالی، رعایت مدیریت مصرف و همراهی شهروندان بسیار ضروری و الزامی است.
وی حفر چاه های غیرمجاز را نیز عامل تشدید کننده بحران کم آبی بیان کرد و افزود: سال گذشته ۴۰۴ حلقه چاه غیرمجاز در استان مسدود شده است.
به گزارش ایرنا، ٩٨ درصد پهنه شهرستان مشهد در وضعیت خشکسالی شدید و ۶٠ درصد از این مساحت در وضعیت خشکسالی بسیار شدید است.
خراسان رضوی دارای ۳۲ سد فعال است که در شهرستانهای تربتحیدریه، قوچان، مشهد، خواف، درگز، سبزوار، تایباد، تربتجام، چناران، سرخس، نیشابور، کلات و فریمان قرار دارند.
هم اکنون از مجموع ۳۷ دشت استان خراسان رضوی، نیمی در شرایط ممنوعه بحرانی قرار دارد و وجود چاههای غیرمجاز و برداشت بیرویه از منابع آبهای زیرزمینی مهمترین علت بحرانی شدن وضعیت دشتهای استان عنوان شده است.