به گزارش ایرنا، همزمان با نخستین شب از شبهای قدر، زائران و مجاوران زیادی در ردههای سنی مختلف در جای جای حرممطهر ثامن الحجج(ع) نشسته بودند و ندای دعای جوشن کبیر سُبْحانَکَ یا لا اِلهَ اِلاّ اَنْتَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ خَلِّصْنا مِنَ النّارِ یا رَبِّ همراه با ذاکران اهل بیت(ع) زمزمه میکردند.
زائران ومجاوران شب زنده دار در نخستین شب قدر با امید به بارش رحمت الهی آمده بودند تا مقدرات یکسال برای آنها به بهترین شکل رقم بخورد.
شب قدر، شبی است که باید قدر خویش را بشناسی، تقدیر خویش را رقم بزنی و خویشتنِ جدید را با قلم توبه و جوهر اشک ترسیم کنی. شب قدر، شب احیای خویش، با دم مسیحایی دعاست. زائران و مجاوران آمده بودند تا بی غبار همراه با باران اشک، دل را در سحر رحمت و مغفرت، سفره دل خود را در شب مقدرات بگشایند.
بر اساس روایات و سنت اسلامی دیشب نخستین شب از شبهای با فضیلت قدر بود. شب قدر شبی باارزش و پرفضیلت نزد مسلمانان و شب نزول قرآن و شب مقدر شدن امور انسانها است.
اینکه شب قدر در ماه مبارک رمضان واقع شده است، مورد قبول همه مسلمانان است و هیچگونه شک و تردیدی در آن وجود ندارد. زیرا از سویی خداوند در قرآن میفرماید: «ماه رمضان ماهی است که قرآن در آن نازل شده است» و از سوی دیگر در آیه اول سوره قدر میخوانیم: «ما آن (قرآن) را در شب قدر فروفرستادیم». با توجه به این دو آیه مبارکه، چنین نتیجه گیری میشود که شب قدر خارج از ماه مبارک رمضان نیست و حتماً در این ماه قرار دارد.
این شب با فضیلتترین شب سال است که با امور مهم و باعظمتی همانند نزولِ اجمالی قرآن، پیدایش افاضات باطنی و فضای خاصّ معنوی، تقدیر و تعیین سرنوشتها، تدبیر و برنامهریزیهای جدید و نزول جبرئیل و فرشتهها همراه است و شب نزول رحمت الهی و آمرزش گناهان بوده و در آن شب، فرشتگان بر زمین فرود میآیند.
امام باقر(ع) در خصوص آیه" لیلةالقدر خیرٌ من ألف شهر" فرمودند عمل صالح در شب قدر از قبیل نماز و زکات و انواع کارهای خوب بهتر است از عمل در هزار ماهی که در آن لیلة القدر نباشد.
شب قدر، پرارجترین و پررمز و رازترین شبها در گردونه زمان است که قلمها در وصفش میشکنند، زبانها از توصیفش قاصرند و عقل در فهم آن مبهوت و متحیر میماند؛ شبی که به فرموده امام صادق(ع) قلب رمضان به شمار میاید.
معاون تبلیغات اسلامی آستان قدس رضوی در این خصوص گفت: محور برگزاری مراسم شبهای قدر در حرم مطهر صحن پیامبر اعظم(ص) است. مراسم احیاء شب نوزدهم ماه مبارک رمضان از ساعت ۲۰:۳۰ دقیقه آغاز شد. قرائت دعای جوشن کبیر و سخنرانی نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی و مرثیه سرایی ذاکران اهل بیت(ع) از جمله برنامه های شب نوزدهم ماه مبارک رمضان بود.
حجت الاسلام حسین شریعتی نژاد افزود: سخنران آیین احیای شب ۲۱ ماه رمضان نیز حجت الاسلام ناصر رفیعی است، قرائت قرآن و دعای جوشن کبیر و نوحه خوانی از دیگر برنامههای این شب است.
وی گفت: سومین مراسم شب قدر نیز همزمان با شب بیست و سوم ماه مبارک، پنجشنبه هفته جاری از ساعت ۲۰ در حرم مطهر آغاز خواهد شد. سخنران مراسم حجت الاسلام مسعود عالی است و همانند دیگر شبهای قدر قرائت قرآن و دعای جوشن کبیر همراه با مرثیه سرایی برپا خواهد بود.
همچنین همزمان با شبهای پرفیض قدر، محفلی ویژه نیز برای زائران ناشنوا برپا خواهد شد تا این گروه از زائران نیز توفیق حضور در این محفل نورانی در جوار بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع) را داشته باشند و با بهرهگیری از زبان اشاره، تجربه دلنشین شب قدر در این صحن و سرای ملکوتی را داشته باشند.
این محفل از ساعت ۲۱:۴۵ در رواق حضرت زهرا(س) بارگاه منور رضوی برپا میشود و برنامههای متعدد فرهنگی، مذهبی و معرفتی ویژهای برای جامعه ناشنوایان تدارک دیده شده تا این زائران خاص امام رئوف هم از برکات این شبهای عزیز بهرهمند شوند.
مدیر زائرین غیرایرانی حرم مطهر رضوی هم اظهار داشت: مراسم شبهای قدر ماه مبارک رمضان در رواق غدیر و دارالرحمه بارگاه منور رضوی برای زائران اردو زبان و عرب زبان برگزار میشود.
حجت الاسلام سیدمحمد ذوالفقاری افزود: این مراسم از ساعت ۲۰ آغاز میشود و با قرائت زیارت امام حسین(ع) و قرائت دعای جوشن کبیر و سخنرانی و مرثیه سرایی همراه است.